Evancy
Saint-Joseph Village

Saint-Joseph Village

Het dorp Saint-Joseph was oorspronkelijk een familieproject: een reconstructie van een klein dorp uit de jaren 1900. Genesteld in een bucolische omgeving, is het een echte kleine oase van rust die zeer geschikt is voor een bezoek met het hele gezin. Afhankelijk van de maand van het jaar waarin je het dorpje Saint-Joseph bezoekt, zal de omgeving anders zijn, want de site ligt midden in de natuur. Het ligt in Guînes, op een steenworp afstand van het educatieve park van het moeras van Guines, dus het kan interessant zijn om beide tegelijk te bezoeken! 

 Hier worden traditionele ambachten nieuw leven ingeblazen: smederijen, smederijen, zagerijen, klokkenmakers en kruideniers. Alles is nog net als vroeger! Je kunt de tradities van vroeger ontdekken en je onderdompelen in het leven van de vorige eeuw. Hoe zagen de huizen er toen uit? De winkel op de hoek? Wat waren de beroepen en vaardigheden van die tijd? Je leert alles over een tijdperk dat zijn stempel op de geschiedenis heeft gedrukt. 

Aan het einde van je bezoek kun je zelfs regionale specialiteiten proeven en ouderwetse spelletjes spelen in het estaminet. Het dorp Saint-Joseph kan het hele jaar door worden bezocht, maar de openingsdagen en -tijden variëren afhankelijk van de tijd van het jaar, dus controleer dit bij je bezoek op hun website. Entree voor volwassenen boven de 16 is €11,50, maar er zijn speciale tarieven voor studenten, senioren en jongere bezoekers. Er zijn ook familiepassen verkrijgbaar: ideaal voor een bezoek waarbij alle generaties betrokken zijn! 

Groepsbezoeken zijn ook mogelijk, dus aarzel niet om contact op te nemen met de managers van Village Saint Joseph om een bezoek te regelen.

Adres

2450 1er Banc
62340 Guînes
France

Telefoon

+33 (0)3 21 35 64 05

Website

https://www.st-joseph-village.com/

In de omgeving: 16km

Bekijk vergelijkbare faciliteiten