Evancy

Restaurants in Boulogne-Sur-Mer - Toerisme & vakantiegids

ONZE TOP 5 RESTAURANTS IN EN ROND BOULOGNE!

We dromen allemaal van dit moment wanneer we op vakantie gaan, om rond een goede tafel te zitten, niets voor te bereiden, bediend te worden en te genieten ! Hier is onze selectie !

1. Le Chatillon- Boulogne sur mer

Dit restaurant is veel meer dan een restaurant, het is een instituut in Boulogne sur Mer!

Wanneer u de deuren van Le Chatillon opendoet, wordt u onmiddellijk ondergedompeld in het hart van Capécure en het getij. Het is een scène van het leven in Boulogne die zich elke dag afspeelt. De ontvangst is hartelijk en de inrichting nodigt uit om aan boord te komen: patrijspoort, zeilen gespannen over het plafond, roer... Alles doet denken aan het interieur van een trawler.

Het restaurant Chatillon, dat in 1950 in het hart van de Capécure-werf in Boulogne-sur-Mer werd opgericht, biedt zeelieden en dokwerkers, die toen zeer talrijk waren, de mogelijkheid om iets te drinken en warm te eten.

Vandaag de dag wordt de Chatillon nog steeds bezocht door zeelui, dokwerkers en visverkopers uit Boulogne en elders. Het zijn echter niet alleen de zeelui die dit gerenommeerde etablissement bezoeken. Iedereen neemt plaats in de Chatillon, in een gemoedelijke sfeer, waar verse zeevruchten koning zijn: 98% van de gerechten bestaat uit vis.

2. La Matelote - Boulogne sur mer

Het restaurant van Tony Lestienne, bekroond met een Michelinster, is een onmisbare gastronomische halte aan de Opaalkust geworden. In dit prachtige familiehuis laten de chef en zijn team zich al veertig jaar leiden door een gevoel voor onthaal, knowhow en de vraag naar kwaliteit.

3. L'ilot vert - Boulogne sur mer

In het hart van de oude stad, op een steenworp afstand van de kathedraal Notre Dame, ligt dit bistronomische adres. De grote eetzaal verwelkomt zijn klanten in een nieuw decor met moderne kleuren en Londense accenten. De sfeer is gezellig en de bediening onberispelijk. s Zomers is het aangename terras een genot voor de liefhebbers van maaltijden in een bucolische sfeer.

4. De baden van Minuit-Wimereux

Dit is een resto-bar-lounge, waar u een aangenaam moment kunt doorbrengen met vrienden in een vintage en trendy sfeer, waar de wijn- en bierkaart u zeker tevreden zal stellen!

5. La Liégeoise - Wimereux

Het gastronomische restaurant La Liégeoise zal u onvergetelijke herinneringen bezorgen. In de eerste plaats om zijn omgeving: een prachtige kamer die uitkomt op zee en indruk maakt met zijn magische decoratie waarin grote gouden bomen en warme kleuren samenkomen. Maar vooral om zijn keuken: de producten van de zee worden hier gesublimeerd door subtiele smaakassociaties en een perfecte beheersing van de bereiding en het koken (Michelingids 2017).

 
Restaurant Le Chatillon in Boulogne sur Mer
 
Restaurant La Matelote in Boulogne Sur Mer
 
Top restaurant in boulogne sur mer opaalkust