Evancy

Vence Côte d'Azur - Toerisme & vakantiegids - Evancy.fr

WAAR LIGT VENCE?

We hebben het over de Côte d'Azur, maar laten we iets preciezer zijn. Vence ligt in het departement Alpes Maritimes, in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur, meer algemeen de PACA-regio genoemd!

Om u een idee te geven: de stad Vence ligt in het achterland van Nice, op de weg naar Grasse, de wereldhoofdstad van de parfumerie.

Vence, een Romeinse en historische stad, wordt geassocieerd met de Côte d'Azur en zijn zeer beroemde buurman, het middeleeuwse dorp Saint-Paul-de-Vence, maar laten we het hebben over het achterland van Nice, aangezien Vence uitkijkt over de Cols de Vence. Met andere woorden, in Vence kunt u genieten van de luxe van de Franse Rivièra terwijl u even weg bent van de traditionele drukte van Zuid-Frankrijk.

Kortom, halverwege de kust en het achterland, is Vence een klein stadje dat de charme van een Provençaals dorp heeft weten te behouden.

HET WEER IN VENCE - WELKE KLEREN MOET IK INPAKKEN?

De zomers zijn heet en droog en de winters zijn mild met (soms veel) regen.  Zonder als Evelyne Dhéliat te willen klinken, lijkt het me essentieel om een zwempak, een zonnebril en lichte kleding in te pakken als u voor de zomer komt!

Als u in de winter komt, raden wij u aan uw skipak en handschoenen mee te nemen (dit is geen grapje), Vence ligt op 45 minuten van het skigebied van Gréolière les Neiges.

Het weer in Vence

 

WAT TE DOEN IN VENCE?

OK, je bent hier om te rusten, maar dat niet alleen!  In Vence kunt u genieten van een aantal activiteiten, of het nu sportief is, cultureel (zoals de Maeght stichting of het beroemde Festival des Nuits du Sud) of gewoon een weekendje luieren! Hier zijn onze suggesties!

WAT TE DOEN IN VENCE?

OK, je bent hier om te rusten, maar dat niet alleen!  In Vence kunt u genieten van een aantal activiteiten, of het nu sportief is, cultureel (zoals de Maeght stichting of het beroemde Festival des Nuits du Sud) of gewoon een weekendje luieren! Hier zijn onze suggesties!

WAT NEEM JE MEE TERUG IN JE KOFFER?

Ahhh vakantie, het is tijd om een souvenir mee terug te nemen, zowel voor jezelf als voor Monique die op de hond heeft gepast tijdens de vakantie, of voor Michel die de bloemen water kwam geven! Ga naar de Place du Peyra of de Place du Grand Jardin om uw geluk te vinden.

Hier zijn onze suggesties voor lokale souvenirs:

Een parfum van het huis van Godet, Fragonard of Grasse? Hier heb je keuze te over!
Een mooie hoed of mand geborduurd met "Saint-Paul de Vence" (natuurlijk is het beter om hiervoor naar Saint-Paul de Vence te gaan).
Een goede fles lokale wijn (we zeiden dat het voor Monique was, dus een woord van advies, neem meer mee dan je verwacht, je bent niet veilig voor het ontkurken van een goede fles bij een goede barbecue als je terugkomt!)
Een prachtig boek over de kunstenaars die van deze bestemming een must-see maken!

OM MEER TE WETEN TE KOMEN...

Wij zijn hier niet om een geschiedenisles te geven, maar het is belangrijk op te merken dat Vence vooral bekend is om zijn artistieke geschiedenis. In 1943 vestigde Henri Matisse zich in Vence in de villa "Mon Rêve", hij ontwierp het gehele interieur van de kapel van de Rozenkrans van Vence ook wel "Matisse kapel" genoemd.

Maar veel andere kunstenaars kwamen inspiratie zoeken in Vence. Onder de beroemdsten vinden we de schilders Marc Chagall, Raoul Dufy en Chaïm Soutine. Schrijvers als Witold Gombrowicz, André Gide en Paul Valéry hebben ook in Vence gelogeerd.