Evancy

Hardelot-Equihen Toerisme: Wat is er te doen?

Hardelot-Equihen zijn mooie, rustige badplaatsjes aan de Franse Opaalkust. Er is genoeg bedrijvigheid in dit pittoresk gebied en er zijn een tal van activiteiten te ondernemen. Evancy heeft de leukste en mooiste plekken voor u op een rijtje gezet. Ontdek de omgeving en de plaatsen zelf en boek nu met gratis annulering!

5 Plekken die u niet wilt missen!

In en rondom deze omgeving wonen al eeuwenlang mensen. Het is dus ook niet raar dat er in deze gebieden, naast de prachtige natuur en stranden, heel veel cultureel erfgoed is. Evancy heeft voor de vakantieganger een kijkje genomen in de omgeving en speciaal voor hen uiteengezet. Hieronder kunt u alles van restaurants en golven tot het weer en meer lezen.

Ontdek de krijtrotsen Cap Blanc-Nez & Cap Gris-Nez

In het natuurgebied de Grand Site des deux Caps kunt u een prachtige wandeling van 16 kilometer maken tussen de Cap Blanc-Nez en de Cap Gris-Nez. Er is een wandelpad dat vanaf de top van de kaap over het strand naar de andere top loopt. 

Tijdens deze wandeling kunt u genieten van het uitzicht op de witte krijtrotsen die zich er bevinden. Wanneer het weer het toelaat kunt u vanaf de beide toppen zelfs uitkijken op de Engelse krijtrotsen van Dover.

De schitterende groenblauwe zee, het strand in wisselend geel, gebroken wit van rotsen met groene weiden en goudkleurige graanvelden. Raakt u alleen bij het lezen niet al geïnteresseerd? Spullen pakken en gaan!

Ontspan in het rustig badplaatsje Wimereux

Wimereux is een charmante badplaats aan de Franse Côte d’Opal op een klein kwartiertje afstand van Evancy Boulogne-sur-Mer. Het pittoreske plaatsje wordt gekenmerkt door haar architecturale hoogstandjes met prachtige villa’s uit le Belle Époque (ca. 1900-1914), met fresco’s gedecoreerde gevels. Samen met haar vele kunstgalerijen is Wimereux dus echt een must-see voor de kunstliefhebber. 

De rustige omgeving maakt het een ideale bestemming voor gezinnen, jong en oud weet zich wel te vermaken op de met blauwe strandhuisjes bezette zand- en kiezelstranden. Het schattige strand en de boulevard trekken jaarlijks veel bezoekers en voor de strandliefhebbers is het dus een heerlijke terugvalbasis.
 
De gelijknamige rivier de Wimereux stroomt hier uit in Het Kanaal en wordt omringd door prachtige natuur en het grote Parc Naturel des Caps en Marais d’Opale is zeker een kijkje en een wandeltocht waard. Meer weten over natuur en wandeltochten in de omgeving? Neem dan een kijkje op de pagina van de Baai van Wissant en Les Deux Caps.

Wimereux is een charmante badplaats aan de Franse Côte d’Opale

Bekijk fascinerende Anglo-Normandische Architectonisch Erfgoed Le Touquet-Paris-Plage

Op 17 kilometer afstand ligt het pittoreske badplaatsje Le Touquet-Paris-Plage, hier kunt u de vele in Anglo-Normandische stijl gebouwde villa’s of follies komen bekijken. Er is zelfs een tour die u langs de 18 mooiste huisjes van het stadje leidt. 

Overigens heeft Le Touquet nog veel meer te bieden. Er zijn vele restaurants, winkels, clubs en zelfs een aantal casino’s aanwezig. Daarnaast zijn er nog een aantal golfbanen en kunt u een kijkje nemen in het lokale natuurreservaat La Baie de Canche

Geniet van het Maritiem Erfgoed van Boulogne-sur-Mer

U kunt ook een bezoekje brengen aan de oude vissersstad Boulogne-sur-Mer. Hier is ook het grootste Aquarium van Europa te vinden. Nausicaá Boulogne-sur-Mer neemt u mee op een onvergetelijk avontuur door de diepzee en verder. 

Daarnaast staat er in Boulogne-sur-Mer ook het nationale zeecentrum waar u alles te weten kunt komen over hoe Boulogne-sur-Mer als vissersdorp door middel van traditionele visserij gegroeid is tot de stad die het nu is

Bij Maison de la Beurière (het hutjeshuis) kunt u een beeld krijgen van hoe de vissers die deze stad groot hebben gemaakt vroeger geleefd hebben. Het huis is namelijk ingericht zoals dat vroeger zou zijn geweest en is zeker een kijkje waard.

Jaarlijks wordt hier ook een feest gevierd dat toegewijd is aan de zee, vis en in specifiek; haring. Er worden in het stadje dan allemaal evenementen georganiseerd en de lokale bevolking is in deze periodes erg actief. Zeker een kijkje waard!

Nausicaa Boulogne sur Mer, het grootste Aquarium van Europa

Bezoek het bloeiende Calais

Calais is een bruisende, mooie stad en gemeente in het Franse departement Pas-de-Calais. Calais ligt aan het gelijknamige Nauw van Calais, de verbinding tussen Frankrijk en Engeland die tot op heden de belangrijkste vasteland haven voor passagierstransport tussen Frankrijk en Groot-Brittannië is.

