Evancy
Marineland

Bezoek het dierenpark Marineland in Antibes

Marineland

Marineland aan de Côte D’Azur staat garant voor een leuk dagje uit voor jong en oud! Het is het grootste marinepark in Europa, een dag op ontdekking in deze onderwaterwereld mag dus zeker niet ontbreken tijdens jouw verblijf in Vence. Ontdek hieronder in een notendop wat dit park allemaal te bieden heeft…

Maak kennis met de meer dan 3000 dieren

In Marineland kan je een bezoekje brengen aan de meer dan 3000 dieren die in het park verblijven. Ijsberen, pinguïns, schildpadden, flamingo’s, verschillende vogelsoorten… Je vindt ze allemaal terug in dit park!

Dagelijks leuke shows!

Elke dag kan je genieten van de dolfijnenshow, de orkashow en de zeeleeuwenshow. De trainers geven je een unieke blik in hoe deze dieren leven en natuurlijk tonen deze dieren maar al te graag hun kunsten. Na elke show staan de trainers klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Een leerrijke ervaring

Naast een ontspannende dag belooft jouw dagje uit in Marineland ook een leerrijke ervaring te worden. Dagelijks staat het team ter beschikking om uitleg te geven en hun passie voor de onderwaterwereld te delen met de bezoekers.

Ontdek ook de andere parken

Naast het marinepark kan je ook nog terecht in één van de vier andere themaparken die deel uitmaken van Marineland. Marineland Lagoon, Aquasplash, Kid’s Island of Adventure Golf… Er is voor elk wat wils!

Het grootste maritieme themapark van Europa, gelegen aan de Côte d'Azur, belooft vermaak voor het hele gezin. Wie heeft er niet gedroomd om zeezoogdieren te ontmoeten? Dit is een must tijdens uw verblijf aan de Franse Rivièra! Wij nemen u mee op een rondleiding door dit unieke park en vertellen u alles wat u moet weten om uw bezoek aan Marineland te plannen.

BEREID UW BEZOEK AAN MARINELAND ANTIBES VOOR

Orka's, ijsberen, dolfijnen, zeeleeuwen, zeehonden, pinguïns, Caribische flamingo's, haaien, roggen, schildpadden... In het Marineland park in Antibes kunt u kennismaken met meer dan 3000 verschillende diersoorten. Een ontdekking die u naar de vier hoeken van de planeet zal voeren en u zal fascineren!

Het Marineland park werd in 1970 opgericht door Roland de la Poype en had vanaf het begin de ambitie om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de onderwaterwereld. Marineland is in dit opzet geslaagd en fascineert vandaag duizenden bezoekers met zijn verschillende soorten dieren, waaronder vissen, reptielen, zoogdieren en vogels. 

EEN PARK DAT ZICH INZET VOOR DE BESCHERMING VAN DE ONDERWATERWERELD

Bovendien is Marineland een belangrijke lokale speler: het neemt deel aan verschillende programma's voor het behoud van zeedieren en is een van de meest bezochte dierentuinen in Frankrijk. Het park heeft ook een onderzoekscentrum voor natuurbehoud opgericht om de mariene wereld te bestuderen en er meer over te leren. Tenslotte is het ook belangrijk op te merken dat sommige beroepsmensen van het park bevoegd zijn om in te grijpen in geval van stranding van bepaalde zeedieren. 

Het park heeft ook een vereniging genaamd "Vereniging Marineland". Zo opende het in 2017 een opvang- en revalidatiecentrum voor schildpadden. De schildpadden worden verzorgd en behandeld door de verzorgers van Marineland en zouden niet verzorgd kunnen worden zonder het bestaan van deze vereniging. De vereniging Marineland is dan ook een uitstekende manier om mensen bewust te maken van het mariene milieu en te proberen het in stand te houden.  

WIL JE DOLFIJNEN OF ZOOGDIEREN ONTMOETEN?

Het park biedt vele activiteiten naast uw klassieke bezoek. U kunt bijvoorbeeld een ontmoeting met de dolfijnen in Marineland organiseren, waarbij u met hen in interactie treedt en hen in hun omgeving ontdekt, onder het oog van een verzorger die u een magisch moment zal laten beleven.

