Evancy
Grand-Fort-Philippe & Petit-Fort-Philippe

Grand-Fort-Philippe & Petit-Fort-Philippe

Grand Fort Philippe is een charmante gemeente in het departement Nord in Frankrijk. Naast Grand Fort Philippe ligt het kleine dorpje Petit Fort Philippe. De twee lijken precies op elkaar en worden simpelweg gescheiden door de rivier de Aa. Bekijk de kaart en je zult zien hoe de twee dorpen elkaar aanvullen! 

WAT TE DOEN IN GRAND FORT PHILIPPE ?

Grand Fort Philippe was ooit een eenvoudig vissersgehuchtje, maar heeft een rijke en fascinerende geschiedenis.  Als gemeente vlakbij het Kanaal speelde het een cruciale rol in de beroemde Slag om Duinkerken tijdens de Tweede Wereldoorlog. De geschiedenis van het gebied is nauw verbonden met de evacuatie van de geallieerde troepen van de stranden van Duinkerken in mei en juni 1940. Er zijn 2 musea te bezoeken: Het Musée de la Mer en het Musée du Sauvetage.

Naast het historische belang biedt Grand Fort Philippe een verscheidenheid aan toeristische attracties die bezoekers van alle horizonten zullen aanspreken. Tot de bezienswaardigheden die u niet mag missen, behoren :

Het Nationaal Natuurreservaat van Platier d'Oye: een natuurreservaat van uitzonderlijke schoonheid, met een rijke biodiversiteit en adembenemende landschappen. Natuurliefhebbers zullen blij zijn met de mogelijkheden om vogels te kijken en rustige wandelingen te maken in deze ongerepte omgeving.

Fort Philippe: Een voormalig negentiende-eeuws militair fort dat een adembenemend panoramisch uitzicht biedt over de omgeving. Architectuur- en geschiedenisfanaten zullen dol zijn op dit bezoek.

Grand Fort Philippe Beach: Een schilderachtig strand, perfect om te ontspannen en van de zon te genieten. Het is ook een ideale plek voor watersportliefhebbers, zoals windsurfen en kitesurfen.

Je kunt ook gewoon een ontspannen wandeling langs het strand maken en kijken naar de mooie oude vissershuisjes. Vergeet niet de vuurtoren te bezoeken, waar je een indrukwekkend uitzicht hebt op de vestingstad Gravelines aan de ene kant en het Kanaal aan de andere kant. In de zomer kun je ook een boottocht maken vanaf Grand Fort Philippe. 

Over het algemeen zijn Grand Fort Philippe en Petit Fort Philippe dynamische steden met een relatief jonge bevolking. 

Ben je op zoek naar een hotel in Grand Fort Philippe of Petit Fort Philippe? Met onze Evancy-accommodaties kun je in de buurt van deze twee mooie dorpjes verblijven. In het bijzonder hebben we verschillende residenties in Bray Dunes en een in Oye Plage die heel dichtbij liggen: voor meer informatie over onze residenties en diensten in de buurt van Grand Fort Philippe, bezoek de pagina's van deze residenties.

In de omgeving: 4km

Bekijk vergelijkbare faciliteiten