Het is tijd voor 's werelds grootste off-road motorrace. 

Na een afgelaste editie in 2021 wegens een gezondheidscrisis, zal de 46e editie van de Enduropale plaatsvinden van 28 tot 30 januari 2022. Zoals al meer dan 30 jaar elk jaar, is Le Touquet Paris Plage klaar om 's werelds grootste off-road motorrace te verwelkomen. Elk jaar trekt de race miljoenen fans aan of gewoon nieuwsgierigen die staan te popelen om een spectaculaire race te ontdekken. Gemiddeld wonen meer dan 400.000 toeschouwers en 700.000 televisiekijkers het spektakel gedurende de 3 dagen van de race bij. Meer dan 2000 coureurs staan dit jaar weer in het middelpunt van de belangstelling in een hectische race tussen de zee en de duinen! 

SPECIALE AANBIEDING ENDUROPALE: 2 NACHTEN GEKOCHT, DE 3E AANGEBODEN!
 
Evancy Trésors d'Opale

ACCOMMODATIE VOOR DE ENDUROPALE DU TOUQUET 2022

Evancy Trésors d'Opale

 • Appartementen voor 2 tot 6 personen
 • Verwarmd buitenzwembad
 • 250m van het strand
 • Housekeeping en gratis parkeren inbegrepen
 
Boek nu
 
Evancy Boulogne Sur Mer

Evancy Boulogne-Sur-Mer

 • Appartement voor 2 tot 6 personen
 • Huishoudelijke schoonmaak inbegrepen
 • Ondergrondse parking inbegrepen
 • Optioneel ontbijt
 
Boek nu
 
Evancy Hardelot Equihen

evancy hardelot-equihen

 • Appartementen of villa's voor 2 tot 8 personen
 • Huishouding inbegrepen
 • Parkeerplaats buiten inbegrepen
 • Optioneel ontbijt
 
Boek nu

Een kleurrijk evenement aan de Opaalkust dat meer dan 20 verschillende nationaliteiten samenbrengt en waarvan de organisatie en veiligheid de hulp en het werk van meer dan duizend mensen vergt. 

In 2020, de laatste editie van de Enduropale, werd de overwinning voor de tweede keer behaald door de Fransman Milko Potisek, en de vraag blijft, wie zal de eerste plaats bemachtigen en dus de grote winnaar worden tijdens deze 2022 editie? Deze laatste volgt alle laatste grote winnaars op, waaronder Nathan Watson in 2019, Daymond Martens in 2017, Adrien Van Beveren in 2016... 

De inschrijvingen worden geopend in november 2021. Zeker is dat de fans van de race er allemaal erg naar uitkijken om elkaar op het zand te ontmoeten! 

EEN SPORTEVENEMENT DAT U NIET MAG MISSEN

 De Enduropale du Touquet is een uniek evenement in Frankrijk, en zelfs in de wereld. Het vindt plaats gedurende 3 dagen en omvat in totaal 5 verschillende evenementen, waarvan het laatste het belangrijkste van allemaal is. De tijden en starttijden van de verschillende races zullen binnenkort worden meegedeeld: ze moeten, zoals elk jaar, worden georganiseerd volgens de getijdentijden! Yamaha Fura, Honda, KTM... Zoveel motoren en deelnemers die om de eerste plaats zullen strijden! 

de vintage enduro: dit is traditioneel de race die de Enduropale opent. 
de quaduropale: vergelijkbaar met de enduropale, maar met quads

de enduropale juniors: voor jongeren van 14 tot 17 jaar

de enduropale espoir: jongeren van 11 tot 15 jaar

de enduropale: de wedstrijd vindt plaats op een circuit van 10 km en begint meestal rond 13.00 uur en eindigt aan het eind van de middag. Het eindklassement is gebaseerd op het aantal volledige ronden dat tijdens de 3-uursrace is afgelegd. Hoewel de wedstrijdtijd relatief lang lijkt, telt elke minuut!

HOE KOM JE NAAR HET EVENEMENT? 

Als u van het evenement wilt genieten en met het openbaar vervoer wilt komen, zijn er regelmatig TGV- en TER-treinen die Le Touquet met Parijs en Lille verbinden. 

U kunt de race volgen vanaf de boulevard van Le Touquet Paris Plage of vanaf de boulevard van Stella Plage, op enkele kilometers van de beroemde badplaats. 

Voor meer informatie over de Enduropale du Touquet raden wij u aan rechtstreeks naar de officiële website van het evenement te gaan.  

Om uw verblijf te organiseren, kunt u onze complete toeristische gids van Le Touquet raadplegen met alle bezienswaardigheden en de beste adressen.