Dolfijnen zijn vaak de meest begeerde zoogdieren tijdens een bezoek aan Marineland. Het park heeft 12 dolfijnen: de oudste is Sharky, een mannetje geboren in 1980, terwijl de jongste Ollie een vrouwtje is geboren in 2020. Een ontmoeting met de dolfijnen kost bij Marineland 70 euro per persoon.   

Orka's zijn ook zeer populaire zoogdieren bij bezoekers. Marineland is het enige Franse park dat orka's aan het grote publiek presenteert, wat het uniek maakt op nationaal niveau, maar ook op Europees niveau. Het park heeft 4 orka's genaamd Inouk, Wikie, Moana en Keijo. Ze leven en evolueren in een geheel van 5 bassins gevuld met natuurlijk zeewater en het is mogelijk ze te ontdekken en te ontmoeten tijdens de verschillende voorstellingen. U moet 69 euro per persoon betalen om een unieke ontmoeting met deze zoogdieren mee te maken. 

De ijsberen zijn ook een van de sterdieren van het park. Er zijn er twee van in Marineland: Rasputin en Flocke, geboren in 2006 en 2007 in Europa. 

Adres

306 Avenue mozart
06600 Antibes

Telefoon

08920 426 226 (€0,35/min)

Website

www.marineland.fr

E-mail

contact@marineland.fr

 

GENIETEN VAN EEN LEERZAME ERVARING

Tijdens uw bezoek staat het team van Marineland Frankrijk tot uw beschikking om zijn passie voor de onderwaterwereld met u te delen via verschillende activiteiten. Tijdens uw bezoek zult u duizend dingen ontdekken en leren over het leven van zeedieren. Of het nu gaat om hun leefomgeving, hoe ze zich voortplanten of hun leefregels, u krijgt antwoorden op alle vragen die u hebt. De educatieve en dierlijke diensten van het park zorgen ervoor dat u met nieuwe kennis naar huis gaat. Bij Marineland gaan vrije tijd en leren hand in hand!

DEEL TE NEMEN AAN DE MAGIE VAN DE VOORSTELLINGEN

Het Marineland park nodigt u uit om de wereld van de zee te ontdekken door middel van een verscheidenheid aan educatieve activiteiten en voorstellingen. Shows met dolfijnen, orka's en zeeleeuwen staan elke dag op het programma. Dit is een gelegenheid voor bezoekers om meer te weten te komen over de bijzondere kenmerken van deze dieren, die u met trots hun bekwaamheid zullen tonen. Na afloop van elke show zijn de animatoren en verzorgers van Marineland beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden. Het zijn niet alleen voorstellingen, maar ook echte momenten van uitwisseling en medeplichtigheid tussen u, de dieren en de verzorgers. 

DOMPEL U ONDER IN DE ONDERWATERWERELD DANKZIJ DE AQUARIA

Het park heeft een aquarium met soorten die totaal verschillend zijn van elkaar. Zo kunt u bijvoorbeeld verschillende soorten haaien ontdekken, zoals verpleegsterhaaien of stierhaaien. U kunt door een glazen tunnel van 30 meter lopen: een haai rechts van u, een andere links, of wie weet, misschien zelfs boven uw hoofd! Indrukwekkend, vind je niet? Het is een zicht dat je zal verbazen en misschien zelfs doen huiveren. 

Maar het zijn niet alleen de haaien die u versteld zullen doen staan! Het aquarium van Marineland d'Antibes is een heel ecosysteem. Er zijn ook zeepaardjes, schildpadden, vissen en roggen. 

MARINELAND MET KINDEREN BEZOEKEN

Als u besluit om Marineland met uw gezin te bezoeken, zult u daar geen spijt van krijgen: het bezoek zal jong en oud betoveren! Wat ook hun leeftijd is, uw kinderen zullen het vast leuk vinden de onderwaterwereld te ontdekken en de verschillende walvisachtigen te bekijken. Het is een grandioos spektakel dat voor hun dromerige ogen zal staan. 

