Evancy

Toerisme in Nice - Toeristische attracties

U kent ongetwijfeld de Promenade des Anglais, de Baie des Anges of het Place Massena, maar Nice heeft nog veel meer bezienswaardigheden die uw verblijf in Vence zullen verrijken!

Nice, gelegen op 20 minuten van onze residentie Evancy Les Jardins d'Azur, is een toeristische stad die een bezoek waard is, hier zijn onze suggesties:

 

The museums of Nice

MATISSE MUSEUM

In dit museum kunt u de artistieke evolutie volgen van de schilder Matisse die van 1914 tot aan zijn dood in 1954 in Nice leefde.

LISCARIS PALEIS

Dit museum, Musée de France genaamd, is gewijd aan de kunst en de muziek van de 17e en 18e eeuw.

TERRA AMATA PREHISTORISCH MUSEUM

Het museum geeft een beeld van het gedrag en de levenswijze van de eerste bewoners van Nice, die hun hutten op een strand vestigden en op olifanten, neushoorns en herten jaagden.

MUSEUM VOOR SCHONE KUNSTEN JULES CHERET

De schilder- en beeldhouwkunstcollecties bestrijken vijf eeuwen geschiedenis: 15e-16e eeuwse Italiaanse primitieve sacrale kunst, 17e en 18e eeuwse Franse en Italiaanse Vlaamse schilderkunst, 19e en 20e eeuwse Franse beeldhouw- en schilderkunst: Vanloo, Fragonard, Dufy, Chéret, de School van Barbizon, Le Bronzino, G.A Mossa, Rodin, Carpeaux.

NATUURHISTORISCH MUSEUM

Het museum, dat in het midden van de 19e eeuw werd opgericht, is een ware herinnering aan de mediterrane natuur, voor een betere kennis van de regionale biodiversiteit.

MARC CHAGALL NATIONAAL MUSEUM

Het Nationaal Museum Marc Chagall in Nice, een monografisch en thematisch museum, is ontstaan uit de wens van de kunstenaar om zijn belangrijkste werk over de Bijbel op één plaats samen te brengen: de 17 doeken die samen de Bijbelse Boodschap vormen.

 
 
 
 
 

Winkelen in Nice

Hier heb je keuze te over, of het nu gaat om eten, bloemen, smaken of kleuren, er is voor elk wat wils, elke dag en elk uur!

De nachtelijke ambachtsmarkt

Een nachtelijke ambachtelijke zomermarkt die van half mei tot half september de Cours Saleya animeert. Bewonder tijdens de verfrissende zomeravonden de juwelen, het aardewerk en de schilderijen die met passie door de ambachtslieden van Nice zijn gemaakt. Een goed idee voor een wandeling voor het eten!

Cours Saleya fruit-, groente- en vismarkt

De groente- en fruitmarkt vindt plaats van dinsdag tot en met zondag van 6.00 tot 13.00 uur.

Bevrijdings fruit- en groentemarkt

U vindt er fruit, groenten, bloemen, mooie vis en enkele producten van lokale producenten: honing, kaas... Place du Général De Gaulle, elke dag behalve maandag.

Markt van het Paleisplein

Deze markt is een genot voor verzamelaars en lezers. Maar ook artistieke producten en postkaarten. Place du Palais de Justice.

Openingstijden: Winter 07:00-17:00 Zomer 07:00-19:00 Alleen op zaterdag

Bloemenmarkt in Cours Saleya

Het zal moeilijk zijn om de veelkleurige geraniums, de intens mauve fuchsia's, de anemoonbloemige dahlia's en de fleurige impatiens die door de kwekers worden aangeboden, te weerstaan. Als u zich toestaat voor deze harmonieuze bloemstukken te wandelen, wacht u een walm van geuren, een boeket van kleuren, planten en exotische bloemen. Deze markt is door de Nationale Raad voor Culinaire Kunsten geclassificeerd als een van de uitzonderlijke markten in Frankrijk!

Ik zie je elke zondag!

Vismarkt

Het voordeel van Nice is dat het aan zee ligt en dat opent de deur voor culinaire recepten op basis van vis: laat uw kooktalent de vrije loop en kom langs om lekkere producten te verzamelen: tot ziens op Place Toja, elke dag behalve maandag!

Lokale culinaire specialiteiten

Socca

Een recept op basis van bloem en kikkererwten. Nou, als je het zo zegt... het verkoopt geen dromen, maar we verzekeren je dat het erg goed is!

De salade Niçoise

In tegenstelling tot wat veel mensen denken: geen rijst! Noch aardappelen. Waarom niet? Omdat geen gekookt voedsel, behalve eieren, dit recept mag hinderen. Daarna kun je erin doen wat je wilt (of bijna alles). Het gerucht gaat dat alleen authentieke Niçois weten welke voedingsmiddelen al dan niet aan hun salade moeten worden toegevoegd, dus ren naar een Niçois restaurant en geniet!

De Pissaladière

Nee, het is geen paardenbloem salade! Het is een taart. Smeer op een pasteitje met een delicaat aroma van oregano en olijfolie een dun laagje uienfondue, ansjovis en kleine zwarte olijven. Al deze ingrediënten zijn te vinden op lokale markten! Geen excuses meer om het niet te proberen!

De kleine gevulde schotels van Nice

Courgette, aubergine, tomaat, ui. Dit is niet het nieuwste recept van de kebabzaak om de hoek, maar de lijst met basisingrediënten voor "Lu Farcit Nissart" ("de gevulde kleintjes uit Nice" in het Frans) die je vult met ei, paneermeel, gehakt, geraspte kaas en, natuurlijk, olijfolie. Versier het met gouden paneermeel en geniet! Of geniet ervan in een restaurant, dan hoef je tenminste niets te doen!

Courgette bloem beignets

Wees voorzichtig, dit recept vereist mannelijke bloemen, geen vrouwelijke! Ze geven de beignets een subtiele en delicate smaak waar je je vingers bij aflikt!

We laten je achter met deze goede woorden, we gaan eten!

Andere interessante bronnen

Andere bronnen die u zouden kunnen interesseren:

Treed in de voetsporen van de eerste bewoners van de stad, ontmoet zeezoogdieren, observeer de sterren, leer koken, creëer je eigen parfum, reis naar de ingewanden van de aarde... Hier wordt alles in het werk gesteld om uw verblijf met het gezin zo goed mogelijk te laten verlopen en vooral om de kinderen tevreden te stellen zonder het plezier van de ouders te vergeten!

Nice, de hoofdstad van de Côte d'Azur, is een belangrijke locatie met een overvloed aan homovriendelijke etablissementen. Tussen het strand, de musea, de oude stad en het gay nachtleven, belooft het programma vol ontdekkingen te zitten!

In de omgeving: 14km

Bekijk vergelijkbare faciliteiten