Evancy

Nausicaá - Het grootste aquarium van Europa in Boulogne -Sur-Mer

 Welkom in een betoverende wereld... Die van Nausicaa en de onderwaterwereld! Nausicaá, gelegen aan de Côte d'Opale, in het hart van de stad Boulogne sur Mer, dompelt je onder in het midden van de oceaan. Het is veel meer dan een aquarium, het is Europa's grootste site gewijd aan de ontdekking en bewustmaking van de onderwaterwereld. Nausicaa Boulogne is een must tijdens een bezoek aan de regio en ligt op slechts 1 uur met de trein van Lille en 2 uur van Parijs. Er is dus geen excuus om deze unieke plek in Europa te komen ontdekken. 

EEN ECHTE MARITIEME SCHAT
Nausicaa biedt jong en oud de kans om de diepzee te verkennen. Nausicaa ligt in een van de grootste vissershavens van Frankrijk en nodigt je uit om de geheimen van de onderwaterwereld te ontdekken. De naam is geïnspireerd op het personage van prinses Nausicaä in het mythische epos "De Odyssee" van Homerus. Net als de prinses die aangespoelde Odysseus ontdekte, zul je versteld staan als je deze natuurlijke oase ontdekt.

 

Adres

Nausicaá
Boulevard Sainte Beuve
62200 Boulogne-sur-Mer

Tarieven

Volwassene (+ 12 jaar) : 26,50 €
Kind (3 tot 12 jaar) : 19,95 €

Telefoon

+33 (0)3 21 30 99 99

E-mail

info@nausicaa.fr

website

https://www.nausicaa.nl/

Vanaf
€ 267
2 nachten
1 persoon

Standaard studio voor 4 pers met tweepersoonsbed en balkon

Opaalkust, Frankrijk
411JaSommige
Vanaf
€ 324
2 nachten
1 persoon

Family suite voor 6 pers met 2 kamers en balkon

Opaalkust, Frankrijk
611Ja2
Vanaf
€ 333
2 nachten
1 persoon

Deluxe suite voor 6 pers met 3 kamers en balkon

Opaalkust, Frankrijk
631JaSommige

Een behouden ecosysteem

Nausicaa heeft een buitengewone biodiversiteit. De site is de thuisbasis van een verscheidenheid aan zeedieren, van prachtige kleurrijke vissen tot majestueuze zeeschildpadden en fascinerende kwallen. Deze verscheidenheid aan soorten is te danken aan de inspanningen van een toegewijd team. Bezoekers hebben de unieke kans om deze wonderen der natuur te ontdekken en tegelijkertijd te leren hoe we ons mariene ecosysteem kunnen behouden. Want ja, Nausicaa's nummer 1 prioriteit is het behoud van een heel ecosysteem. 

Een behouden ecosysteem

Nausicaa heeft een buitengewone biodiversiteit. De site is de thuisbasis van een verscheidenheid aan zeedieren, van prachtige kleurrijke vissen tot majestueuze zeeschildpadden en fascinerende kwallen. Deze verscheidenheid aan soorten is te danken aan de inspanningen van een toegewijd team. Bezoekers hebben de unieke kans om deze wonderen der natuur te ontdekken en tegelijkertijd te leren hoe we ons mariene ecosysteem kunnen behouden. Want ja, Nausicaa's nummer 1 prioriteit is het behoud van een heel ecosysteem. 

Naar Nausicaa Boulogne

Het nationale zeecentrum is een absoluut ongelooflijke plek. Kijk maar naar de beoordelingen op TripAdvisor: Nausicaa is de favoriete toeristische activiteit van Boulogne-sur-Mer. De prijs van een 1-dagenkaartje voor een volwassene is 30 euro. Voor kinderen tot 12 jaar is de prijs 23 euro. Er zijn ook speciale tarieven voor studenten en ouderen voor €26,50. Tickets zijn ook te koop bij de receptie van onze La Marina de Boulogne sur Mer residentie. 

Na dit bezoek kunnen we niet uitsluiten dat je droomt van grijze haaien, mantaroggen en scholen kleurrijke vissen.... Je bezoek zal veel meer zijn dan alleen een reis, het zal een bijdrage zijn aan het behoud van onze planeet en haar zeeschatten. Dus, ben je klaar om een onvergetelijk avontuur te beleven voor slechts een paar uur?

