Evancy

Parc Phoenix

Parc Phoenix

In het hartje van de stad Nice vind je dit prachtige park waar je terecht komt in een oase van groen en rust. Je kan er meer dan 2500 plantensoorten bewonderen en het is de woonplaats van meer dan 2000 dieren, vertegenwoordigd door 70 verschillende soorten zoogdieren, vogels, reptielen, amfibieën en insecten.

De centraal gelegen piramidevormige serre kreeg de naam “De Groene Diamant”. Hier worden verschillende tropische en subtropische klimaten nagebootst, dit zorgt ervoor dat je terechtkomt in een warme en vochtige omgeving waar je de meest unieke planten kan bewonderen. Je kan in dit park niet enkel een bezoek brengen aan de vele planten- en diersoorten maar daarnaast worden er ook regelmatig tentoonstellingen georganiseerd over verschillende interessante onderwerpen. Laat je meeslepen en ontdek nieuwe, verbazingwekkende werelden!

Ook de kinderen zullen zich hier zeker niet vervelen, integendeel, dit park is een absolute aanrader wanneer je reist met kinderen. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd voor het hele gezin. Ze kregen dan ook niet voor niks het label “Family Plus”.

Even ontsnappen aan de drukte van de stad? Verken het prachtige Phoenix Park en ontdek het beste van de natuur!

 
 
 

Adres

405, Promenade des Anglais
06200 Nice

Telefoon

04 92 29 77 00

Website

www.parc-phoenix.org

E-mail

parc-phoenix@ville-nice.fr

In de omgeving: 12km

Bekijk vergelijkbare faciliteiten