Evancy

Musée Portuaire

Welkom in het Havenmuseum van Duinkerken! Hier weerklinkt op elke straathoek de echo van de havengeschiedenis. Duinkerken is een stad met een rijke maritieme geschiedenis en het havenmuseum is een van de belangrijkste attracties van de stad. Als je gepassioneerd bent door de vorige eeuw, de zee, boten en maritieme geschiedenis, mag je dit zeldzame juweeltje in Noord-Frankrijk niet missen! 

EEN BOEIENDE REIS DOOR DE MARITIEME GESCHIEDENIS VAN DE STAD 

Het gebouw ligt in de oude haven van Duinkerken en was vroeger een tabaksmagazijn. Het werd vervolgens gekocht door de stad Duinkerken en omgetoverd tot een maritiem museum. Vandaag de dag is het meer dan alleen een museum, want de rondleiding neemt je mee op een reis door de boeiende geschiedenis van de grootste haven van Frankrijk. 

Tijdens deze rondleiding ontdek je de kleurrijke geschiedenis van de haven en de fascinerende details van het leven van Jean Bart, de beroemdste piraat van Duinkerken. Voor het museum liggen drie schepen: de driemastschoener Duchesse Anne, het lichtschip Sandettié en de sleepboot Entreprenant. Je kunt deze schepen bezoeken als onderdeel van een rondleiding.

Er zijn ook een aantal collecties. De maquettezaal bijvoorbeeld neemt je mee aan boord van enkele legendarische schepen, terwijl de collectie over het leven van zeelieden je van alles leert over het leven aan boord van een schip. Het museum biedt ook activiteiten voor het hele gezin. Jongere bezoekers zullen dol zijn op de spelletjes en interactieve workshops.

BEREID JE BEZOEK AAN HET HAVENMUSEUM VOOR

Aarzel niet om de website van het museum te raadplegen om je bezoek te plannen. Je kunt de openingsdagen en -tijden controleren en meer te weten komen over de rondleidingen die beschikbaar zijn. De prijzen variëren afhankelijk van leeftijd en status, met speciale prijzen voor senioren, kinderen en studenten. Kinderen onder de 5 jaar hebben gratis toegang. Je kunt ook de beoordelingen van eerdere bezoekers op TripAdvisor bekijken om te zien of dit een bezoek is dat je misschien leuk vindt!

Adres

9 Quai de la Citadelle, 59140 Dunkerque

Telefoon

+33 (0)3 28 63 33 39

Website

www.museeportuaire.com

In de omgeving: 62km

Bekijk vergelijkbare faciliteiten