Evancy
Boulogne-sur-Mer

Boulogne-sur-Mer

Uw verblijf bevindt zich op een 10-tal minuten van de historische stad Boulogne-sur-Mer. Deze stad is een typische kunst- en geschiedenisstad, met 2000 jaar aan geschiedenis. De ommuurde binnenstad en de diverse toeristische plaatsen spreken boekdelen over de plaatselijke geschiedenis. Ook op gastronomisch vlak scoort de stad zeer goed. Verder huisvest het één van de grootste aquaria van West-Europa in de vorm van Nausicaa, dat jaarlijks een groot aantal toeristen van alle nationaliteiten aantrekt.

Niet te missen:

Onze-Lieve-Vrouwbasiliek: geïnspireerd door Saint Paul’s Cathedral in Londen en Saint Louis des Invalides in Parijs. Breng ook zeker een bezoekje aan de crypte, die zich uitstrekt over de gehele lengte van de basiliek. De crypte is niet alleen een historisch monument, maar ook een archeologische getuigenis van de Romeinse origine van de stad. Je kan er tal van religieuze kunst bewonderen.

Belfort: Romaanse architectuur uit de 12e eeuw en tevens het oudste gebouw van Boulogne-sur-Mer. Het belfort werd in 2005 erkend als Unesco Werelderfgoed.

Stadhuis: gebouwd onder Lodewijk XV, in 1734. Classicistische stijl, de heraldiek van de stad zijn gebeeldhouwd juist onder het dak.

Sint-Nicolaskerk: gebouwd in de 12e eeuw, de oudste kerk van Boulogne-sur-Mer

Casa San Martin: Museum ter ere van Generaal Don José de San Martin, de bevrijder van Argentinië, Chili en Peru van het Spaanse juk.

Maison de la Beurière: een authentiek vissershuisje uit 1870, waar je de sfeer van weleer kan opsnuiven.

 
 
 
 
 
In de omgeving: 1km

Bekijk vergelijkbare faciliteiten