Fort-Mahon, de eerste badplaats van Marquenterre, welkom in het paradijs van wandelaars en liefhebbers van mooie zandstranden! Fort-Mahon is een gemeente in het departement Somme (Picardië) in de Hauts-de-France tussen Quend-Plage en Berck sur Mer. Fort-Mahon ligt tussen de Baai van de Somme en de Baai van de Authie, kortom, aan een kustlijn die doet dromen!

LATEN WE WEINIG SPREKEN, MAAR LATEN WE GOED SPREKEN!

De geschiedenis van een badplaats als geen ander

Waarom de naam "Fort-Mahon" als er nooit een fort aan deze kust is geweest! In werkelijkheid zijn er verschillende verklaringen... Een "mahon" betekent een klaproos in Picardië, maar "mahon", of "mahonnage", verwees vroeger naar een vorm van worstelen. Het schijnt dat de naam afkomstig is van het eiland Menorca, in Spanje (op de Balearen), dat in 1756 door de Fransen onder Lodewijk XV werd veroverd. En daar, in de haven, stond het hoogste militaire fort van Europa: Fort Mahon. In 1886 vroegen particulieren de Staat toestemming om badhutten te plaatsen en tegelijkertijd kwam er een beweging op gang om het duincordon te verkavelen, wat leidde tot een sterke stedelijke groei. In 1891 werd een kapel ingericht voor de behoeften van de badgasten.

In 1899 werd het gehucht Fort-Mahon bij de gemeente Quend gevoegd.

Pas 26 jaar later, in 1923, werd Fort-Mahon een volwaardige gemeente.

In 1930 waren er al meer dan 1000 villa's in de gemeente en een tiental hotels, talrijke pensions, een casino, cafés, restaurants en een badinrichting aan zee!

Na de oorlog ontwikkelde de badplaats zich meer en meer tot wat we vandaag kennen: een uitzonderlijke plek die u graag zult ontdekken! Fort-Mahon is een stad met een familiale sfeer, en er is geen gebrek aan ideeën voor activiteiten in de omgeving. Het is een must-see in de regio en kan in de loop der jaren worden bezocht en opnieuw bezocht. Waarom komt u niet zelf uw mening geven over Fort Mahon Plage? 

Activiteiten in de natuur

- Het duinpad van Authie, ideaal voor gezinnen, biedt wandelaars de gelegenheid de pannes te ontdekken, deze natte depressies met hun rijke biodiversiteit. Afgebakende en onderhouden wandeling onderbroken door interpretatiepanelen. Een groot deel van de wandeling loopt door het zand (ontoegankelijk voor kinderwagens).

Vertrek vanaf de rue de l'Authie.

Gele markers

- Begeleide wandeling om de zeehonden te ontmoeten in het gezelschap van een gepassioneerde en boeiende gids! Een geweldige ervaring voor het hele gezin waarbij kinderen sterretjes in hun ogen zullen krijgen! Reserveringen kunnen worden gemaakt bij het toeristenbureau op 03.22.23.36.00

- Loop rond de hutten! In het hart van de Baie d'Authie, zijn er 75 jachthutten om vele diersoorten te ontdekken en te observeren!

- Wat dacht je van een partijtje golf? De Belle-Dune golfbaan staat bekend als de mooiste golfbaan van Noord-Frankrijk en biedt een unieke en technische baan, midden in de duinen en het dennenbos. Deze 18-holes golfbaan ligt aan zee tussen Quend-Plage en Fort-Mahon-Plage (op 2 uur van Parijs), in het mooiste duinmassief van Noord-Europa.

Erfgoedwandelingen

- De kerk: Gelegen in de Rue de la Plage, was het oorspronkelijk een huis dat in 1891 tot kapel werd verbouwd. In 1931 werd de bouw van de huidige kerk gecombineerd met de ontwikkeling van de badplaatsactiviteit om de eerste toeristen te verwelkomen. Louis Quételard, een architect uit Berck, werd gekozen voor de bouw ervan. Hij is het meest bekend als de ontwerper van de vuurtoren van Touquet. Wegens geldgebrek werden het portaal en de klokkentoren niet gebouwd. Daarom is de bel op een atypische manier geplaatst.

De kwaliteit van de binnenhuisdecoratie is opmerkelijk: de gebrandschilderde ramen in het koor zijn van Darquet, een glasschilder uit Amiens, en de muren zijn beschilderd door Bourgeois en zijn gedateerd 1938

- Rue du Jardin: U kunt overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog zien zoals de blokhuizen die direct in de eigenschappen van de straat staan. Voor de kleine anekdote: sommige families van Fort-Mahonnais hebben tot in de jaren 1970 in de blokhuizen gewoond!

- Laten we een sprong in het verleden maken door omhoog te kijken om enkele prachtige villa's te bewonderen

Grillon de Foyer: 1208 avenue de la Plage, gebouwd voor 1945.

