Evancy

Bezoek Antibes aan de Franse Rivièra

Antibes is een must-see stad tijdens een verblijf aan de Franse Rivièra! Wij nemen u mee op ontdekkingstocht door de stad, haar wijken en haar activiteiten om de must-sees te ontdekken tijdens een tussenstop in Antibes. 

ONTDEK DE VELE FACETTEN VAN DE STAD ANTIBES 

Genesteld in het hart van de wallen, is Antibes ideaal gelegen tussen de steden Cannes en Nice. Er zijn veel activiteiten om uit te kiezen en de authenticiteit van de stad zal u zeker verleiden! Of u nu een dag of meerdere dagen van de stad wilt genieten, hier vindt u enkele ideeën om uw bezoek aan Antibes bezig te houden en te genieten van deze prachtige typisch mediterrane stad. 

GA NAAR DE CAP D'ANTIBES! 

Je kunt Antibes niet bezoeken zonder naar de Cap d'Antibes te gaan! Die twee gaan hand in hand en soms hoor je meer over de Cap dan over de stad zelf. En als de plek zo beroemd is, dan is dat omdat de wandeling de omwegen waard is! 

 
View of the city of Antibes on the French Riviera

De Cap d'Antibes is eigenlijk een schiereiland van 3,7 km². U zult het heerlijk vinden om te wandelen in een wilde omgeving omzoomd door kliffen en kreken. U kunt kiezen uit verschillende wandelroutes, zoals het beroemde kustpad. Als u liever vanaf zee van het landschap geniet, kunt u kiezen voor een kajak- of peddelsessie! 

Wat uw keuze ook is, u zult zeker genieten van het ontdekken van de wilde fauna en flora, de typische villa's uit de 19e eeuw en de verschillende activiteiten tussen land en zee! 

WAT TE DOEN IN ANTIBES? TUSSEN CULTUUR EN ONTSPANNING! 

Antibes is een levendige stad met veel activiteiten. Of u nu met uw gezin, vrienden, partner of zelfs alleen komt, u zult zeker iets interessants te doen vinden. 

- Als u het erfgoed en de geschiedenis van een stad wilt ontdekken, ga dan naar de musea van Antibes. U kunt het Picasso museum bezoeken in het beroemde Grimaldi kasteel. Een museum om steeds opnieuw te bezoeken, want het maakt zo'n deel uit van de geschiedenis van de stad! 

- Als u Antibes met kinderen bezoekt, raden wij u een bezoek aan het dierenpark Marineland aan. De ontmoeting met zeezoogdieren zoals dolfijnen of zeeleeuwen zal het hele gezin verbazen! 

- Als u wilt ontspannen, profiteer dan van de kustlijn om te zwemmen of te luieren op het strand! Antibes heeft verschillende mooie stranden, zoals Garoupe. Ze liggen ofwel in de buurt van het stadscentrum, Cap d'Antibes of Juan-les-Pins. U kunt kiezen tussen kiezels, zand of zelfs kleine wilde kreekjes. 

Voor meer informatie over wat er te doen en te zien is, raden wij u aan de officiële website van het toeristenbureau van Antibes Juan les Pins te bezoeken. 

Nice sandy beach in Antibes on the French Riviera

MEDITERRAAN LEVEN BIJ UITSTEK

Antibes is een van die steden die vreugde en goed humeur uitstralen en waar je je goed voelt. Het vertegenwoordigt het mediterrane leven door zijn architectuur, zijn tradities, zijn erfgoed, maar ook door zijn levenskunst. En wat zou een mediterrane stad zijn zonder zijn haven? De haven van Antibes is de grootste jachthaven van Europa en vormt het middelpunt van de uitwisselingen en activiteiten van de stad. Het maakt dus integraal deel uit van de stad Antibes en herinnert ons eraan hoe kosmopolitisch en wereldberoemd de stad is om haar aantrekkelijkheid. Het is ook zeer aangenaam om langs de kades van de haven van Vauban te wandelen en te genieten van het uitzicht op de stadswallen, en zelfs het Fort Carré! (een oud fort op de hoogten van Antibes dat u kunt bezoeken!) 

Ook de mediterrane keuken is de moeite waard tijdens een verblijf aan de Franse Rivièra. En niets beter dan Antibes om het te ontdekken! U zult het heerlijk vinden om te lunchen op het terras in de oude stad en om bij het vallen van de avond te wandelen en te luisteren naar jazz in het hart van het dennenbos. Ja, de oude stad van Antibes is dat ook: muziek die weerklinkt in de kleine straatjes, pleinen die allemaal nog mooier zijn dan de andere en fantastische plekjes om te stoppen voor een drankje. Er zijn ook veel restaurants in Antibes waar u de lokale gastronomie kunt proeven. Op de Provençaalse markt kunt u de goede producten van de streek ontdekken, zoals bijvoorbeeld vleeswaren of kaas. Een ontdekking die u deze ochtendwandeling niet zal doen betreuren! 

Visit the old town of Antibes

HOE KOM JE IN ANTIBES? 

Dankzij de idyllische ligging tussen Nice en Cannes is Antibes vrij gemakkelijk te bereiken. De snelwegen brengen u vrij gemakkelijk naar de stad als u met de auto komt. Pas echter op voor mogelijke verkeersopstoppingen op drukke zomerdagen. Antibes heeft ook een treinstation en met de pendeldienst kunt u gemakkelijk de internationale luchthaven van Nice bereiken, die op slechts 20 kilometer van Antibes ligt. 

Ten slotte is de stad ook gemakkelijk bereikbaar vanuit toeristische steden als Saint-Raphaël, Grasse en Saint-Tropez. 

WAAR TE VERBLIJVEN IN ANTIBES? 

Als u op zoek bent naar een hotel of een vakantiewoning in de buurt van Antibes, raden wij u aan te verblijven in onze residentie Les Jardins d'Azur in Vence. Gelegen in een idyllische omgeving in het achterland van Nice, zorgt onze Evancy residentie ervoor dat u een onvergetelijk verblijf zult hebben aan de Côte d'Azur in het comfort van onze volledig uitgeruste accommodatie! 

Vanaf
€ 184
€ 180
2 nachten
1 persoon

Nieuwe standaard studio voor 4 personen met zetelbed en stapelbed

Provence - Côte d'Azur, Frankrijk
411JaNee
Vanaf
€ 204
€ 200
2 nachten
1 persoon

Nieuwe suite voor 2 personen

Provence - Côte d'Azur, Frankrijk
211JaNee
Vanaf
€ 216
€ 212
2 nachten
1 persoon

Nieuwe standaard suite voor 4 personen met tweepersoonsbed en zetelbed

Provence - Côte d'Azur, Frankrijk
411JaNee
Vanaf
€ 244
€ 239
2 nachten
1 persoon

Nieuwe standaard suite voor 4 personen met tweepersoonsbed en stapelbed

Provence - Côte d'Azur, Frankrijk
411JaNee
Vanaf
€ 286
€ 281
2 nachten
1 persoon

Nieuwe deluxe suite voor 4 personen met 2 kamers - tweepersoonsbed en enkele bedden

Provence - Côte d'Azur, Frankrijk
421JaNee
Vanaf
€ 294
€ 288
2 nachten
1 persoon

Nieuwe familie suite voor 6 pers met 2 stapelbedden

Provence - Côte d'Azur, Frankrijk
611JaNee
In de omgeving: 15km

Bekijk vergelijkbare faciliteiten