Evancy
Museum 39-45

Musée 39-45

Welkom in het Musée 39-45, een emblematische plek gewijd aan het behoud en de overdracht van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Gelegen in Ambleteuse, een paar kilometer ten noorden van Wimereux en Boulogne-sur-Mer, vertelt het 800 m² grote Museum 3945 de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog vanaf de invasie van Polen tot de overgave van Japan. We nodigen je uit om dit fascinerende museum te ontdekken, dat je meeneemt naar de diepten van een van de meest bepalende periodes van de mensheid. Dompel je onder in dit onvergetelijke avontuur in het hart van de gebeurtenissen die de wereld hebben gevormd.

Dompel jezelf onder in de Tweede Wereldoorlog

Musée 39 - 45 d'Ambleteuse is veel meer dan een museum; het is een meeslepende ervaring die je terugvoert in de tijd. Het museum ligt in het charmante kustplaatsje Ambleteuse in Frankrijk en biedt een uniek inzicht in het leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wandelend door de goed ingerichte galerijen krijgen bezoekers de kans om de politieke, sociale en militaire kwesties van deze donkere periode in de geschiedenis te begrijpen. Bezoek

De duizenden voorwerpen, documenten en foto's die worden tentoongesteld, waarvan sommige uiterst zeldzaam, en de meer dan 120 soldaten die worden getoond, zijn aangrijpende getuigenissen voor de generatie van vandaag. Om het bezoek af te ronden wordt er een archieffilm vertoond in een bioscoop uit de jaren 1940, die je meeneemt naar het hart van de landing in Normandië en de bevrijding van Parijs.

Het hoogtepunt van het Musée 39-45 d'Ambleteuse is de uitzonderlijke collectie authentieke artefacten uit de Tweede Wereldoorlog. Van de uniformen die de soldaten droegen tot de militaire uitrusting en de brieven en dagboeken van burgers, elk tentoongesteld object vertelt een aangrijpend verhaal. Geschiedenisfanaten, onderzoekers en nieuwsgierige amateurs zullen hier allemaal hun gading vinden, want de collectie is zorgvuldig georganiseerd en gedocumenteerd.

Een leerzaam en onvergetelijk bezoek 

Het Musée 39 - 45 d'Ambleteuse streeft ernaar om geschiedenis toegankelijk te maken voor elk publiek, zowel volwassenen als kinderen. Deskundige gidsen staan klaar om vragen van bezoekers te beantwoorden en aanvullende informatie over de tentoonstellingen te geven. Het museum biedt ook educatieve activiteiten en interactieve workshops op maat van de jongere generaties, zodat kinderen zich kunnen onderdompelen in het verleden en de historische gebeurtenissen beter kunnen begrijpen.

Naast het educatieve aspect vervult het Musée 39-45 d'Ambleteuse ook een herdenkingsplicht door de mensen te eren die deze moeilijke tijden hebben meegemaakt. Het biedt een ruimte voor reflectie, herdenking en eerbetoon aan de miljoenen mensen die door de oorlog zijn getroffen. Door het museum te bezoeken helpen bezoekers dit collectieve geheugen te bewaren en de lessen van het verleden door te geven aan toekomstige generaties.

Het Musée 39-45 in Ambleteuse is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. 

Alle informatie die je nodig hebt voor je bezoek vind je op de officiële website van het museum. Het museum is normaal gesproken elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur, behalve tijdens de jaarlijkse sluiting van november tot eind januari.

Adres:

2 Rue des Garennes, 62164 Ambleteuse

Website:

www.musee3945.com

In de omgeving: 101km

Bekijk vergelijkbare faciliteiten