Menton is een van die steden die een blijvende indruk nalaten. Het soort stad dat straalt, dat joie de vivre uitstraalt en dat ervoor zorgt dat je je meer dan ooit op vakantie voelt. Het werd een kleine badplaats aan het einde van de 19e eeuw, en is een essentieel bezoek tijdens een verblijf in het zuiden van Frankrijk! 

WAAROM MENTON BEZOEKEN? 

De stad Menton is grandioos en de Mentonnais, de inwoners van de stad, zullen u niet anders vertellen. Menton, gelegen aan de Italiaanse grens tussen Monaco en Ventimiglia, geniet van een uitzonderlijke ligging. Dankzij de nabijheid van Italië biedt het een voorproefje van de dolce vita en een mild klimaat het hele jaar door. Het is geliefd om zijn zonneschijn, maar ook om zijn sfeer en kleuren, om zijn festiviteiten, zijn kunst en zijn weelderige natuur. Het is ook vaak minder populair en minder bling dan de andere steden aan de Côte d'Azur: de stad ademt authenticiteit en eenvoud van leven onder een mediterrane invloed.

 

Kortom, Menton is synoniem met lichtheid en u zult er waarschijnlijk van houden om een groot aantal redenen! Er zijn niet alleen de grote steden Antibes, Nice of Monaco te ontdekken aan de Franse Rivièra en wij gaan u dat bewijzen in deze paar regels over Menton. Wij nemen u mee naar deze typisch mediterrane stad om u te helpen uw bezoek voor te bereiden of gewoon om u te laten dromen.

The lemon festival: the town's famous event! 

If there is one event not to be missed in Menton, it is the lemon festival! Every year in February, it brings the Menton area to life and animates it for a fortnight. 145,000 tons of citrus fruits are needed to create the many events: parades, shows.... It is a grandiose and colourful event that recalls the effervescence of carnivals all over the world. Every year thousands of people from all over the world come to celebrate the end of winter by attending this unusual and colourful show. 

The event can also be an opportunity for you to meet local producers. In Menton, you will find many small shops where you can find all sorts of products that can be created from citrus fruits. 

4 DINGEN OM TE DOEN IN MENTON

Wij geven u een aantal ideeën van dingen te doen en te zien bij een bezoek aan Menton! 

- BEZOEK DE OUDE STAD MENTON

Menton is een schilderachtig en absoluut prachtig stadje. Het biedt een mooi kleurenpalet, dat de zachte manier van leven weerspiegelt. De gebouwen en kleine huisjes worden gedomineerd door drie kleuren: geel, roze en groen. U zult snel merken dat het oude Menton zijn artistieke ziel van vroeger heeft behouden. Wij raden u aan een wandeling te maken door de oude stad, die is opgebouwd rond 3 hoofdstraten. Deze straten zijn genoemd naar Lampedusa, Capodana en Acquasoma, de drie piraten die volgens de legende de stad Menton hebben gesticht. U zult graag verdwalen in deze oude stad, tussen doodlopende straatjes en architecturale wonderen. En over architectuur gesproken, als u een gebouw in Menton moet bezoeken, ga dan naar de Basiliek van Saint-Michel Archange of het Grimaldi kasteel. 

Een zonsondergang over de baai van Menton waar je van droomde? Aan het eind van de dag, raden wij u aan om naar de top van de heuvel te gaan! U zult een uitzonderlijk uitzicht op Menton hebben, op het beroemde "gouden uur" zal de stad nog mooier zijn. 

- ONTDEK DE VERSCHILLENDE TUINEN VAN DE STAD

Menton heeft verschillende weelderige tuinen die baden in het subtropische klimaat van de streek. Er bloeien veel citroenbomen in de omgeving van Menton, maar u zult ook veel andere mooie dingen ontdekken! Er is zoveel vegetatie dat Menton vaak als een openluchttuin wordt beschouwd. Elk van de tuinen zal u toelaten u onder te dompelen in een andere zintuiglijke sfeer. Hier zijn de belangrijkste tuinen die wij u aanraden te ontdekken: 

* De Serre de la Madone tuin: 

De Maria Serena tuin: * De Fontana Rosa tuin: *

* Fontana Rosa Garden: * Val Rahme Garden: 

* De Val Rahmeh tuin: 

- PROEF DE MEDITERRANE SPECIALITEITEN:

Hiervoor is niets beter dan een bezoek aan de plaatselijke markt! Wij nodigen u uit op de markt van de Halles de Menton. Deze verwelkomen u elke dag van 7 tot 13 uur, behalve op maandag. 

