Evancy

Zie de zeehonden in de baai van Authie

De Authiebaai ligt tussen de departementen Pas-de-Calais en Somme. Het is meer precies ingesloten tussen Berck-sur-Mer in het noorden en Fort-Mahon in het zuiden. Een deel van dit grondgebied herbergt een gevarieerd natuurlijk milieu: er is immers een uitzonderlijke fauna en flora. De Baie d'Authie is zeker een bezoekje waard tijdens uw verblijf aan de Opaalkust! Wij nemen u mee op een rondleiding door dit ongerepte gebied dat een echt juweel van onze kustlijn is. 

Maar pas op, de Baie d'Authie is ook een gevaarlijke plek die alleen bij eb bezocht mag worden. Om uw bezoek veilig te plannen raden wij u aan de getijdentijden te controleren voordat u gaat. Bovendien wordt het sterk afgeraden om te proberen Berck-sur-Mer te bereiken vanuit Fort-Mahon (en vice versa). In zee ontstaan soms gevaarlijke stromingen die gepaard gaan met drijfzand. 

3 GOEDE REDENEN OM NAAR DE BAIE D'AUTHIE TE GAAN  

Bezoek de Authie baai in Berck sur Mer

See the seals

Zeehonden bekijken: Ga naar de zeedijk van Berck-sur-Mer aan het eind van de Promenade du Professeur Jean Debeyre. Hier is het elke dag van het jaar mogelijk om de zeehonden van de Baie d'Authie in hun natuurlijke omgeving te observeren. Het is een waar spektakel als de vloed opkomt en zandbanken achterlaat in zijn kielzog. Tientallen zeehonden komen elke dag uitrusten op wat rustplaatsen worden genoemd. Een beetje op het land, een beetje in het water, de zoogdieren zijn in één oogopslag te zien: een verrassende ontmoeting die het hele gezin zal bekoren. Bovendien leven er in de Baie d'Authie ook andere zeeorganismen en talrijke vissoorten!

Contemplate the fauna & flora

De Baie d'Authie is een ongerepte plek waar natuurliefhebbers en liefhebbers van rust en stilte graag een wandeling maken. De omringende fauna en flora worden bijzonder gewaardeerd. U vindt er bijvoorbeeld prachtige wilde bloemen zoals de Seringen: plukken is toegestaan, maar beperkt tot één bosje per persoon. De Baie d'Authie is ook rijk aan vele soorten schelpdieren, zoals kokkels, die het hele jaar door op het strand te vinden zijn. Let op: kokkelvissen is verboden. Het goede nieuws is dat u dit kleine schelpdier nog steeds kunt vinden in de vele viswinkels in de omgeving! Het is echter nog steeds mogelijk om met uw gezin te voet van de geneugten van het vissen te genieten door mosselen te vangen in de toegestane visserijzone. 

Afhankelijk van de tijd van het jaar is het ook mogelijk veel verschillende vogelsoorten te zien, zoals de witte ooievaar. Onderweg zult u ook een aantal borden tegenkomen met uitleg over de omringende natuur, die u een beter inzicht geven in deze authentieke natuurlijke omgeving. 

Wandelen in de duinen

Wandelen in de duinen: De duinen van de Baie d'Authie hebben hun wilde staat behouden. Tijdens uw wandeling wordt u verzocht op het gemarkeerde pad te blijven om de duinen niet te beschadigen. In de duinen van de baai vindt u ook de salicorne of duindoorn: een klein oranje besje dat kan worden gegeten (binnen redelijke grenzen, natuurlijk). Het estuarium is een van de laatste wilde baaien in Europa, dus het is belangrijk om dat zo te houden! 

Er worden regelmatig groepswandelingen en rondleidingen georganiseerd in de Authie Bay, vooral in het hoogseizoen. Aarzel niet om contact op te nemen met het toeristenbureau van Berck-sur-Mer of Fort Mahon om meer te weten te komen. 

HOE KOM JE BIJ DE AUTHIE BAY?

De Authie Bay is gemakkelijk bereikbaar vanaf verschillende aankomstpunten. Het is mogelijk te parkeren in Groffliers, Berck-sur-Mer of in Fort-Mahon Plage. Het dichtstbijzijnde SNCF-treinstation bevindt zich in Rang du Fliers, op 6 kilometer van Berck-Plage. Er zijn dagelijkse verbindingen vanuit Lille of Parijs.

VAKANTIEWONING BIJ DE AUTHIEBAAI

Onze gloednieuwe residentie Trésors d'Opale in Camiers-Sainte-Cécile is ideaal als u de baai van de Authie wilt bezoeken. Gelegen op 30 minuten van Berck-sur-Mer, is het de ideale plek om te genieten van een vakantie aan de Opaalkust. De residentie ligt op slechts 250 meter van het strand en beschikt over volledig uitgeruste accommodatie en een buitenzwembad. 

Vanaf
€ 218
2 nachten
1 persoon

[Standaard] Studio slaapbank

Opaalkust, Frankrijk
211JaSommige
Vanaf
€ 244
2 nachten
1 persoon

[Standaard] Studio slaapbank & stapelbed

Opaalkust, Frankrijk
411JaSommige
Vanaf
€ 256
2 nachten
1 persoon

[Premium] Apartment met 1 slaapkamer tweepersoonsbed flat

Opaalkust, Frankrijk
211JaSommige
Vanaf
€ 306
2 nachten
1 persoon

[Premium] Apartment met 1 slaapkamer, tweepersoonsbed & stapelbed flat

Opaalkust, Frankrijk
411JaSommige
Vanaf
€ 354
2 nachten
1 persoon

[Standaard] Apartment met 1 slaapkamer tweepersoonsbed flat met 2 stapelbedden

Opaalkust, Frankrijk
611Ja2
Vanaf
€ 364
2 nachten
1 persoon

[Premium] Appartement met 1 slaapkamer dubbel bed, 2 enkele bedden & stapelbed

Opaalkust, Frankrijk
611JaSommige
In de omgeving: 24km

Bekijk vergelijkbare faciliteiten