De Siamese villa's Doodica-Radica: 961 avenue de la plage, gebouwd in 1908-1911

Ma Hutte: 671 avenue de la plage, gebouwd in 1911

La Cigale: 594 avenue de la plage, gebouwd in 1909

Villa Marmousets: 973 avenue de la plage, gebouwd in het laatste kwart van de 19e eeuw

Schatje, vissen!

Hier biedt de natuur alles wat ze kan: garnalen, zeekralen, kokkels, soletten, krabben, schelpen, veren, drijfhout... Niet nodig om 12 tot 14 uur te zoeken, geniet van de eenvoudige dingen!

te maken met de familie

- Rijd op een pony over de Authiebaai

- Aai de zachte geiten van de Asinierie

- Leef u uit in de Aquaclub, gelegen tussen Quend-Plage en Fort-Mahon.

- Vul je emmer met schelpen en natuurlijke schatten

- Een ijsje eten zonder het te laten vallen of een chocoladepannenkoek proeven zonder het overal te krijgen!

- Zeilen op het meer van Belle Dunes

- Tem een pony voor een onvergetelijke rit

- Bewonder het landschap vanaf uw fiets langs de dijk!

- Verkleed je en neem deel aan alle optochten

- Maak een ritje met het treintje

Om je haar te laten wapperen in de wind

- Ga catamaran zeilen

- Word nat op het sleutelkoord

- Probeer je peddel vast te houden

- Toon je spieren op een kajak

- Je kunt ontsnappen in een trimaran

- U kunt over het strand varen in een zandjacht

- We laten jong en oud dromen door onze vlieger op te laten

- Klim op een paard voor een ritje op het strand 

Voor levensgenieters

Lokale specialiteiten

- Zeevruchten

- Salicornia

- Grijze garnaal

- Geslagen cake

- Duindoorn

- Mosselen met marinara

- Bisteu (aardappelpaté)

- Maguette" geitenkaas

- Picardisch garen

- Ambachtelijk bier

Waar moet ik eten in Fort Mahon?

Le Homard Gourmand: In een warme omgeving nodigt het restaurant Le Homard Gourmand u uit om zijn specialiteiten te proeven, terwijl u door de grote ramen naar de zee kijkt. Met een beetje geluk krijgt u de kans om te praten met chef Jackie Masse, die zijn producten zorgvuldig kiest en de voorkeur geeft aan korte circuits! Reservering aanbevolen op 03.22.23.37.77

La Hutterie: Restaurant met traditionele keuken en regionale specialiteiten. U kunt ook genieten van rum en cocktails aan de bar.

L'Alcyone : Traditionele keuken in een aangename omgeving, op een steenworp afstand van het strand, aan de hoofdweg van de badplaats. Kom genieten van een Moule-frites of een Pizza, een Burger of een Welsh, al naar gelang uw wensen, in de zaal met airconditioning of op het zonnige terras.

Ontdek Fort Mahon en zijn omgeving

En als u verder weg wilt, kunt u altijd naar Le Crotoy of Saint Valery sur Somme gaan bijvoorbeeld. De streek is bezaaid met dorpjes die u kunt bezoeken en kilometerslange wandelingen die u meenemen op ontdekking naar een authentieke natuur. Er zijn zeker meerdere dagen nodig om ten volle te genieten van Fort Mahon Plage en de omgeving! Als u besluit de grens tussen de Somme en de Pas de Calais over te steken, kunt u zelfs Berck-sur-Mer of Camiers Sainte-Cécile gaan ontdekken.

Fort Mahon Beach in de Baai van de Somme

VIND EEN VAKANTIEWONING IN DE BUURT VAN FORT MAHON PLAGE

Op zoek naar een comfortabele kamer, een volledig uitgeruste flat en hoteldiensten voor uw verblijf in de buurt van Fort Mahon Plage? Verblijf in onze Trésors d'Opale residentie in Camiers Sainte Cécile en geniet van ons verwarmd buitenzwembad. 

Vakantiehuizen(6)

Vanaf
€ 174
€ 158

[Standaard] Studio slaapbank

Opaalkust, Frankrijk
211JaSommige
  • Annulering Gratis
Vanaf
€ 188
€ 170

[Standaard] Studio slaapbank & stapelbed

Opaalkust, Frankrijk
411JaNee
  • Annulering Gratis
Vanaf
€ 190
€ 172

[Premium] Apartment met 1 slaapkamer tweepersoonsbed flat

Opaalkust, Frankrijk
211JaSommige
  • Annulering Gratis
Vanaf
€ 216
€ 195

[Premium] Apartment met 1 slaapkamer, tweepersoonsbed & stapelbed flat

Opaalkust, Frankrijk
411JaSommige
  • Annulering Gratis
Vanaf
€ 258
€ 233

[Standaard] Apartment met 1 slaapkamer tweepersoonsbed flat met 2 stapelbedden

Opaalkust, Frankrijk
611JaSommige
  • Annulering Gratis
Vanaf
€ 274
€ 248

[Premium] Appartement met 1 slaapkamer dubbel bed, 2 enkele bedden & stapelbed

Opaalkust, Frankrijk
611JaSommige
  • Annulering Gratis
In de omgeving: 26km

Meer In de omgeving