Waar te slapen bij boulogne sur mer ?(3)

Vanaf
€ 142
€ 129

Standaard studio voor 2 pers met zetelbed

Opaalkust, Frankrijk
211Ja2
  • Annulering Gratis
Vanaf
€ 246
€ 222

Deluxe suite voor 4 pers met 2 kamers en balkon

Opaalkust, Frankrijk
421Ja2
  • Annulering Gratis
Vanaf
€ 250
€ 226

Family suite voor 6 pers met 2 kamers en balkon

Opaalkust, Frankrijk
611Ja2
  • Annulering Gratis

OF IS HET BOULOGNE-SUR-MER?

De stad Boulogne-Sur-Mer ligt aan het Engelse Kanaal, tegenover de Engelse kust en maakt deel uit van het departement Pas-de-Calais, in de regio Hauts-de-France. De stad staat bekend als de eerste vissershaven van Frankrijk en heeft de bijnaam "hoofdstad van de Opaalkust". Het is dan ook één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van de Opaalkust.

Vlakbij Boulogne-sur-Mer vinden we ook de indrukwekkende Les Deux Caps (Cap Gris Nez en Cap Blanc Nez) en het chique Le Touquet.

WAT TE DOEN IN BOULOGNE-SUR-MER ?

Zoals vermeld, is Boulogne-sur-Mer de belangrijkste vissershaven van Frankrijk. Een leuke tip is om in één van de vele kraampjes aan de haven, te proeven van verse vis. Boulogne-sur-Mer biedt ook een rijk scala aan kunst en geschiedenis én is de thuisbasis van het grootste aquarium van Europa, Nausicaa. 

Met andere woorden: in Boulogne-sur-Mer valt vanalles te beleven, voor jong en oud.

Meer info >>
 

WELKE KLEREN je IN je KOFFER MOET MEENEMEN - WEERBERICHT

De kuststad heeft een uitgesproken oceaanklimaat. De winters zijn mild en de zomers vrij koel, behalve tijdens hittegolven. Er is weinig sneeuw, dus het is niet nodig om een paar ski's mee te nemen!

De overheersende winden uit het zuidwesten en westen brengen relatief schone lucht en duwen de wolken naar de kust, wat Boulogne tot een van de zonnigste steden maakt in het noorden van Frankrijk met meer dan 1.650 uren zon per jaar, dus het is sterk aan te raden om je zonnebril mee te nemen!
 

Welke souvenirs neem je mee naar huis?

Je hoeft geen speciale reden te hebben om cadeautjes te geven aan andere of jezelf.

Hier zijn enkele suggesties:

  • Hardelot's koekjes: wie houdt niet van een lekker koekje!
  • Een goed biertje: Boulogne-sur-Mer biedt een ruime varieteit aan lekkere bieren! Een goed biertje gaat namelijk altijd vlot binnen. Proost!
  • Proef een glas Wimereumoise, La Condettoise of La Kipper (past best met vis). Te koop bij het VVV-kantoor!
  • Een gigantische knuffel? De winkel van Nausicaa heeft allerlei souvenirs, van een eenvoudig kwallenpotlood tot een gigantisch gevulde octopus, maar ook met leerzame boeken.
  • Specialiteiten op basis van vis? Koop lekkere producten bij Bourgain en JC David voor bij het aperitief. Je vindt alles op volgene sites: https://www.bourgain-et-fils.com/ & https://www.jcdavid.fr/ of rechtstreeks in de winkel van het VVV-kantoor.
     

ga terug in de tijd 


We hebben Boulogne tot nu voorgesteld als een maritieme bestemming met zijn haven, vismarkten, Nausicaa enz. maar de stad heeft al een rijke geschiedenis achter de rug.

Hierbij een kleine samenvatting: 

De beroemde Julius Caesar kwam hier langs met als doel het eiland Bretagne (nu Engeland) binnen te vallen. Hij vestigde zijn vloot aan de Liane (de rivier die langs onze residentie in Boulogne loopt) en zijn opvolgers bouwden het militaire kamp waarvan de restanten nog steeds in de oude stad bewaard zijn gebleven.

Napoleon heeft er ook voet aan wel gezet! Ook hij had ambities om Engeland te veroveren en verzamelde een leger van 120.000 man aan weerszijden van de Liane. Er zijn nog veel sporen te zien van zijn passage. Heb je ze al opgemerkt?

Verdere ontwikkeling is gekomen dankzij de komst van de spoorlijn en Hardelot, rond het Château (gelegen in Condette) en onder de impuls van Sir John Whitley. Deze "Gouden Eeuw" werd alleen onderbroken door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog.

De Boulonnais hebben tijdens de Grote Oorlog een belangrijke rol gespeeld als achterste basis. De haven van Boulogne-sur-Mer werd gebruikt om geallieerde troepen te vervoeren en er werden veldhospitalen ingericht in Dannes, Saint-Léonard, Saint-Martin-Boulogne en Wimereux, vandaar de aanwezigheid van verschillende militaire begraafplaatsen.

De Tweede Wereldoorlog is veel pijnlijker, zowel de economie als de hotels, de mooiste villa's aan zee, het casino van Wimereux worden vernield... De daaropvolgende decennia werden gewijd aan de wederopbouw. Het is vanuit deze rijke geschiedenis dat de Boulonnais-regio aan de Opaalkust een toeristische trekpleister is geworden dankzij haar uitzonderlijk maritiem, historisch en architecturaal erfgoed. Wil je meer weten? Volg ons dan snel op sociale media.