Evancy

Bray-Dunes Côte d'Opale - Toerisme & Vakantiegids

ER MEER OVER...

De stad Bray-Dunes werd op 26 februari 1883 gesticht door Alphonse Bray, een reder uit Duinkerken, en was oorspronkelijk een kustgehucht van Ghyvelde met 800 inwoners. De stad kreeg zijn naam als eerbetoon aan de giften van de reder aan de inwoners, die het mogelijk maakten het gasthuis en ook een kerk te bouwen. De naam is een verwijzing naar de stichter en zijn locatie. 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog lag Fort des Dunes in het hart van Operatie Dynamo, de grootste landingsoperatie uit de geschiedenis.

HET WEER IN DE BRAY-DUNES - WAT MOET U MEENEMEN?

Het klimaat is oceanisch en gematigd. Het noordelijke deel van de regio Hauts-de-France ligt op de weg van contrasterende weersomstandigheden, wat de diversiteit van het klimaat en de snelheid waarmee het verandert verklaart.

Daarom raadt Evancy u aan uw zwemkleding en een trui in te pakken. Op dezelfde dag is het mogelijk om een bril uit te doen en tegelijkertijd een jas aan te trekken, dat is ook de charme van Bray-Dunes! Bewonder de veranderende hemel en profiteer ervan om prachtige foto's te maken, de helderheid is voldoende!

BRAY-DUNES METEO

 

EVENEMENTEN EN FESTIVITEITEN IN BRAY-DUNES

De agenda met evenementen in Bray-Dunes vindt u op de website van het toeristenbureau.