Evancy

Wissant: Restaurants, Weersomstandigheden & Genieten van uw Vakantie!

In deze gids vindt u alle informatie die u nodig heeft om het maximale uit uw vakantie in Wissant te halen! 

Zo geven wij u een blik op de plaats Wissant en zijn omgeving en leveren wij wat informatie over de beste plekken voor een maaltijd. 

Natuurlijk hoort hier ook een beschrijving van het weer bij en hebben we het ook over dé topactiviteiten zodat u optimaal kunt genieten van uw verblijf in dit pittoreske plaatsje.

 

Rondleiding langs de Baai van Wissant

Wissant, wat zijn naam oorspronkelijk aan het Middelnederlandse Witzand te danken heeft, is een gemeente en badplaats in het Franse departement Pas-de-Calais (Regio: Hauts-de-France) in het arrondissement Boulogne-sur-Mer aan de Franse Cote d’Opale en is bereikbaar via de D940. 

De gemeente kende in 2016 ca. 1000 vaste inwoners maar in de zomer verachtvoudigt dit aantal doordat vele vakantiegangers Wissant dan als bestemming kiezen. 

Wissant is onder andere bekend door de nabijgelegen Cap Blanc-Nez (NL: Blankenes) en zijn kleinere broertje Cap Gris-Nez (NL: Zwartenes). 

Daarnaast wordt de natuur in Wissant gekenmerkt door uitgestrekte velden en een bijzonder moerasgebied. Het is een charmant badplaatsje met een groot zandstrand en een uitgestrekte boulevard, dé bestemming bij uitstek voor een zomervakantie dus!

Opvallend zijn de restanten van de tweede wereldoorlog in deze regio. Langs de kustlijnen kunt u namelijk hier en daar de (restanten van) verscholen bunkers terugvinden. Maar Wissant werd ook door de Romeinen al bewoond, en in de restanten van het Camp César is romeins aardewerk gevonden. Dus ook voor de liefhebber van de geschiedenis heeft Wissant een plekje.

Kortom, dé locatie voor strandliefhebbers. Maar ook door wandelaars en (kite-)surfers wordt deze plek erg geliefd. Hierover leest u verderop meer. 

Meer weten over vakanties aan de Noord Franse Opaalkust kijk dan snel op onze website voor meer informatie en boekingen! Voor meer gedetailleerde info over de directe omgeving kunt u terecht bij de pagina over Les Deux Caps.

De zijkant van Cap Blanc-Nez van veraf, vlakbij Wissant.

De 6 Beste Eetgelegenheden van Wissant

Voor de hongerige vakantieganger laat Wissant ook niks aan de verbeelding over. Zo zijn er in de omgeving een tal van eet- en drinkgelegenheden waar u uitgebreid kunt dineren of van een drankje kunt genieten, maar ook vele plekjes waar u voor de ‘kleine honger’ langs kunt.

  1. Neem bijvoorbeeld het restaurant Le Green Bistrot waar u tussen de groene tuinen heerlijk van een wat modernere Amerikaans/Franse maaltijd kunt genieten. 
  2. Of authentiek Frans restaurant La Maison Wissant die met 4.5 ster als één van de hoogste restaurants in de omgeving wordt beoordeeld. 
  3. Restaurant la Chaloupe mag ook niet weggelaten worden uit dit rijtje met een minstens zo goede beoordeling van 4.4 sterren.
  4. Bij Le Père Baptiste kunt u van heerlijke franse Crêpes met ijs genieten onder het genot van een cappuccino of espresso. 
  5. En bij Chez Edwige kunt u samen met uw huisdier van de traditioneel Franse keuken genieten. 
  6. Bij de Brasserie Le Charlemagne kunt u voor een zeer scherpe prijs lekker eten.

Al deze eetgelegenheden uit de omgeving worden beoordeeld met een 4 sterren of hoger maar dat laat niet weg dat er nog vele andere eetgelegenheden zijn die bij uw smaak aansluiten, ontdek de culinaire wereld van Wissant zelf en boek vandaag nog een reis!

Het zeeklimaat van Wissant

Wissant ligt op 14 meter boven zeeniveau en is geclassificeerd als warm en gematigd. 

Het gematigde zeeklimaat van Wissant maakt het ‘s zomers van juni tot september een fijne plek om te verblijven met een temperatuur van gemiddeld 18 á 19 graden Celsius. 

Het regent er in deze maanden ook bijna niet, samen met een verkoelend zeebriesje maakt dit Wissant een ideale plek om te wandelen, te sporten en activiteiten te ondernemen.

Wissant is de spot in Frankrijk voor surfers en wandelaars!

Vele wandelaars en natuurliefhebbers worden het hele jaar door richting de Baai van Wissant getrokken door het gematigde klimaat en de mooie omgeving. 

Zo kunt u vanaf Wissant naar Cap Blanc-Nez lopen, dit is een wandeltocht van ca. 11 kilometer die u via prachtige stranden en door glooiende weiden naar de witte krijtrotsen leidt. Over wandelroutes en tips voor wandelaars kunt u hier meer informatie vinden.

Het weer maakt het voor o.a. (Kite-)surfers maar ook vliegeraars een ideale vakantiebestemming omdat er ’s zomers altijd goede golven te vinden zijn en de wind er op een constante wijze waait. 

Bovendien zijn er voor de beginners in de omgeving genoeg mogelijkheden om surfplanken te huren en lessen te nemen. 

De watertemperatuur is door de constante stroming en wind niet altijd even hoog dus een wetsuit is voor de surfers wel aangeraden.

Kitesurfen is een populaire toeristenattractie in Wissant.

Boek Vandaag nog uw Luxueus Vakantiehuisje dicht bij de Baai van Wissant via Evancy

Evancy heeft een groot aanbod van mooie en betaalbare vakantieverblijven en –huisjes in de buurt van Wissant. Zomer in uw bol? Interesse gewekt? Wacht dan niet en boek een Luxueus Vakantiehuisje in Boulogne-sur-Mer in de buurt van de Baai van Wissant via Evancy!

Bent u de reis al aan het plannen? Dan kunt u hieronder nog meer activiteiten vinden die u wellicht op de bucket list heeft.