Waar te slapen bij boulogne sur mer ?(3)

Vanaf
€ 142
€ 115

Standaard studio voor 2 pers met zetelbed

Opaalkust, Frankrijk
211Ja2
  • Annulering Gratis
Vanaf
€ 242
€ 195

Deluxe suite voor 4 pers met 2 kamers en balkon

Opaalkust, Frankrijk
421Ja2
  • Annulering Gratis
Vanaf
€ 282
€ 227

Family suite voor 6 pers met 2 kamers en balkon

Opaalkust, Frankrijk
611Ja2
  • Annulering Gratis

OF IS HET BOULOGNE-SUR-MER?

De stad Boulogne-Sur-Mer ligt aan het Engelse Kanaal, tegenover de Engelse kust en maakt deel uit van het departement Pas-de-Calais, in de Hauts-de-France. Deze stad staat bekend als de eerste vissershaven van Frankrijk! Deze badplaats heeft de bijnaam "hoofdstad van de Opaalkust" omdat het een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van de kust is!

Als u echt niet ziet waar Boulogne sur Mer zich bevindt, helpen we u nog wat meer... Tussen de site van de 2 Caps en Le Touquet, spreekt het u meer aan?

WAT TE DOEN IN BOULOGNE-SUR-MER ?

Zoals u al is verteld, is Boulogne-sur-Mer de belangrijkste vissershaven van Frankrijk, het belangrijkste platform van Europa voor de verwerking van visproducten, maar ook een stad van kunst en geschiedenis en de thuisbasis van het grootste aquarium van Europa, Boulogne-sur-Mer biedt de bezoekers vele bezienswaardigheden.

Meer info >>
 

WELKE KLEREN U IN UW KOFFER MOET MEENEMEN - WEERBERICHT

De kuststad heeft een uitgesproken oceaanklimaat. De thermische amplitudes zijn laag, de winters zijn mild en de zomers vrij koel, behalve tijdens hittegolven. De dagen van vorst en sneeuw zijn weinig, dus het is niet nodig om uw paar ski's mee te nemen!

De overheersende winden uit het zuidwesten en westen brengen relatief schone lucht en duwen de wolken naar de kust, wat Boulogne tot een van de zonnigste steden in het noorden van Frankrijk maakt met meer dan 1.650 zonne-uren per jaar, dus het is sterk aan te raden om uw zonnebril mee te nemen!
 

WAT BRENG JE TERUG IN JE KOFFER?

Je hoeft geen speciaal evenement te hebben om cadeaus aan te bieden! Je hoeft ook geen cadeaus te geven aan andere mensen, niemand verplicht je om dat te doen! Je hebt ook het recht om jezelf wat plezier te geven, op een totaal egoïstische manier!

Hier zijn enkele van onze ideeën:

  • Hardelot's koekjes: we zijn allemaal hetzelfde, we kunnen het idee niet weerstaan om een paar lekkernijen mee te nemen in onze koffer, alleen maar om ons te herinneren aan ons verblijf als we eenmaal thuis zijn op uw bank! Ah, het was een leuk verblijf, nietwaar, schat? Wil je een taart 
  • Een goed biertje: want wat de omstandigheden ook zijn, bier verwarmt de harten! Verjaardag, aperitief met vrienden, na een moeilijke dag of juist om verder te genieten van de goede dingen, de bestemming biedt lokale bieren rijk aan smaak! Proost!
  • Proef uw glas Wimereumoise, La Condettoise of La Kipper (te drinken met vis) Te koop bij het VVV-kantoor!
  • Een gigantische vispluche ? De winkel van Nausicaa zit vol met allerlei souvenirs die te maken hebben met de wereld van de oceanen, van een eenvoudig kwallenpotlood tot een gigantische gevulde octopus, maar ook met educatieve boeken, zowel jong als oud zullen zeker het voorwerp vinden dat bij hen past! Gekke ding, je kunt zelfs old-school surfen met een haaientand, als je zweert!
  • Specialiteiten op basis van vis? Maak je geen zorgen, we bieden je niet de kans om naar huis te gaan met een haring in je koffer... Maar niets belet u om ingeblikte producten uit de vestigingen van Bourgain en JC David terug te brengen... Het zijn makreelzalmrillettes ect... We denken nog steeds aan alles voor een geslaagd aperitief! Rendez-vous hier voor uw aankopen :https://www.bourgain-et-fils.com/ & https://www.jcdavid.fr/ of rechtstreeks in de winkel van het VVV-kantoor.
     

OM MEER TE WETEN TE KOMEN...


We hebben het over Boulogne als een maritieme ervaring met zijn haven, vismarkten, Nausicaa enz. maar de kans is groot dat u deze bestemming niet zo goed kent als u denkt!

2000 jaar geschiedenis hebben van Boulogne de stad gemaakt die we nu kennen. Hier is een kleine samenvatting van de geschiedenis van Boulogne (het is altijd leuk om uit je cultuur te komen als je terugkomt van een verandering van omgeving)! Ben je klaar? Daar gaan we...

De beroemde Julius Caesar kwam hier langs met als doel het eiland Bretagne (nu Engeland) binnen te vallen, hij vestigde zijn vloot in het estuarium van Liane (de rivier die langs onze residentie in Boulogne loopt) en zijn opvolgers bouwden het militaire kamp waarvan de proviand nog steeds in de oude stad van Boulogne bewaard is gebleven.

Napoleon kwam er ook doorheen! Ook hij had ambities om Engeland te veroveren en verzamelde een leger van 120.000 man aan weerszijden van de Liane. Er zijn nog veel sporen te zien van zijn passage. Je kan het niet helpen dat je ze opmerkt, hè?

Ten tijde van de Entente Cordiale en het baden in zee was er geen sprake meer van invasies en de badplaatsen van Wimereux zouden zich ontwikkelen dankzij de komst van de spoorlijn en Hardelot, rond het Château (gelegen in Condette) en onder de impuls van Sir John Whitley. Deze "Gouden Eeuw" werd alleen onderbroken door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog.

De Boulonnais zullen tijdens de Grote Oorlog een belangrijke rol spelen als achterste basis. De haven van Boulogne-sur-Mer werd gebruikt om geallieerde troepen te vervoeren en er werden veldhospitalen ingericht in Dannes, Saint-Léonard, Saint-Martin-Boulogne en Wimereux, vandaar de aanwezigheid van verschillende militaire begraafplaatsen.

De Tweede Wereldoorlog is veel pijnlijker, het economische instrument wordt vernietigd maar ook de mooiste hotels, de mooiste villa's aan zee, het casino van Wimereux ... De daaropvolgende decennia werden gewijd aan de wederopbouw. Het is vanuit deze rijke geschiedenis dat de Boulonnais-regio aan de Opaalkust haar toeristische roeping heeft gesticht op basis van een uitzonderlijk maritiem, historisch en architecturaal erfgoed. Wil je meer weten? Volg ons dan!