Evancy

FRAGONARD PARFUMERIE IN GRASSE AAN DE FRANSE RIVIERA

 

Fragonard... Doet deze naam een belletje rinkelen? Het is de naam van het mythische parfumhuis dat zich bevindt in het hart van de oude stad Grasse aan de Franse Rivièra. Bezoek het parfummuseum en ontdek een familiale knowhow die al verschillende generaties wordt erkend. Beleef en deel een authentiek moment voor een weekend of een lang verblijf in de Provence.

EEN WERELDBEROEMDE PARFUMFABRIEK

Het Huis Fragonard maakt al sinds 1926 unieke producten. Tegenwoordig heeft zij 3 fabrieken, alle gelegen aan de Côte d'Azur bij Nice: de historische fabriek en de Fabrique des fleurs in Grasse en de laboratoriumfabriek in Eze. Fragonard heeft ook een online verkoopsite naast zijn talrijke parfumerieën in Parijs en in het zuiden van Frankrijk (Marseille, Avignon, Grasse, Cannes, Nice, Eze en Saint Paul de Vence). 

DE GESCHIEDENIS VAN EEN UNIEK MERK IN DE WERELD

De man achter het Huis van Fragonard is Eugène Fuchs. Maar als hij de naam Fragonard koos om zijn parfums te vertegenwoordigen is dat geen toeval: het is een eerbetoon aan de 18e eeuwse schilder Jean-Honoré Fragonard.  Hoewel Jean Honoré het grootste deel van zijn carrière in Parijs heeft doorgebracht, is hij toch het beroemdste kind van de stad Grasse, waar alles begon voor het parfumhuis. Hij is de enige vertegenwoordiger van de Franse kunst en rococostijl van de jaren 1700: een plaatselijke jongen wiens naam vandaag de dag nog voortleeft in de parfumerie.

Deze keuze heeft het dus mogelijk gemaakt de stad Grasse te verbinden met een unieke geschiedenis en een uniek erfgoed. Vandaag hebben de drie kleindochters van Eugène Fuchs, Agnès, Anne en Françoise, de leiding van het bedrijf overgenomen met de ambitie om deze knowhow te blijven delen en bestendigen.

 

BEZOEK DE FRAGONARD PARFUMERIE

Er worden regelmatig gratis rondleidingen georganiseerd in de parfumerie en de historische fabriek. Dit bezoek brengt u naar het laboratorium van de parfumeur, naar het orgel, naar het hart van de enfleurage ruimtes of naar het ambachtelijke verpakkingsatelier en de zeepfabriek. Een moment dat u waarschijnlijk zal inspireren, u zal doen denken aan bepaalde geuren, bepaalde herinneringen, en u in staat zal stellen te ontsnappen voor de tijd van uw bezoek. In de parfumerie kunt u de essentiële producten ontdekken: eau de toilette, eau de parfum, cosmetica, geurkaarsen... Een olfactorische reis die u misschien zal aanmoedigen om boodschappen te doen! 

DEELNEMEN AAN EEN WORKSHOP PARFUM CREËREN

De parfumerie organiseert ook workshops met een parfumeur. Een unieke gelegenheid om de geschiedenis van het parfumhuis Fragonard te ontdekken, zijn grondstoffen, zijn essences...

En als deze workshop zo speciaal is, dan is het omdat u uw eigen parfum kunt maken! U zult in staat zijn om uw eigen keuzes te maken volgens uw inspiratie, uw smaak... Een moment dat al je zintuigen zal prikkelen! Aan het einde van de sessie kunt u vertrekken met uw eigen flesje: een op maat gemaakt parfum als aandenken aan een onvergetelijk moment.

U ontdekt de voorouderlijke knowhow van een gerenommeerd parfumeur en u vertrekt zelfs met uw kleine diploma! Deze workshops worden aangeboden in de belangrijkste internationale talen en zijn beschikbaar op reservering vanaf 65 euro per persoon.

WAAR KOOP IK FRAGONARD PRODUCTEN 

Als u producten van het Huis Fragonard wilt kopen, zijn er verschillende opties voor u beschikbaar. Om te beginnen kunt u op de website van Fragonard kijken of er een winkel bij u in de buurt is. U zult ook de openingsdagen en -uren kunnen raadplegen. U kunt ook de e-commercesite bezoeken en uw aankopen online doen. Of het nu gaat om een parfum- of cosmeticadoos, u kunt uzelf of iemand die u liefhebt trakteren op een cadeau. Met Fragonard bent u er zeker van de juiste keuze te maken!

BEZOEK GRASSE AAN DE FRANSE RIVIERA

Grasse is een verbazingwekkende stad in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Als u van plan bent het parfumhuis Fragonard te bezoeken, maak dan van de gelegenheid gebruik om een typisch Provençaals stadje te ontdekken. U kunt bijvoorbeeld over de markt van de Place aux Aires slenteren en de talrijke plaatselijke producten ontdekken, zoals olijven of honing. Als u van architectuur houdt, zult u ook niet teleurgesteld zijn, want Grasse staat vol met historische gebouwen uit de 17e en 18e eeuw.

VAKANTIEWONING IN DE BUURT VAN DE FRAGONARD PARFUMERIE

Als u op zoek bent naar accommodatie in de buurt van de Fragonard parfumerie in Grasse is onze residentie in Vence ideaal gelegen. U zult kunnen genieten van ons buitenzwembad en onze comfortabele accommodatie na een dag alle schatten van Provence-Alpes-Côte d'Azur te hebben ontdekt. 

Om alle tarieven, openingsuren en bezoeken te kennen, ontdek de officiële website van het Maison Fragonard. 

In de omgeving: 15km

Bekijk vergelijkbare faciliteiten