Bent u op zoek naar een bestemming voor de herfstvakantie in Frankrijk? Het is het ideale seizoen om met het gezin de Côte d'Opale in Noord-Frankrijk te ontdekken! De landschappen veranderen en nemen prachtige herfstkleuren aan, de stranden zijn rustig en de temperaturen zijn nog mild. Waarom profiteert u niet van dit seizoen om een weekendje weg te gaan in de vakantiehuizen van Evancy? Wij geven u alle tips voor een geslaagd verblijf in het noorden van Frankrijk tijdens de herfstvakantie... Eén ding is zeker, je zult je niet vervelen! 

IN GEVAL VAN SLECHT WEER... 

Herfstvakantie is synoniem met herfstweer en u bent bang dat uw vakantie door regen zal worden verpest? We hebben goed nieuws voor je! Aan de Opaalkust, blijft de regen nooit duren. Slecht weer en wolken worden vaak door de getijden meegevoerd. Mocht het tijdens uw reis echter toch regenen, dan hebben wij enkele ideeën voor u. Het noorden van Frankrijk is vol indoor activiteiten en plaatsen om te bezoeken: de ideale manier om droog te blijven en tegelijkertijd plezier te maken en deze prachtige streek te ontdekken waar veel te beleven valt. 

Bray Dunes beach near Dunkirk

Waarom niet van de herfstvakantie profiteren om het grootste aquarium van Europa te bezoeken? Nausicaa is gelegen in het centrum van Boulogne sur Mer en ontvangt u elke dag van 9.30 tot 18.30 uur. U wordt ondergedompeld in een ongelooflijk universum, een ontdekking van de zeefauna en -flora die zowel kinderen als volwassenen aanspreekt. Vergeet niet uw tickets online te kopen en uw bezoek van tevoren te reserveren om het u op de dag van uw bezoek gemakkelijker te maken. 

Als u nog iets meer over de zee wilt weten, ga dan naar Maréis! Dit museum, gelegen in Etaples-sur-Mer, neemt u mee op een ontdekkingsreis naar de oceanen en het leven van de vissers. En vergeet niet dat kinderen die op zaterdag 30 oktober verkleed komen, gratis toegang krijgen! Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het museum. 

Liefhebbers van geschiedenis kunnen tijdens de herfstvakantie een bezoek brengen aan het Museum Duinkerke 1940, dat terugblikt op Operatie Dynamo tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum is elke dag geopend van 10 tot 18 uur en de toegangsprijs is 8 euro voor volwassenen, 5 euro voor tieners en gratis voor kinderen onder de 12. 

BEN JE EEN SENSATIEZOEKER? 

Houdt u van avontuur of heeft u kinderen die vol energie zitten? Tijdens de herfstvakantie zijn er veel activiteiten mogelijk aan de Opaalkust. 

Het Opalaventure park ligt ten noorden van Le Touquet Paris Plage, op een paar minuten van onze Trésors d'Opale residentie in Camiers Sainte-Cécile. Het is een leuke activiteit om met je gezin te doen en brengt je dichter bij de natuur! Opalaventure heet u welkom tot eind oktober. Aarzel niet om alle prijzen, routes en openingsuren rechtstreeks op de website van het park te vinden. 

Als u iets totaal nieuws wilt proberen, waarom probeert u het dan niet met strandzeilen? Geboren aan de Opaalkust, is het een leuke en familiale activiteit! Talrijke scholen laten u toe het strandzeilen te ontdekken: Berck sur Mer, Boulogne sur Mer, Wissant... aan u de keuze! Het beoefenen van strandzeilen is het hele jaar door mogelijk, maar de zachtheid van de herfst en de kalmte van de stranden van de Opaalkust maken de herfstvakantie tot de ideale periode om het te ontdekken. 

Op slechts enkele minuten van onze residenties in Bray-Dunes, heet het beroemde pretpark Plopsaland aan de Belgische grens u welkom tijdens de Allerheiligen vakantie. U kunt het park ontdekken dat speciaal voor deze periode is versierd, en zelfs deelnemen aan een van de griezelavonden die voor Halloween worden georganiseerd. Op deze speciale avonden, die worden gehouden op zaterdag 12, 19, 26 oktober en 2 november, zal het park zijn deuren bij uitzondering tot 22.00 uur openen. Horror en rillingen gegarandeerd!

GA WANDELEN!  

Want de Opaalkust blijft vooral een veilig oord voor wie houdt van de natuur, de zee en wandelingen in de open lucht. De herfstvakantie is de ideale tijd om een strandwandeling te maken, te wandelen in natuurgebieden, zandkastelen te maken of gewoon te genieten van het herfstlandschap dat deze zachte periode biedt. 

Voor de stedelingen, waarom niet kiezen voor een verblijf in Boulogne-sur-Mer? U kunt door de oude stad slenteren en de straatkunst van Boulogne ontdekken. Een aangenaam bezoek aan een stad waar de maritieme wereld, het erfgoed en de levenskunst samengaan. 

In Oye-Plage, de Platier d'Oye belooft prachtige wandelingen in het hart van de natuur. Het natuurreservaat is weelderig in de herfst en biedt u de mogelijkheid om in alle sereniteit nieuwe energie op te doen aan de Opaalkust. 

Tenslotte biedt de Cap Blanc Nez prachtige wandelingen en een absoluut schitterend landschap in de herfst. Het kan zelfs de gelegenheid zijn om een kleine wandeling te maken over de vele omliggende paden: richting Sangatte en Calais of richting de Cap Gris Nez en Wimereux, aan u de keus! 

EVENEMENTEN TIJDENS DE HERFSTVAKANTIE 2021 AAN DE OPAALKUST 

Strandcross in Berck-sur-Mer op 16 en 17 oktober : nieuwe editie van de strandcross in Berck-sur-Mer 

Festi'Mômes in Hardelot van 29 oktober tot 6 november: Tijdens de tweede week van de vakantie worden er veel activiteiten georganiseerd voor kinderen! 

"Herfst in Gezin" in Bray-Dunes van 9 oktober tot 27 november in de Evancy-residenties: Zoek een cocooning sfeer dankzij onze herfstdecoratie en laat u verleiden tot het spel van onze "familie rally" in het stadscentrum om de lokale handelaars te ontdekken. Maak je klaar, er is een verrassing in petto!