Ontdek de Fascinerende Expo’s in het Nausicaá Aquarium

Het Nausicaá Aquarium geeft de meest complete reis door het leven in de zee en de kust, met méér dan 20 exposities ziet u al snel waarom Nausicaá het grootste aquarium van Europa is. 

Van diepzee tot kust, donker tot licht, dier naar mens en van zoet- via brak-, weer naar zoutwater, de vele mysteries van de zee worden in de expo’s van Nausicaá ontdekt en uitgelegd.

Hieronder staat een korte sneak peak van wat het Nausicaá Aquarium u in vogelvlucht te bieden heeft. Vervolgens hebben wij voor de geïnteresseerde nog een aantal exposities onder de loep genomen.

De exposities vallen in twee hoofdthema’s onder te verdelen: Op volle Zee & Over Kusten en Mensen. 

Op Volle zee

Op volle Zee neemt u mee naar een van de laatst onverkende terreinen op de aarde, via parcours en tours kruipt u in de huid van een ontdekkingsreiziger door de gigantische diepten van de wonderbaarlijke Grote Oceaan. 

Grote aquarium met haaien en zeeroggen in het Nausicaá Aquarium.

Het Koninkrijk der Haaien

Haaien hebben de mensheid al eeuwenlang gefascineerd en bewogen. Zowel bewonderd als gevreesd wordt dit oeroude roofdier terecht de ‘koning van de zee’ genoemd. Bij Nausicaá Boulogne-sur-Mer kunt u ook een aantal haaiensoorten komen bewonderen.

In de zeeën en oceanen zijn er wel zo’n 500 verschillende soorten haaien te vinden waarvan een klein deel in deze expositie terug te zien is. Een fractie is menseneter en het cliché “zij zijn waarschijnlijk banger voor jou dan jij voor hen” is ook hier meer dan waar. 

Roofdieren zijn een bijzonder belangrijke schakel in het gebalanceerd houden van voedselketens en daarmee het behouden van natuurlijk evenwicht. Het menselijke terugdringen van de haaiensoorten is daarom ook een dreigement voor de hele onderwater wereld. 

Tot op heden is de mens de grootste vijand van de haai en sterven er naar schatting 100 miljoen haaien per jaar als gevolg van menselijk handelen! Het is een grote ecologische ramp die een onherstelbaar onevenwicht als gevolg heeft. 

Dit is naast de bijzondere ervaring één van de lessen die de expositie Het Koninkrijk de Haaien u mee wil geven. Bent u gefascineerd door haaiachtigen? Kom ze bewonderen in Nausicaá!

De Blue Society Forum

De Blue Society Forum, focust zich op de ‘blauwe’ wereld en het behouden hiervan. 

Zoals u misschien weet speelt de oceaan een onontbeerlijke rol in het behouden van het natuurlijke evenwicht van onze planeet. Het is de bron van al het leven op aarde, reguleert en beïnvloedt onze vele klimaatgebieden en is de motor voor de watercyclus en het produceren van zuurstof. 

In deze expositie wordt u op interactieve wijze uitgedaagd om uw kennis over de oceaan te testen of deel te nemen aan het debat over oceaan-beheer. 

De Blue Society of “Blauwe Samenleving” streeft ernaar om positieve groei van de oceanen en zeeën te stimuleren en zo de toekomstige behoeften van de mensheid tegemoet te komen. 

Een goede, respectvolle, maar bovenal evenwichtige, ontwikkeling van marine ruimte is zeker niet onmogelijk. Er zijn echter een aantal uitdagingen: politiek, economie, technologie en cultuur. Dit zijn factoren die allemaal invloed hebben op hoe we omgaan met de ruimte van de zeeën en oceanen. 

Er zijn reeds zoveel lessen te halen uit onze zeeën en oceanen die bij kunnen dragen aan gebieden als voedsel, energie en gezondheid. De Blue Society zet zich in voor oplossingen die een duurzame en rechtvaardige samenleving als gevolg hebben.

Over Kusten & Mensen

De expositie “Over Kusten & Mensen,” richt zich op de eeuwenoude relatie tussen de mens en de zee. In deze expositie ervaart u hoe veel de mens en de zee met elkaar verweven zijn en hoeveel de mensheid afhankelijk van de zee is (geweest). 

U ontdekt hier de grote biodiversiteit en verschillende ecosystemen maar vooral het belang van de oceaan en de zeeën voor de mensheid en wat er nodig is om haar te beschermen. Zodat deze eeuwenoude relatie nog vele jaren onderhouden kan worden.

