Evancy

Duinkirk Toerisme - Wat te doen & te zien

Op slechts 10 minuten afstand van Bray-Dunes ligt de grote en verrassende stad Duinkerken, die een breed scala aan thematische activiteiten biedt. Laten we gaan! 

HERITAGE

Ontdek de belforten, Werelderfgoed: in Duinkerke Flandre Côte d'Opale staan drie belforten op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO: het belfort van Gravelines, de belforten van Saint-Eloi en het stadhuis van Duinkerke.

De vestingwerken van Gravelines: Gelegen aan de monding van de rivier Aa, in een ongerepte natuurlijke omgeving, blijft de vestingster van Gravelines een unieke site!

Musea: u kunt onder andere het zeemuseum, de bouwwerf Jean Bart, het havenmuseum, het museum Duinkerken 1940 - Operatie Dynamo, het FRAC, het Paleis voor Universiteiten en Wetenschappen, het LAAC (Plaats van Kunst en Hedendaagse Actie) ontdekken...

Historische plaatsen en monumenten: de belforten, de vuurtoren van Risban, het Fort des Dunes, het Carillon de Bourboug...

Maritiem erfgoed: Te voet of per boot kunt u dit buitengewone erfgoed ontdekken. Bezoek de geschiedenis aan boord van een voor Frankrijk uniek schip met drie masten, de Duchesse Anne. Waag u aan een bezoek aan de dokken vanaf open zee aan boord van de boot "Le Texel". Beklim de trappen van de vuurtoren van Risban om van daarboven een adembenemend panorama te bewonderen, en niet alleen een beetje na het beklimmen van de 276 treden!

NATUUR

Stap op de fiets en rij de verschillende routes die door het Office du Tourisme worden aangeboden.

 

Als u vol energie zit en wilt genieten van de natuurlijke omgeving van de Opaalkust, dan hebben wij oplossingen! Parachutespringers, quad-bikers, golfers, ruiters, skateboarders, joggers en wandelaars, er is hier plaats genoeg voor jullie!

Wilt u meer weten over deze natuurlijke omgeving? Het Natuurhuis zal al uw vragen beantwoorden en uw nieuwsgierigheid prikkelen.

SEA

Adrenaline en sensatie horen hier ook bij het spel! Zeilboten, sportvissen, kitesurfen en boardsporten, kustzeilen en traditionele visvangst zijn hier ook te vinden!

HERDENKINGSTOERISME

Mei - juni 1940, Duinkerken was het toneel van een keerpunt in de geschiedenis. De Tweede Wereldoorlog maakte Operatie Dynamo beroemd, die in slechts negen dagen de evacuatie van meer dan 338.000 geallieerde soldaten naar Engeland mogelijk maakte. Spreekt dit scenario je aan? Dan heb je waarschijnlijk Christopher Nolan's film "Dunkirk" gezien! Dompel u onder in deze historische sfeer door middel van thematische routes door de stad, het Duinkerken 1940 Operatie Dynamo Museum en het Duinen Fort zijn ook twee sites die u niet mag missen.

EVENEMENTEN

Duinkerken is wereldberoemd om zijn carnaval, maar er zijn het hele jaar door nog veel meer evenementen. 

 
 
Port of Dunkirk on the Opal Coast
 
 
Beach of Dunkerque Zuydcoote Opal Coast