Evancy

Stranden in Bray-Dunes - Reis- en vakantiegids

We zullen het niet onder stoelen of banken steken, als we naar Bray-Dunes komen is het om de zee te zien en de grote stukken fijn zandstrand!

Het strand van Bray-Dunes, gelegen in het noorden van Frankrijk, is 10 km lang! En ja, het is heel indrukwekkend! Beide uiteinden worden begrensd door prachtige duinen die beschermd worden door natuurgebieden (Dunes du Perroquet en Dune Marchand).

Hier is een presentatie van de 3 belangrijkste stranden van deze badplaats aan de Opaalkust nabij de Belgische grens!

STRAND VAN DE DUIN MARCHAND

Het strand van de Duinen Marchand wordt gedeeld door de stad Bray-Dunes en Zuydcoote. Dit volledig wilde strand wordt begrensd door een beschermd natuurgebied dat wordt beheerd door het Conservatoire du Littoral. Dit zandstrand biedt een prachtige omgeving voor natuurliefhebbers en mensen die op zoek zijn naar rust en stilte. U kunt ook enkele blokhuizen zien en verschillende wrakken die alleen bij eb ontdekt kunnen worden, dus zorg ervoor dat u op het juiste moment aankomt!

Let op: dit strand is niet bewaakt. Honden aan de lijn zijn toegestaan op het strand (maar niet in de duinen of op de paden). U kunt ook het strandzeilen beoefenen.

WEST BEACH

Het Weststrand van Bray-Dunes strekt zich uit langs de Digue de la Mer vanaf de duinen van Marchand tot het centrum van de badplaats. Dit strand wordt begrensd door talrijke residenties en een aangename voetgangerspromenade. Het uiteinde is gereserveerd voor strandsporten (strandzeilen, windsurfen, enz.), dus leg uw handdoek niet neer voor een zwempauze, want u zou wel eens in de weg kunnen liggen! Als u naar het centrum gaat, vindt u een zone met toezicht, de rest van het strand is niet bewaakt.

Honden zijn op dit strand buiten de bewaakte zone aangelijnd toegestaan. Er is ook een boothelling voor watersportactiviteiten.

STRAND VAN PERROQUET

Het laatste Franse strand en het meest noordelijke strand, het strand van Perroquet van de Bray Dunes biedt een totaal wilde omgeving richting België. Dit uitgestrekte zandstrand wordt omzoomd door een beschermd natuurgebied (met aangelegde paden, ideaal om te wandelen) en wordt begrensd door imposante duinen.

Wees echter voorzichtig, want er is geen toezicht op het zwemmen. Honden aan de lijn zijn toegestaan op de zeedijk. In de buurt van het centrum van Bray-Dunes is er een terrein waar u kunt kitesurfen.

 
Sailboat on the beach of Bray-Dunes
 
Bray Dunes Beach Activities
 
Beach of Bray Dunes in front of Evancy Etoile de Mer