- NAAR HET STRAND GAAN

 Of u nu liever ontspant op een openbaar strand of op een privéstrand, op een zandstrand of op een kiezelstrand, in Menton vindt u zeker iets van uw gading! Zo vindt u bijvoorbeeld het strand van Sablettes, dat bij de oude haven (Garavan) ligt. Het zal uw hele kleine familie bekoren, want het is ideaal om te ontspannen en te zwemmen! Het is ook een van de mooiste stranden van de stad, omdat het uitzicht biedt op Menton en de omliggende bergen.

Als het strand van Sablettes u niet bevalt, kunt u ook naar de vele andere stranden van Menton gaan: het strand van Hawaï, het strand van Fossan of het strand van Casino bijvoorbeeld. Bovendien moet u weten dat de stranden van 1 juli tot 31 augustus bewaakt zijn. Een paar uur aan zee doorbrengen is altijd een waar genoegen en geeft u de gelegenheid om nieuwe energie op te doen! 

Voor meer ideeën over activiteiten en bezienswaardigheden in Menton en omgeving, raden wij u aan rechtstreeks naar de website van het toeristenbureau van Menton te gaan. Tussen de musea gewijd aan Jean Cocteau, de oude begraafplaats van de stad, enz. vindt u zeker interessante dingen om te doen. 

WAT TE DOEN ROND MENTON? 

Er is een veelheid aan dingen te doen en plaatsen te ontdekken in de buurt van Menton. Ontdek het achterland van Nice door slechts enkele tientallen kilometers van Menton te rijden. 

Eerste idee: bezoek het kleine dorpje Saint-Agnès! Het is het hoogst gelegen kustdorp van Europa. 

Tweede idee: ga naar de Roya-vallei! De vallei is een uitzonderlijk natuurpark gelegen op de Frans-Italiaanse grens. U vindt er een typisch mediterraan landschap en een eerder dor klimaat. Tijdens uw wandeling zult u met plezier de omringende fauna en flora ontdekken. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht op de officiële website van het toeristenbureau van Breil sur Roya.  

Derde idee: reis nog een paar kilometer en bezoek het dorp Vence. Authentiek en typisch voor het Niçois achterland, u zult het leuk vinden dit dorp en zijn omgeving te ontdekken. 

Vierde idee: steek de Italiaanse grens over en bezoek de stad Ventimiglia. 

Uitzonderlijke plaatsen die u graag zult ontdekken in de buurt van Menton. 

VIND EEN VAKANTIEWONING IN DE BUURT VAN MENTON 

Als u op zoek bent naar een hotel of een vakantiewoning in de buurt van Menton en omgeving hebben wij wat u nodig heeft! Verblijf in onze Evancy residentie in Vence in het achterland van Nice. Onze residentie Les Jardins d'Azur heet u welkom in een groene omgeving. U kunt genieten van ons verwarmde zwembad en onze volledig uitgeruste en smaakvol ingerichte accommodatie. 

Holiday rentals near Menton(6)

Vanaf
€ 187
€ 143

Nieuwe standaard studio voor 4 personen met zetelbed en stapelbed

Côte d'Azur, Frankrijk
411JaNee
  • Annulering Gratis
Vanaf
€ 205
€ 156

Nieuwe suite voor 2 personen

Côte d'Azur, Frankrijk
211JaNee
  • Annulering Gratis
Vanaf
€ 213
€ 162

Nieuwe standaard suite voor 4 personen met tweepersoonsbed en zetelbed

Côte d'Azur, Frankrijk
411JaNee
  • Annulering Gratis
Vanaf
€ 241
€ 183

Nieuwe standaard suite voor 4 personen met tweepersoonsbed en stapelbed

Côte d'Azur, Frankrijk
411JaNee
  • Annulering Gratis
Vanaf
€ 277
€ 210

Nieuwe deluxe suite voor 4 personen met 2 kamers - tweepersoonsbed en enkele bedden

Côte d'Azur, Frankrijk
421JaNee
  • Annulering Gratis
Vanaf
€ 293
€ 222

Nieuwe familie suite voor 6 pers met 2 stapelbedden

Côte d'Azur, Frankrijk
611JaNee
  • Annulering Gratis
In de omgeving: 34km

Meer In de omgeving