Evancy

Bezoek Berck sur Mer aan de Opaalkust

Berck sur mer, deze gezinsbestemming in de Authiebaai, bekend om zijn internationale vliegerfestival, zal u bekoren met zijn 12 km strand! Dit resort is onderscheiden met de labels "Kids Resort" en "Famille Plus", dus u kunt er zeker van zijn dat u zich hier niet zult vervelen!

HET ONTDEKKEN VAN EEN DYNAMISCHE STAD 
HISTORISCH PUNT

We geven je een beetje historische achtergrond, zodat je weet waar je heen gaat!

Hier bent u in een voormalig vissersdorp dat uitgroeide tot een bekende badplaats en medische badplaats. Van de Middeleeuwen tot de jaren 1950 was Berck een vissersstad.

Op een gegeven moment meerden wel 100 boten, flobards genaamd, direct aan op het strand van Berck, afhankelijk van de getijden, aangezien de stad geen haven had.

In de jaren 1840 merkten veel artsen de therapeutische kwaliteiten van het Berckse klimaat op. De heilzame werking van Bercks jodiumhoudende lucht was in Parijs al snel bekend. De Assistance Publique besloot toen in 1861 een tijdelijk houten "klein hospitaal" te bouwen op de zeedijk. Acht jaar later werd het houten hospitaal vervangen door een groter bakstenen hospitaal dat werd ingehuldigd door Eugenie, de echtgenote van Napoleon III, en dat nu het maritieme hospitaal wordt genoemd. Een kleine anekdote: Vandaag de dag dragen vele straten in de stad de namen van artsen die hun stempel hebben gedrukt op de geschiedenis van de stad en hun beroep: Calot, Perrochaud, Cazin, Calvé, Fouchet, Ménard...

De uitbreiding van de badplaats werd aangemoedigd door de komst van de Ligue Nord des Chemins Paris-Boulogne en de rage van het baden in zee.

De tweede helft van de 19e eeuw was rijk aan grote stromingen in het denken en de kunst, met name de School van het Naturalisme. Vele kunstenaars reisden langs de kust van de Opaalkust op zoek naar water, lucht, licht en nieuwe thema's in contact met de maritieme omgeving.

Tussen 1860 en 1914 zal Berck een intense artistieke activiteit kennen, in het kielzog van Edouard Manet (juli 1973), Eugène Boudin (tussen 1874 en 1894), Lepic, Tattegrain, Lavezzari, Trigoulet, Roussel, die de toon zullen zetten voor zo'n 130 kunstenaars die naar Berck-sur-Mer zullen komen.

DE VILLA'S AAN ZEE BEWONDEREN

Door de uitbreiding van de stad aan zee zag Berck-sur-Mer in de tweede helft van de 19e eeuw mooie en grote villa's, hotels en een casino opbloeien. Aarzel niet de deur van het toeristenbureau binnen te lopen om advies te vragen over hoe u de architectonische juweeltjes kunt bezoeken en ontdekken.

ZIE DE ZEEHONDEN EN ONTDEK DE BAAI VAN AUTHIE

Als u de promenade van Pr Debeyre volgt, komt u bij de baai van Authie, waar de zeehonden hun thuis hebben gemaakt! Bij eb heeft u de beste kans om ze te bewonderen. De Authiebaai is een ideale plaats voor deze zoogdieren omdat de zandbank hun rust, warmte en bescherming biedt en de zee hun naar believen vis biedt. De zeehonden rusten op de zandbank om genoeg energie op te doen voor de jacht bij vloed. Hun favoriete bezigheid vergt veel energie, dus is het van vitaal belang dat ze rusten en vet opslaan om klaar te zijn voor de winter.  Zeehonden hebben deze zandbank ook nodig om op te warmen, te broeden, te bevallen en hun jongen te voeden.

Maar hoe kunt u de zeehonden in Berck zien? 2u30 voor laagtij worden de zandbanken blootgelegd en de zeehonden profiteren hiervan om zich op te warmen en uit te rusten op het zand, dat rustplaatsen worden genoemd.

In Berck-sur-Mer kunt u elke dag van het jaar zeehonden observeren op de splitsing tussen de Authie en het Kanaal, bij de nautische basis, door de Chemin aux Raisins te nemen. Ze zijn ongeveer 50 meter verderop te zien, aan de andere kant van de Authie, waar ze zich veilig voelen.

Wat advies over hoe te observeren zonder te storen:

Laten we niet vergeten dat zeehonden en zeekalveren twee wilde en bange diersoorten zijn. Om de gezondheid van onze mascottes te verzekeren, is het absoluut noodzakelijk enkele instructies in acht te nemen! Als u een jonge zeehond zonder moeder ziet, maak u dan geen zorgen, het is aan het rusten en de moeder zal terugkeren.

Indien u een jonge zeehond in nood ziet, houd dan afstand en neem contact op met het Nationaal Strandingsnetwerk (PELAGIS) op +33 (0)5.46.44.99.10.

Indien u vergezeld bent van een hond, gelieve deze aan de leiband te houden.

De baai van Authie is wild en natuurlijk gebleven en trekt het hele jaar door bezoekers die op zoek zijn naar authenticiteit.

Als u de duinpaden van Berck en omstreken wilt ontdekken, klik dan hier

Wilt u de baai en de zeehonden ontdekken met een natuurgids? Het is hier.

Hoe dan ook, deze kleine wandeling in de duinen van de Authiebaai zal waarschijnlijk zijn stempel op u drukken! 

FLANEER OVER DE ESPLANADE EN DOE UW INKOPEN IN DE RUE CARNOT EN DE RUE DE L'IMPÉRATRICE!

