Evancy
Nausicaa

Nausicaá - Het grootste aquarium van Europa in Boulogne -Sur-Mer

Nausicaá Aquarium ligt in Boulogne-sur-Mer in Noord-Frankrijk, en is met 10.000 kubieke meter (dat is 10.000.000 liter) het grootste aquarium van Europa. 

Met 58.000 maritieme diersoorten waaronder haaien, roggen en gigantische scholen vissen, maar ook een groot scala aan bijzondere waterplanten, spant het Nausicaá Aquarium de kroon qua omvang en schoonheid! 

Laat u meenemen tot het diepste hart van de oceaan, zonder natte voeten te krijgen. Een avontuur voor zowel de jonge als de ervaren ontdekkingsreiziger! Het Nausicaá Aquarium in Boulogne-sur-Mer is zeker een bezoek waard wanneer u verblijft in de omgeving.

Het doel van dit aquarium is om de bezoekers een ontdekkingsreis te bezorgen door het hele zeemilieu. Vanaf de Noordzee en de Grote Oceaan tot aan de Californische kust en nog daar voorbij, Nausicaá Boulogne-sur-Mer heeft het allemaal. 

Hiermee hoopt Nausicaá haar bezoekers wat bij te brengen over de wereld waarin we leven en wat nodig is om haar zo leefbaar mogelijk te houden. De zee en het leven daarin zijn namelijk cruciaal voor het leven op aarde, één van de vele lessen die Nausicaá met haar exposities aan u meegeeft. 

Nausicaá heeft voor ieder mens wel iets interessants te bieden en u zult het Aquarium gegarandeerd verlaten met nieuwe kennis of inzichten. 

 

Adres

Nausicaá
Boulevard Sainte Beuve
62200 Boulogne-sur-Mer

Tarieven

Volwassene (+ 12 jaar) : 26,50 €
Kind (3 tot 12 jaar) : 19,95 €

Telefoon

+33 (0)3 21 30 99 99

E-mail

info@nausicaa.fr

website

https://www.nausicaa.nl/

Vanaf
€ 238
€ 168
2 nachten
2 personen

Standaard studio voor 4 pers met tweepersoonsbed en balkon

Opaalkust, Frankrijk
411Ja2
 • Annulering Gratis
Vanaf
€ 300
€ 212
2 nachten
2 personen

Family suite voor 6 pers met 2 kamers en balkon

Opaalkust, Frankrijk
611Ja2
 • Annulering Gratis
Vanaf
€ 324
€ 228
2 nachten
2 personen

Deluxe suite voor 6 pers met 3 kamers en balkon

Opaalkust, Frankrijk
631JaSommige
 • Annulering Gratis

Ontdek de Fascinerende Expo’s in het Nausicaá Aquarium

Het Nausicaá Aquarium geeft de meest complete reis door het leven in de zee en de kust, met méér dan 20 exposities ziet u al snel waarom Nausicaá het grootste aquarium van Europa is. 

Van diepzee tot kust, donker tot licht, dier naar mens en van zoet- via brak-, weer naar zoutwater, de vele mysteries van de zee worden in de expo’s van Nausicaá ontdekt en uitgelegd.

Hieronder staat een korte sneak peak van wat het Nausicaá Aquarium u in vogelvlucht te bieden heeft. Vervolgens hebben wij voor de geïnteresseerde nog een aantal exposities onder de loep genomen.

De exposities vallen in twee hoofdthema’s onder te verdelen: Op volle Zee & Over Kusten en Mensen. 

Op Volle zee

Op volle Zee neemt u mee naar een van de laatst onverkende terreinen op de aarde, via parcours en tours kruipt u in de huid van een ontdekkingsreiziger door de gigantische diepten van de wonderbaarlijke Grote Oceaan. 

Grote aquarium met haaien en zeeroggen in het Nausicaá Aquarium.