Aaibassin

Het aaibassin is ontworpen met de gedachte dat mens en dier direct contact hebben. Hier kunt u de dieren rustig aanraken; wat voor een onvergetelijke ervaring zorgt! 

De roggen, die de geringste trilling in het water voelen, komen u graag gedag zeggen.  In dit aquarium zwemmen, naast Stekelroggen, onder andere ook Pollak vissen en Kabeljauwen rond.

Kom in letterlijke zin voelen wat het zeeleven u te bieden heeft in deze bijzondere expositie van het Nausicaá Aquarium.

Twee zeeleuwen in het Zeeuleeuwen Reservaat van het Nausicaá Aquarium.

Zeeleeuwen Reservaat

Deze ‘leeuwen’ hebben geen indrukwekkende manen, maar wel een gladde huid, verrassend intellect en indrukwekkende brul. Laat deze vijf Californische zeeleeuwen u verrassen en vermaken. 

Toen de populatie sterk was teruggelopen zijn ze voor voortzetting van de diersoort ondergebracht in verschillende reservaten, en zo ook een in het Nausicaá aquarium. 

Bij de entree komt u voor het eerst in contact met de dieren via een glazen tunnel. 

In het verblijf schieten de dieren u van links naar rechts boven het hoofd met snelheden tot wel 30 km/u, alsof u zich midden in de oceaan bevindt. Een uiterst unieke ervaring. 

Aan het oppervlak kunt u in de buitenlucht de rustende, spelende en duikende dieren bewonderen op voor hen gemaakte rotsen en houten reconstructies van hun natuurlijke habitat.

Boek Vandaag nog uw Vakantieverblijf dichtbij Nausicaá via Evancy

Is uw interesse gewekt en zou u dit bewonderenswaardige Aquarium en haar duizenden diersoorten graag een keer van dichtbij bekijken? 

Wacht dan niet en boek vandaag nog uw vakantieverblijf in de omgeving van het Nausicaá Aquarium! 

Residentie Evancy Boulogne-sur-Mer ligt op minder dan 800 meter afstand van dit prachtige aquarium. Een splinternieuwe residentie waar u en uw gezin een heerlijk en rustgevend verblijf gegarandeerd is. Met zicht op de oude jachthaven of de basiliek is het verblijf helemaal af. 

U heeft ook de beschikking tot uw eigen terras en keuken dus wilt u lekker zelf koken is dat ook geen probleem! Ook huisdieren zijn hier welkom, ideaal voor de dierenvriend. Bovendien is het dé uitvalsbasis voor de Opaalkust en de kliffen van Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez.

Vanaf
€ 174
2 nachten
1 persoon

Standaard studio voor 2 pers met zetelbed

Opaalkust, Frankrijk
211JaSommige
Vanaf
€ 203
2 nachten
1 persoon

Standaard studio voor 4 pers met zetelbed en balkon

Opaalkust, Frankrijk
411Ja2
Vanaf
€ 217
2 nachten
1 persoon

Standaard suite voor 4 pers met kamer met tweepersoonsbed

Opaalkust, Frankrijk
411JaSommige
Vanaf
€ 257
2 nachten
1 persoon

Suite voor 4 pers met tweepersoonsbed & 2 enkele bedden en balkon

Opaalkust, Frankrijk
411JaSommige
Vanaf
€ 267
2 nachten
1 persoon

Standaard studio voor 4 pers met tweepersoonsbed en balkon

Opaalkust, Frankrijk
411JaSommige
Vanaf
€ 277
2 nachten
1 persoon

Family suite voor 6 pers

Opaalkust, Frankrijk
611Ja2
Vanaf
€ 293
2 nachten
1 persoon

Deluxe suite voor 4 pers met 2 kamers en balkon

Opaalkust, Frankrijk
421Ja2
Vanaf
€ 311
2 nachten
1 persoon

Family suite voor 6 pers met 1 kamer en balkon

Opaalkust, Frankrijk
611Ja2
Vanaf
€ 324
2 nachten
1 persoon

Family suite voor 6 pers met 2 kamers en balkon

Opaalkust, Frankrijk
611Ja2
Vanaf
€ 333
2 nachten
1 persoon

Deluxe suite voor 6 pers met 3 kamers en balkon

Opaalkust, Frankrijk
631JaSommige