Evancy

Evenementen in Boulogne sur Mer - Toerisme & vakantiegids - Evancy.fr

Het is niet de man die de zee neemt, het is de zee die de man neemt... Tatatin! Tussen maritieme festiviteiten en muziekfestivals biedt de bestemming u een waaier aan evenementen!

May

La fête de la Gainée - Boulogne

Het gaat erom een ton verse vis, een ton groenten, 400 kilo verse room, 400 liter witte wijn in een gigantische ketel van 10 meter lang te laten sudderen, alles in een goed humeur en op het ritme van zeemansliederen. Gedurende een weekend stroomden 6.000 mensen toe om het beroemde omhulsel te proeven.

June

Het midzomerfestival

In het sublieme decor van het kasteel van Hardelot en zijn Elizabethaanse theater viert het Midzomerfestival elk jaar de Frans-Britse banden door middel van grootse evenementen met barokmuziek. Twee weken lang zetten concerten, theater, dans en opera deze majestueuze plek in vuur en vlam.

July

Fête de la mer - Boulogne

Dit evenement, dat om de twee jaar midden juli plaatsvindt en waarbij de Opaalkust in Boulogne-sur-Mer de zee viert, is een must geworden. Gedurende 4 dagen staan de zee en de maritieme wereld in de schijnwerpers met het volgende programma: een bijeenkomst van tall ships en traditionele boten, zeetochten aan boord van historische zeilschepen, schepen die openstaan voor bezoekers, nautische parades, een dorp van maritieme knowhow en tradities, een zeemarkt, liederen en dansen, proeverijen van zeeproducten, tentoonstellingen en talrijke activiteiten voor jong en oud. Tienduizenden mensen, amateurs, liefhebbers of professionals komen elke dag bijeen om de zee in al haar facetten te komen ontdekken of herontdekken.

Fête de la Moule - Le Portel, Equihen-Plage, Wimereux

Half juli is de mossel de sterattractie in Wimereux. Duizenden fijnproevers komen proeven van de traditionele mosselen en frieten die worden bereid door de Amicale des Municipaux de la Ville en in de talrijke restaurants en brasserieën van de badplaats, met als extra bonus talrijke animaties op de Place Albert 1er en een optocht op zondagmiddag. U moet weten dat de mossel ook wordt gevierd in Le Portel en Equihen-Plage, waar zich een van de grootste mosselbanken van de Opaalkust bevindt. Het vindt plaats in juli. Gedurende een namiddag bereiden vrijwilligers de weekdieren voor die zij 's avonds te koop aanbieden. Na de proeverij, is het tijd voor het entertainment!

Festival van de Opaalkust - in de hele Boulonnais

Het festival van de Opaalkust is eclectisch en biedt elk jaar in juli een rijkdom aan muzikale emoties met tientallen concerten in de mooiste zalen van de Boulonnais, van Boulogne-sur-Mer tot Hardelot, via Le Portel en Outreau. Het Opal Coast Festival verkent het Franse lied in al zijn diversiteit en combineert bekende artiesten die op dit moment in het muzieknieuws zijn met lokaal en regionaal talent. Een evenement dat alle generaties aanspreekt (Stephan Eicher, Louane, Bigflo et Oli en vele anderen...).

Het Hardelot Festival

Om klassieke muziek bekend en gewaardeerd te maken, om te laten zien dat muziek het individu doet groeien... Dat is waar het Hardelot Festival om draait. Op het programma: een prachtige reeks concerten in juli met een combinatie van klassieke muziek en jazzmuziek op emblematische plaatsen in de badplaats. De concerten zijn bedoeld om van uitzonderlijke kwaliteit en zeldzaamheid te zijn. Internationaal gerenommeerde artiesten vertolken de grootste componisten (Mozart, Bach, Schubert, Ravel, Purcell, Wagner/Liszt...)

August

Welsh Festival - Le Portel

Het Kipper Festival - Equihen-Plage

In augustus viert Equihen-Plage de kipper, het paradepaardje van de Boulonnais. Een kipper is niets anders dan een haring, van kop tot staart in tweeën gesneden, ontdaan van zijn graten, gezouten en gerookt. Tijdens dit vreugdevolle festival is er veel te proeven, te amuseren en mooie momenten te delen!

De Waterfee - Hardelot

September

Poulpaphone Festival - Outreau

De Poulpaphone is een eclectisch, grensverleggend muziekfestival en hét muzikale evenement van de herfst in de Boulonnais. Rock, electro, hip-hop, doom metal, pop... Wat de stijl ook is, als het maar creatief is! Op het terrein van de Garromanche in Outreau zullen gedurende twee dagen twee podia naast elkaar spelen om alle lokale, regionale en internationaal bekende artiesten de kans te geven zich uit te drukken.

La Fête de la Beurière - Boulogne sur Mer

Het is voor de inwoners van Boulogne wat het carnaval is voor de inwoners van Duinkerken: een niet te missen afspraak om hulde te brengen aan hen die de stad hebben gevormd. Dompel u in september gedurende twee dagen onder in de fascinerende wereld van de vissers. Zeezang, entertainment, proeverijen... De ideale gelegenheid om de typische zeevaarderswijk van de Boulonnais te ontdekken.

Opale Harley Days - Hardelot

October

Festimone

November

Haring Festival - Boulogne

Haring is lange tijd de bron van rijkdom geweest voor de belangrijkste Franse vissershaven. Het is onmogelijk om het niet te vieren in Boulogne-sur-Mer! Het Haringfestival vindt elk jaar plaats in november. De vereniging Pêche Animation biedt proeverijen aan, evenals een heel programma van activiteiten en muzikale voorstellingen. Ontmoet elkaar op de kades voor een echt moment van ontdekking en gezelligheid.

Tendance Jazz Festival

Een kleine omleiding naar Tendances Jazz en u zult begrijpen wat hij bedoelde! In november zet dit grote jazzfestival de kustlijn van de Boulonnais in vuur en vlam met een aantal geweldige evenementen. Op het programma: concerten, ontmoetingen en masterclasses over jazz en blues met enkele grote regionale, nationale en zelfs internationale headliners.

Intramurock

Sinds 1991 bevordert de vereniging Intramurock de hedendaagse muziek en de artistieke praktijk in al haar vormen aan de Opaalkust, en meer bepaald in de Boulonnais. Elk jaar in november houdt het zijn grote festival in La Faïencerie in Boulogne-sur-Mer om ons gedurende een weekend het beste van de lokale, nationale en internationale scène te laten zien.

December

Sinterklaasoptocht

Kerstmarkten