Het Koninkrijk der Haaien

Haaien hebben de mensheid al eeuwenlang gefascineerd en bewogen. Zowel bewonderd als gevreesd wordt dit oeroude roofdier terecht de ‘koning van de zee’ genoemd. Bij Nausicaá Boulogne-sur-Mer kunt u ook een aantal haaiensoorten komen bewonderen.

In de zeeën en oceanen zijn er wel zo’n 500 verschillende soorten haaien te vinden waarvan een klein deel in deze expositie terug te zien is. Een fractie is menseneter en het cliché “zij zijn waarschijnlijk banger voor jou dan jij voor hen” is ook hier meer dan waar. 

Roofdieren zijn een bijzonder belangrijke schakel in het gebalanceerd houden van voedselketens en daarmee het behouden van natuurlijk evenwicht. Het menselijke terugdringen van de haaiensoorten is daarom ook een dreigement voor de hele onderwater wereld. 

Tot op heden is de mens de grootste vijand van de haai en sterven er naar schatting 100 miljoen haaien per jaar als gevolg van menselijk handelen! Het is een grote ecologische ramp die een onherstelbaar onevenwicht als gevolg heeft. 

Dit is naast de bijzondere ervaring één van de lessen die de expositie Het Koninkrijk de Haaien u mee wil geven. Bent u gefascineerd door haaiachtigen? Kom ze bewonderen in Nausicaá!

De Blue Society Forum

De Blue Society Forum, focust zich op de ‘blauwe’ wereld en het behouden hiervan. 

Zoals u misschien weet speelt de oceaan een onontbeerlijke rol in het behouden van het natuurlijke evenwicht van onze planeet. Het is de bron van al het leven op aarde, reguleert en beïnvloedt onze vele klimaatgebieden en is de motor voor de watercyclus en het produceren van zuurstof. 

In deze expositie wordt u op interactieve wijze uitgedaagd om uw kennis over de oceaan te testen of deel te nemen aan het debat over oceaan-beheer. 

De Blue Society of “Blauwe Samenleving” streeft ernaar om positieve groei van de oceanen en zeeën te stimuleren en zo de toekomstige behoeften van de mensheid tegemoet te komen. 

Een goede, respectvolle, maar bovenal evenwichtige, ontwikkeling van marine ruimte is zeker niet onmogelijk. Er zijn echter een aantal uitdagingen: politiek, economie, technologie en cultuur. Dit zijn factoren die allemaal invloed hebben op hoe we omgaan met de ruimte van de zeeën en oceanen. 

Er zijn reeds zoveel lessen te halen uit onze zeeën en oceanen die bij kunnen dragen aan gebieden als voedsel, energie en gezondheid. De Blue Society zet zich in voor oplossingen die een duurzame en rechtvaardige samenleving als gevolg hebben.

Over Kusten & Mensen

De expositie “Over Kusten & Mensen,” richt zich op de eeuwenoude relatie tussen de mens en de zee. In deze expositie ervaart u hoe veel de mens en de zee met elkaar verweven zijn en hoeveel de mensheid afhankelijk van de zee is (geweest). 

U ontdekt hier de grote biodiversiteit en verschillende ecosystemen maar vooral het belang van de oceaan en de zeeën voor de mensheid en wat er nodig is om haar te beschermen. Zodat deze eeuwenoude relatie nog vele jaren onderhouden kan worden.

Aaibassin

Het aaibassin is ontworpen met de gedachte dat mens en dier direct contact hebben. Hier kunt u de dieren rustig aanraken; wat voor een onvergetelijke ervaring zorgt! 

De roggen, die de geringste trilling in het water voelen, komen u graag gedag zeggen.  In dit aquarium zwemmen, naast Stekelroggen, onder andere ook Pollak vissen en Kabeljauwen rond.

Kom in letterlijke zin voelen wat het zeeleven u te bieden heeft in deze bijzondere expositie van het Nausicaá Aquarium.

Twee zeeleuwen in het Zeeuleeuwen Reservaat van het Nausicaá Aquarium.

