Evancy

Vence en Famille Côte d'Azur - Toerisme & vakantiegids

Louise wil spelletjes spelen als gezin, Marcus droomt ervan de sterren te zien, en mama en papa hebben soms moeite om iedereen tevreden te houden tijdens hun vakantie, zonder zichzelf te vergeten!

De bestemming Vence heeft de oplossing voor uw problemen: ze heeft het label Family Plus en houdt zich aan de volgende zes engagementen:

Een welkom aangepast aan gezinnen
Activiteiten voor alle leeftijden
Passende tarieven
Activiteiten om met vrienden of familie van te genieten
Lokale winkels en diensten
Kinderen in de watten gelegd door onze professionals

DE STERREN, DE GROOTTE VAN DE NATUUR

Vanaf 6 jaar, van april tot oktober: Sterrenkijksessie op de Col de Vence. Kom onder de sterrenhemel van dit natuurlijke balkon genieten en laat u de nachtelijke hemel vertellen in een gemoedelijke sfeer, comfortabel geïnstalleerd met een drankje, om de frisse lucht in te ademen, de sterren te aanschouwen en een onvergetelijke ervaring te beleven in de vrije natuur.

Informatie en reservering bij het toeristenbureau

RONDLEIDING, VENCE ALS GEZIN

Vanaf 6 jaar, erfgoed op het niveau van een kind! Een originele rondleiding die u Vence laat ontdekken via uw zintuigen, op elke leeftijd. Raak aan, proef, luister, maar leer ook je ogen te scherpen!

MEDIABIBLIOTHEEK VAN VENCE

Kom de boeken, muziekinstrumenten, dvd's en videospelletjes lenen en raadplegen die ter beschikking staan van het publiek. Het team van de mediatheek biedt ook tal van gratis activiteiten aan vanaf de geboorte (lees- en filmsessies, origami- of digitale workshops...)!

BOEKEN EN DROMEN 

De vereniging Des livres et du Rêve biedt activiteiten voor kinderen van 3 tot 12 jaar: schattenjacht, creatieve workshops, muzikaal ontwaken, themaverjaardagen, kennismaking met schrijven, terbeschikkingstelling van houten spelletjes. Voor jong en oud! Contact en inlichtingen: angie.lollia@gmail.com +33 (0) 6 76 52 67 71

En vele andere activiteiten op verschillende gebieden: sport en natuur, creatieve vrijetijdsbesteding...

LUDI PARC

Een recreatiepark midden in het bos is ideaal voor kinderen en gezinnen: speeltuin, springkussens, waterstralen, minigolf, klimmen, trampoline, strandje bij de rivier, snackrestaurant...