Evancy

Museum Picasso

Musée Picasso

In Antibes, op ongeveer een kwartier rijden van je verblijf in Vence, vind je het Château Grimaldi. Het kasteel werd gebouwd in de twaalfde eeuw op de fundamenten van Antipolis, een oude Griekse stad. In de zestiende eeuw werd het kasteel grondig verbouwd, binnenin het kasteel vind je dan ook enkele authentieke zestiende-eeuwse elementen, met als pronkstuk een fresco van Antoine Aundi in de kapel.

Van 1385 tot 1608 deed het kasteel dienst als residentie van de Grimaldis, de familie aan wie het bouwwerk ook zijn naam dankt. In 1946 mocht de grote kunstenaar Pablo Picasso een deel van het kasteel gebruiken als atelier. Later in 1966 werd in het kasteel officieel het Musée Picasso geopend. Dit was ook het eerste museum ter wereld dat volledig werd toegewijd aan Picasso. Je vindt hier de werken van Picasso die hij maakte tijdens zijn verblijf in het kasteel, daarnaast stellen ook andere kunstenaars hier hun werken tentoon.

Voor wie van kunst houdt is dit museum zeker een bezoekje waard, de combinatie van het authentieke kasteel met prachtig uitzicht over de Middellandse Zee maakt het helemaal af!

 

Adres

Prom. Amiral de Grasse
06600 Antibes

Telefoon

+33 4 92 90 54 28

In de omgeving: 15km

Bekijk vergelijkbare faciliteiten