U kunt het panorama van het strand bewonderen vanaf de esplanade die bezaaid is met brasserie, ijs- en crêpeverkopers, maar ook winkels die strandsouvenirs verkopen! U kunt zelfs van de gelegenheid gebruik maken om een vlieger te kopen! Parallel aan de esplanade vindt u de Rue Carnot om uw verblijf te veraangenamen en u wat geld te besparen. Rue de l'impératrice zal u ook toelaten om verder te winkelen. 

DE VLIEGERS VAN BERCK.... EEN GEWELDIGE GESCHIEDENIS!

U kent dit festival vast wel, maar kent u de geschiedenis ervan?

In 1887 werd op het strand van Berck een van de eerste luchtfoto's per vlieger gemaakt. In 1987, 100 jaar later, komen vliegeraars die verliefd zijn op de wijde omgeving samen op het strand van Berck-sur-Mer om hun "grappige vogels in doek" te laten vliegen.

De belofte is gedaan, en jaar na jaar tellen deze "Meetings" over de wind en de stemmingen van de tijd, altijd meer fans en toeschouwers om een van de meest gerenommeerde evenementen en een van de grote mondiale evenementen van de discipline te worden.

Elk jaar, in de lente, wordt Berck de "place to be" van de vlieger, groot, klein, in de vorm van een vogel of een superheld, herontdek een hemel en een strand zonder weerga! 

MUSEUM VAN FRANKRIJK

Hier ontdekt u op het strand impressionistische en naturalistische schilderijen, die de sfeer van de stad in het verleden en de realiteit van de werkomstandigheden van de vissers in een wilde natuurlijke omgeving weergeven.

BAGATELLE PRETPARK

Kom en ontdek Bagatelle, het warmste pretpark van Noord-Frankrijk! Ideaal voor een dagje plezier met het gezin, het biedt meer dan 40 attracties, verrassende shows en 3 werelden.

Baggy Land zal de kleintjes bekoren, terwijl het hele gezin zich kan uitleven in Baggy Family. De meer avontuurlijken zullen hun geluk vinden in Baggy Fun. De Triops-achtbaan en de Raft River mag u niet missen: sensatie gegarandeerd! U kunt ook Secret Illusions zien, verkozen tot beste goochelshow van het jaar.

Het park biedt verschillende winkels en eetgelegenheden voor een ontspannen lunch- of snackpauze.

The beautiful beach of berck sur mer

MARKTEN OM GOEDE PRODUCTEN TE TANKEN

- Markt van Berck-Plage: overdekte markt op de overdekte markt (rue des Halles) en buiten (woensdag- en zaterdagochtend)

- Markt van Berck-Ville (place de la mairie Claude Wilquin): dinsdag- en vrijdagochtend (alleen levensmiddelen) en zondagochtend

- De streekmarkt - streekproducten: van dinsdag 7 juli tot dinsdag 25 augustus van 16.00 tot 20.00 uur op het Claude Duffitplein (rue de l'Impératrice)

WAAR TE ETEN IN BERCK SUR MER?

La Grignote : U zult met de auto naar dit restaurant moeten, maar u zult er zeker geen spijt van krijgen! Of het nu om het buitenterras gaat, de rijkdom van de door de eigenaar bereide gerechten, of de glimlach van de eigenaar, u zult onvermijdelijk een aangenaam moment doorbrengen! (Reservering aanbevolen, ontmoeting op 25 rue Saint Pierre in Berck)

Le Sunset : Hier staat u met uw voeten in het water om te genieten van een cocktail of een maaltijd direct aan het strand van Berck/Mer. De kleine extra: Dj set elk weekend in juli/augustus!

La Plage : Ga naar de esplanade om te lunchen in deze brasserie met uitzicht op zee.

Aux sports : Een menu rijk aan vlees en hamburgers om uw eetlust te stillen !

VAKANTIEWONINGEN IN DE OMGEVING VAN BERCK-SUR-MER

Als u de stad Berck-sur-Mer wilt ontdekken, raden wij u aan om in de kleine badplaats Camiers-Sainte-Cécile te verblijven. Deze laatste bevindt zich in een intieme omgeving op slechts enkele kilometers afstand. Onze residentie Trésors d'Opale heet u welkom, op slechts enkele meters van het strand. U kunt genieten van een volledig uitgeruste en smaakvol ingerichte accommodatie. 

Vanaf
€ 218
2 nachten
1 persoon

[Standaard] Studio slaapbank

Opaalkust, Frankrijk
211JaSommige
Vanaf
€ 244
2 nachten
1 persoon

[Standaard] Studio slaapbank & stapelbed

Opaalkust, Frankrijk
411JaSommige
Vanaf
€ 256
2 nachten
1 persoon

[Premium] Apartment met 1 slaapkamer tweepersoonsbed flat

Opaalkust, Frankrijk
211JaSommige
Vanaf
€ 306
2 nachten
1 persoon

[Premium] Apartment met 1 slaapkamer, tweepersoonsbed & stapelbed flat

Opaalkust, Frankrijk
411JaSommige
Vanaf
€ 354
2 nachten
1 persoon

[Standaard] Apartment met 1 slaapkamer tweepersoonsbed flat met 2 stapelbedden

Opaalkust, Frankrijk
611Ja2
Vanaf
€ 364
2 nachten
1 persoon

[Premium] Appartement met 1 slaapkamer dubbel bed, 2 enkele bedden & stapelbed

Opaalkust, Frankrijk
611JaSommige
In de omgeving: 19km

Bekijk vergelijkbare faciliteiten