Evancy

Camiers Sainte-Cécile Côte d'Opale - Toerisme & Vakantiegids

Welkom in Camiers Sainte Cécile Plage! Voor u hier verblijft, is er niets beter dan het plannen van de activiteiten die deze ideale bestemming voor gezinnen biedt.

Merk op dat de bestemming elk jaar een breed scala aan activiteiten biedt voor het hele gezin! Fitnesslessen op het strand, activiteiten voor kinderen, beachvolleybalcompetities, strandbibliotheek.... U zult uw vakantie niet vergeten!

Het VVV-kantoor ontvangt u van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur, en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. U kunt voor uw verblijf contact met hen opnemen op 03.21.84.72.18.

Hier zullen de stranden u verrassen... Grote wilde en beschermde gebieden waar moeder natuur haar rechten behoudt! 3 opmerkelijke stranden van meer dan 3 kilometer fijn zand:

  • Saint Gabriel-strand: aan de rand van de baai van Canche
  • La Plage du Chemin des Bateaux: gelegen ter hoogte van de afdaling (naar het zuiden)
  • La Plage de Sainte Cécile: gelegen aan het einde van de esplanade van Sainte Cécile (noorden)

Strandvertier

Vanaf juli heet de beach club u welkom op het strand van Sainte Cécile. Van maandag tot en met zondag worden elke middag onder toezicht van gediplomeerde animatoren talrijke activiteiten georganiseerd voor kinderen van 4 tot 11 jaar.

Op het programma: trampolines, zandkastelen, diverse wedstrijden en toernooien, springkussen en niet te vergeten de choreografie van de Club.

Strand informatie:

Het strand Chemin des Bateaux en het strand Sainte Cécile zijn in juli en augustus elke dag van de week van 12.00 tot 19.00 uur bewaakt. In juni en september, weekends en feestdagen van 12 tot 18 uur. Het toezicht wordt uitgeoefend vanaf de badmeesterpost, op een badzone die perfect is afgebakend tussen twee blauwe vlammen. De gekleurde vlammen informeren de baders over de bewakingsomstandigheden in de afgebakende sector:

Groene vlam: baden onder toezicht
Oranje vlam: onder toezicht maar gevaarlijk zwemmen
Rode vlam: baden verboden
Geen vlam: geen bewaking, de strandwachtpost is niet open

Uitrusting De reddingspost is uitgerust met een TIRALO (rolstoel waarmee men met hulp de zee in kan) en een hippocampus (permanente rolstoel waarmee men zelfstandig de zee in kan). Deze uitrusting is op verzoek beschikbaar tijdens de normale openingsuren. WC en douches zijn gratis beschikbaar in de buurt van de strandwachtpost (andere gratis openbare toiletten aan de ingang van de esplanade).

Dieren zijn niet toegestaan in de badzone, met uitzondering van dieren die worden gebruikt om gehandicapten te helpen. Alle dieren, zelfs aangelijnd, zijn verboden op het strand, in de bewaakte badzone (tussen de twee blauwe vlaggen).

HET LEVEN OP SAINTE-CÉCILE

de markten

Van half juni tot half september op de parkeerplaats van Oyats in Sainte Cécile: maandagochtend en donderdagochtend 
Strandmarkt: vrijdag in juli en augustus van 17.00 tot 21.00 uur 

Waar te eten?

Een paar suggesties:

Frank's tafel
Het terras
Les Pieds dans l'eau
La petite Bavière 
De jachthaven
Friterie Marcel

Shops

Het resort biedt u de mogelijkheid om aan al uw behoeften te voldoen met of zonder uw voertuig tijdens uw verblijf!

Bakkerij, slagerij, viswinkel, bar, restaurant, kapper, schoonheidssalon, supermarkt, decoratiewinkels, ijskraam, krantenwinkel... alles is er!

SPORTACTIVITEITEN

strandzeilen

Het strand van Sainte Cécile is de ideale speelplaats voor liefhebbers van strandzeilen, en de badplaats is ook gastheer van het Europees kampioenschap strandzeilen!

Klaar om de zandjacht in een paar uur onder de knie te krijgen?

Ga naar de gemeentelijke zandzeilschool 

Kajak, peddel & longe côte

Hier kunt u kiezen uit een breed scala van activiteiten om naar de zee te gaan!

Ga naar uw plaatselijke VVV-kantoor om u in te schrijven!

Walks & hikes

Download hier de kaarten van de wandelingen 

Het duinpad van Sainte Cécile

De duinen van Sainte Cécile zijn open voor wandelingen. Een lus is toegankelijk hetzij via het noordelijke uiteinde van de Rijsellaan, hetzij via de Sainte-Cécilelaan aan de Kortrijklaan. Informatie bij het toeristenbureau.

De duinen van Mont Saint Frieux

Mont Saint Frieux ligt in Dannes en bestaat uit duinen die op een kalkheuvel liggen. De top van de Mont Saint Frieux reikt tot 152 meter en biedt een uitzonderlijk uitzicht:

Beklimming van de Mont: 3 uur

De Chablis route: 2 uur

De Gouden Appelroute: 30 minuten

Het circuit van de Fourrés: 30 minuten

Het Dune Vive circuit: 1 uur

Het circuit van de kustduinen: 2 uur

Natuurreservaat van de Baie de Canche

Het reservaat bestaat uit een opeenvolging van grote ecologische eenheden. De Seinenlus: 1u30 * De Tadorne-lus: 2 uur * Het Molières-pad: 1 uur rondrit

Het Rohart landgoed

Het Rohart-domein ligt ten noorden van de Baai van Canche en is een beschermd natuurgebied van een tiental hectare dat is ingebed in het hart van een complex van opmerkelijke natuurgebieden.

Avonturenpark

Opalaventure : De Opaalkust Bomenbaan !

In het hart van de Opaalkust ligt Opalaventure in een bos van 7 hectare, dat voornamelijk bevolkt wordt door Laricio- en zeedennen. Midden in de duinen en op 400 meter van het strand, is Camiers Sainte-Cécile een magische plek voor een verandering van omgeving die u niet snel zult vergeten!

Het is noch accrobranche, noch klimmen ... maar gewoon het avonturenparcours van Camiers Sainte-Cécile! Een wandeling van boom tot boom in een uitzonderlijke natuurlijke omgeving, voor alle leeftijden en alle niveaus. 11 parcours, meer dan 150 workshops, 20 tokkelbanen, een hangende fiets, een vliegend snowboard, Tarzan jumps voor een gegarandeerde dosis adrenaline, onder toezicht van gekwalificeerd personeel dat altijd klaar staat om te luisteren!

 

METEOCAMIERS

 

WAT TE DOEN ROND CAMIERS SAINTE CÉCILE PLAGE?