In Marineland vindt u zelfs een pretpark speciaal voor kinderen. "Kid's Island" heet u en uw kleintjes van harte welkom en belooft u een onvergetelijke dag. U zult kunnen genieten van verschillende attracties: tussen de verschillende speeltuinen, waterattracties en kleine sensaties zult u lachen en nieuwe herinneringen creëren met uw gezin. Natuurlijk zult u tijdens uw wandeling rond Kid's Island ook veel dieren kunnen ontdekken: 

Aan de ene kant vindt u de dieren van de boerderij: ezels, geiten, kippen...

en aan de andere kant, meer exotische dieren zoals lemuren of gerbils van over de hele wereld. 

Het magische van Marineland is dat uw kinderen het genoegen zullen hebben de dieren persoonlijk te ontmoeten en zelfs mee te doen door in de huid van een verzorger te kruipen of een ritje op een pony te maken. 

U kunt de prijs van een Kid's Island ticket rechtstreeks op de website van Marineland vinden. Wij raden u aan uw ticket rechtstreeks online te boeken om een betere prijs te krijgen. 

ONTDEK DE ANDERE FACILITEITEN VAN HET PARK

Hoewel Marineland natuurlijk vooral bekend is om zijn zwembaden en zijn zeedieren, heeft het ook andere troeven. Zoals eerder vermeld, vindt u het attractiepark Kid's Island voor de kleintjes, maar niet alleen!

Marineland is ook de thuisbasis van Aquasplash, een waterpark waar u vele activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen zult vinden. Tussen de verschillende waterattracties door kunt u zich ontspannen en met uw gezin wat lachen. Het goede nieuws is dat u zelfs combitickets kunt kopen om zowel van Aquasplash als van het mariene park te genieten! Ideaal voor een gezinsvakantie! 

Golfliefhebbers worden niet vergeten en zullen hun geluk vinden bij AdventureGolf. Omdat het een midgetgolfbaan is, is het voor iedereen toegankelijk en kan iedereen leren golfen bij Marineland. 

Tenslotte vindt u ook een lagune als u wilt zwemmen of ontspannen op het strand. 

ETEN BIJ MARINELAND

Als u uw bezoek aan Marineland aan het voorbereiden bent en u zich afvraagt waar u zult kunnen eten, dan hebben wij het antwoord voor u. U zult niet teleurgesteld zijn en u zult zeker iets vinden dat uw smaakpapillen tevreden stelt. Bij Marineland kunt u kiezen uit verschillende etablissementen en soorten voedsel en hoeft u alleen maar te kiezen tussen uw verlangen van het moment en uw budget. 

Er zijn fastfoodrestaurants en traditionele restaurants, zoals de Marina Bay, dat het grootste restaurant in het park is. Vis, hotdogs of zelfs een all-you-can-eat buffet, er is voor elk wat wils. 

U vindt er de hele dag wel iets te eten. Voor een tussendoortje kunt u bijvoorbeeld ook kiezen uit allerlei zoete lekkernijen: ijs, suikerspinnen en smoothies staan in alle vier de hoeken van het park op u te wachten. 

U moet echter wel rekening houden met de periode waarin u het park bezoekt. Sommige eetgelegenheden zijn alleen in het hoogseizoen in de zomer open. Het is daarom belangrijk om bij aankomst in het park na te gaan welke open zijn. 

Als u uw eigen picknick wilt meenemen, kan dat ook! Het zal echter niet toegestaan zijn om het in het park op te eten. Tijdens de lunchpauze moet u het park verlaten en terugkeren naar de parkings om te eten. Neem dus wat tijd in uw dagprogramma om te kunnen eten zoals u wilt, bijvoorbeeld door terug te keren naar uw auto om uw eten op te halen. 

KOOP UW KAARTJES VOOR MARINELAND

Om de prijs van een toegangsticket voor Marineland Antibes te kennen en uw bezoek te voorspellen, raden wij u aan rechtstreeks naar de website van het park te gaan, die over een online ticketing service beschikt. Let op: als u online boekt, krijgt u korting op de prijs van het ticket. Het bezoek is gratis voor kinderen tot 3 jaar en een gereduceerd tarief is beschikbaar voor kinderen tot 12 jaar. Er zijn ook kortingen voor studenten, gehandicapten, senioren en grote gezinnen: informeer naar het tarief dat op uw situatie van toepassing is. 

