Evancy
Musée du Mur de l'Atlantique

Musée du Mur de l'Atlantique

Het Atlantikwall Museum ligt in het charmante dorpje Audinghen, aan de Côte d'Opale. Het onthult de geheimen van een van de donkerste periodes in de geschiedenis van de 20e eeuw. Het is gewijd aan de geschiedenis van de Atlantikwall, een netwerk van vestingwerken dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers werd gebouwd. 

Geschiedenis van het Atlantikwall Museum 

Het Atlantikwall Museum is gevestigd in een voormalige vuurleidingspost van de Batterij Todt, een van de belangrijkste installaties van de Atlantikwall. Batterij Todt was een van de grootste en waarschijnlijk een van de krachtigste Duitse kustinstallaties in Frankrijk. Het speelde een cruciale rol in de verdediging van de Franse kust tijdens de oorlog. Het museum werd opgericht en ingehuldigd in 1973 om de herinnering aan deze periode te bewaren. 

Een museum om te bezoeken tijdens je verblijf aan de Opaalkust

Een bezoek aan dit uitzonderlijke museum is een leerrijke en ontroerende ervaring die je niet mag missen. Zodra je het museum binnengaat, maak je een sprong terug in de tijd, van Duitsland naar Normandië, via de Opaalkust natuurlijk. Het biedt bezoekers de kans om een diepgaand inzicht te krijgen in de Atlantikwall en de invloed ervan op de regio, maar ook een eerbetoon aan de mensen die deze historische gebeurtenissen hebben meegemaakt. Het museum bevat 10 verschillende zalen op 3 verdiepingen, met duizenden tentoonstellingsstukken (machines, barakken, wapenarsenaal, enz.). De rondleiding neemt je mee in het dagelijks leven van de Duitse soldaten door de Todt-batterij. Buiten kun je zelfs aan boord klimmen van een stuk dat uniek is in Europa: een 280 mm kaliber K5 marinegeschut op rails met een bereik van 86 km.

Sommige punten zijn gedetailleerder dan andere. Je zult bijvoorbeeld de architectuur van de Atlantikwall in detail kunnen begrijpen: we begrijpen elk detail en de technieken die werden gebruikt om deze kustversterkingen op te richten. Je kunt ook een beter idee krijgen van het leven tijdens de bezetting, want een aangrijpende tentoonstelling vertelt over het dagelijks leven van Franse burgers onder de Duitse bezetting. Persoonlijke voorwerpen, foto's en ooggetuigenverslagen vertellen het verhaal van deze moeilijke periode. Tot slot vind je ook een sectie gewijd aan Operatie Overlord en de landingen in Normandië.

Het Musée du Mur de l'Atlantique in Audinghen is een must voor geschiedenisfanaten en iedereen die in het verleden wil duiken. De meningen van voormalige bezoekers zijn duidelijk: dit is een belangrijk museum om dit deel van de geschiedenis in ons collectieve geheugen te houden. 

Bovendien maakt de locatie van het museum in het pittoreske dorpje Audinghen het een ideale tussenstop voor wie de kust van het Kanaal verkent. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom het gebouw zo strategisch gelegen is, terwijl je toch kunt genieten van de prachtige landschappen van de Côte d'Opale. Bezoekers kunnen genieten van het prachtige kustlandschap dat het museum omringt.

Entree kost €8,9 voor volwassenen en €5,9 voor kinderen. Er zijn ook groeps- en studententarieven beschikbaar, waarmee je korting kunt krijgen op de basisprijs. Bezoek de website van het Atlantikwall Museum voor meer informatie over prijzen of openingsdagen en -tijden. 

Verblijf in onze residentie in Boulogne-sur-Mer en bezoek dit museum.

 

Adres:

Batterie Todt, Hameau de Haringzelle
Route du Musée
62179 Audinghen

Website:

www.batterietodt.com

Telefoonnummer:

+33 (0)3 21 32 97 33

In de omgeving: 102km

Bekijk vergelijkbare faciliteiten