Zeeleeuwen Reservaat

Deze ‘leeuwen’ hebben geen indrukwekkende manen, maar wel een gladde huid, verrassend intellect en indrukwekkende brul. Laat deze vijf Californische zeeleeuwen u verrassen en vermaken. 

Toen de populatie sterk was teruggelopen zijn ze voor voortzetting van de diersoort ondergebracht in verschillende reservaten, en zo ook een in het Nausicaá aquarium. 

Bij de entree komt u voor het eerst in contact met de dieren via een glazen tunnel. 

In het verblijf schieten de dieren u van links naar rechts boven het hoofd met snelheden tot wel 30 km/u, alsof u zich midden in de oceaan bevindt. Een uiterst unieke ervaring. 

Aan het oppervlak kunt u in de buitenlucht de rustende, spelende en duikende dieren bewonderen op voor hen gemaakte rotsen en houten reconstructies van hun natuurlijke habitat.

Boek Vandaag nog uw Vakantieverblijf dichtbij Nausicaá via Evancy

Is uw interesse gewekt en zou u dit bewonderenswaardige Aquarium en haar duizenden diersoorten graag een keer van dichtbij bekijken? 

Wacht dan niet en boek vandaag nog uw vakantieverblijf in de omgeving van het Nausicaá Aquarium! 

Residentie Evancy Boulogne-sur-Mer ligt op minder dan 800 meter afstand van dit prachtige aquarium. Een splinternieuwe residentie waar u en uw gezin een heerlijk en rustgevend verblijf gegarandeerd is. Met zicht op de oude jachthaven of de basiliek is het verblijf helemaal af. 

U heeft ook de beschikking tot uw eigen terras en keuken dus wilt u lekker zelf koken is dat ook geen probleem! Ook huisdieren zijn hier welkom, ideaal voor de dierenvriend. Bovendien is het dé uitvalsbasis voor de Opaalkust en de kliffen van Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez.

Ontdek onze vakantieverblijven in Boulogne-Sur-Mer(9)

Vanaf
€ 152
€ 108
2 nachten
2 personen

Standaard studio voor 2 pers met zetelbed

Opaalkust, Frankrijk
211Ja2
 • Annulering Gratis
Vanaf
€ 174
€ 123
2 nachten
2 personen

Standaard studio voor 4 pers met zetelbed en balkon

Opaalkust, Frankrijk
411Ja2
 • Annulering Gratis
Vanaf
€ 178
€ 126
2 nachten
2 personen

Standaard suite voor 4 pers met kamer met tweepersoonsbed

Opaalkust, Frankrijk
411Ja2
 • Annulering Gratis
Vanaf
€ 216
€ 153
2 nachten
2 personen

Suite voor 4 pers met tweepersoonsbed & 2 enkele bedden en balkon

Opaalkust, Frankrijk
411JaSommige
 • Annulering Gratis
Vanaf
€ 238
€ 168
2 nachten
2 personen

Standaard studio voor 4 pers met tweepersoonsbed en balkon

Opaalkust, Frankrijk
411Ja2
 • Annulering Gratis
Vanaf
€ 280
€ 198
2 nachten
2 personen

Deluxe suite voor 4 pers met 2 kamers en balkon

Opaalkust, Frankrijk
421Ja2
 • Annulering Gratis
Vanaf
€ 292
€ 206
2 nachten
2 personen

Family suite voor 6 pers met 1 kamer en balkon

Opaalkust, Frankrijk
611Ja2
 • Annulering Gratis
Vanaf
€ 300
€ 212
2 nachten
2 personen

Family suite voor 6 pers met 2 kamers en balkon

Opaalkust, Frankrijk
611Ja2
 • Annulering Gratis
Vanaf
€ 324
€ 228
2 nachten
2 personen

Deluxe suite voor 6 pers met 3 kamers en balkon

Opaalkust, Frankrijk
631JaSommige
 • Annulering Gratis