HOE KOM JE NAAR MARINELAND?

Er zijn verschillende manieren om bij Marineland te komen. 

Het makkelijkste is natuurlijk om met je eigen voertuig te komen. Als u met de auto komt, bent u flexibel wat betreft het tijdstip van aankomst en het tijdstip van vertrek, zodat u optimaal van uw dag kunt genieten. Om met de auto naar Marineland te komen is het 25 minuten van Cannes en 20 minuten van Nice. 

Houdt u er wel rekening mee dat als u met de auto naar Marineland komt, u parkeergeld moet betalen. Parkeren bij Marineland kost 8,5 euro voor 24 uur. 

Het is ook mogelijk om met de bus naar Marineland te komen vanuit de steden Antibes, Villeneuve-Loubet, Biot, Nice en Cannes. Om te weten wanneer de bussen rijden en wat de actuele prijzen zijn, raden wij u aan de websites van TAM en Envibus te bezoeken. 

Tenslotte is er de mogelijkheid om de trein te nemen, wat ook heel praktisch kan zijn aangezien het station van Biot op slechts 200 meter van het Marineland park ligt. 

VIND EEN VAKANTIEHUIS DICHTBIJ MARINELAND ANTIBES

Als u op zoek bent naar een hotel in de buurt van Marineland waar u uw gezin na uw bezoek kunt onderbrengen, bezoek dan onze residentie in Vence. U kunt dan genieten van ons buitenzwembad na een geweldige dag in het waterpark van Antibes!

Op slechts 30 minuten rijden van het park, is onze residentie Les Jardins d'Azur de ideale plek om te genieten van een weekend of een vakantie in de Provence. U bevindt zich ver van de drukte van de grote hotelcomplexen van de Côte d'Azur en u profiteert van een uitzonderlijke omgeving in het hart van het achterland van de Niçois. 

Vanaf
€ 216
€ 212
2 nachten
1 persoon

Nieuwe standaard studio voor 4 personen met zetelbed en stapelbed

Provence - Côte d'Azur, Frankrijk
411JaNee
Vanaf
€ 238
€ 233
2 nachten
1 persoon

Nieuwe suite voor 2 personen

Provence - Côte d'Azur, Frankrijk
211JaNee
Vanaf
€ 252
€ 247
2 nachten
1 persoon

Nieuwe standaard suite voor 4 personen met tweepersoonsbed en zetelbed

Provence - Côte d'Azur, Frankrijk
411JaNee
Vanaf
€ 284
€ 278
2 nachten
1 persoon

Nieuwe standaard suite voor 4 personen met tweepersoonsbed en stapelbed

Provence - Côte d'Azur, Frankrijk
411JaNee
Vanaf
€ 332
€ 325
2 nachten
1 persoon

Nieuwe deluxe suite voor 4 personen met 2 kamers - tweepersoonsbed en enkele bedden

Provence - Côte d'Azur, Frankrijk
421JaNee
Vanaf
€ 342
€ 335
2 nachten
1 persoon

Nieuwe familie suite voor 6 pers met 2 stapelbedden

Provence - Côte d'Azur, Frankrijk
611JaNee
Vanaf
€ 398
€ 390
2 nachten
1 persoon

Nieuwe premium penthouse voor 4 personen met 2 tweepersoonsbedden

Provence - Côte d'Azur, Frankrijk
421JaNee
Vanaf
€ 398
€ 390
2 nachten
1 persoon

Nieuwe familie suite voor 6 pers

Provence - Côte d'Azur, Frankrijk
612JaNee
Vanaf
€ 418
€ 409
2 nachten
1 persoon

Nieuwe familie penthouse voor 6 personen met 2 stapelbedden

Provence - Côte d'Azur, Frankrijk
611JaNee
In de omgeving: 12km

Bekijk vergelijkbare faciliteiten