Het stadje heeft een zeer rijke geschiedenis die valt te herleiden tot aan de 13e eeuw en volgens sommige bronnen zelfs eerder. Calais is een toeristisch hoogstandje dat voor de vakantieganger weinig aan de verbeelding over laat. 

Daarnaast zijn er drie musea: de Museé des Beaux Arts de Calais, het Museé Mémoire en het Cité internationale de la dentelle et de la mode de Calais.

De stad heeft twee mooie parken, een grote haven met uitgestrekte pier. Wilt u deze bloeiende stad eens van een verhoging bekijken? Waag dan een bezoek aan de vuurtoren van Calais, hier kunt u de stad en de zee in al zijn glorie bewonderen. 

3 Activiteiten in de omgeving van Hardelot-Equihen

De omgeving van deze badplaatsen kent tal van gelegenheden om leuke activiteiten te ondernemen. Zo kunt u de vele natuurreservaten bezoeken, een duik nemen in de geschiedenis, paardrijden, shoppen of lekker aan het strand liggen. Evancy heeft een aantal activiteiten voor u uiteengezet. Meer weten over vakanties aan de Noord Franse Opaalkust? 

Het Kasteel van Hardelot waar dat fungeert als cultureel centrum tussen Frankrijk en Engeland.

Bezoek het Chateau d’Hardelot (Kasteel van Hardelot)

Op een afstand van vijf kilometer van Equihen-Plage ligt het kasteel van Hardelot. Dit kasteel dateert uit de 12e eeuw en ligt op de rand van het regionaal natuurgebied ‘marais de Condette’, een echte must see voor natuur- en cultuurliefhebbers.

Het is een middeleeuws kasteel in neogotische stijl en heeft naast zijn culturele functie ook een artistieke functie: het fungeert als cultureel uitwisselingscentrum tussen Frankrijk en Groot-Brittannië. U vindt er dan ook tal van Britse en Franse invloeden in terug. Regelmatig vinden er exposities, concerten en evenementen plaats. 

Het kasteel is open van dinsdag tot zondag vanaf 10:00 tot 12:00 en van 13:30 tot 18:00. Voor de eerste dag van de maand is de entree overigens gratis en alle scholieren onder 18 kunnen het kasteel sowieso gratis bezoeken.

Geniet van een potje golfen op de golfbanen Les Pins of Les Dunes

Hardelot is de thuishaven van twee fantastische golfbanen: ‘Les Pins’ en ‘Les Dunes’. Deze twee golfresorts hebben elk hun eigen clubhuis, bar, restaurant en pro-shop.

Ook als je geen professionele golfer bent zijn deze golfbanen een bezoekje waard: een lekkere lunch in het clubhuis van ‘Les Dunes’ of een heerlijk drankje in de sportsbar van ‘Les Pins’. En dit alles in een prachtig beboste omgeving!

De 18-hole golfbaan van ‘Golf d’Hardelot Les Dunes’ heeft een tarief van 44 euro en bij ‘Les Pins’ is dat tarief hetzelfde. Beide golfclubs worden overigens erg hoog aangeschreven in de omgeving. ‘Les Pins’ staat zelfs in de top 10 beste golfbanen van Frankrijk.

Wandel langs het strand van Equihen tot Hardelot

Equihen-Plage en Hardelot-Plage liggen op een bewandelbare afstand van elkaar, de twee gebieden worden door de uitgestrekte stranden met elkaar verbonden. Hierdoor is het mogelijk om van het ene naar het andere strand te lopen.

Tijdens de wandeling kunt u genieten van de prachtige natuur en een heerlijk zeebriesje, u heeft ook de mogelijkheid om een wandelroute via google maps te lopen waarbij u niet door het zand hoeft te lopen.

Boek vandaag een vakantieverblijf in de buurt van Hardelot-Equihen via Evancy

Kunt u nou niet wachten om dit prachtige gebied te bezoeken? Wacht dan niet langer en boek snel een vakantieverblijf in de buurt van Hardelot-Equihen via Evancy. Wij hebben een groot aanbod aan betaalbare en luxueuze verblijven die op u wachten, nu met gratis annulering.

Vanaf
€ 163
2 nachten
1 persoon

Studio premium for 2 people

Opaalkust, Frankrijk
21JaNee
Vanaf
€ 181
2 nachten
1 persoon

Vakantieverblijf voor 4 personen

Opaalkust, Frankrijk
411JaSommige
Vanaf
€ 201
2 nachten
1 persoon

Apartment premium for 4 people

Opaalkust, Frankrijk
411JaSommige
Vanaf
€ 209
2 nachten
1 persoon

Groot apartment premium for 4 people

Opaalkust, Frankrijk
411JaNee
Vanaf
€ 225
2 nachten
1 persoon

Vakantieverblijf voor 6 personen

Opaalkust, Frankrijk
621JaSommige
Vanaf
€ 247
2 nachten
1 persoon

Apartment premium for 6 people

Opaalkust, Frankrijk
621JaSommige
Vanaf
€ 273
2 nachten
1 persoon

Villa voor 6 personen

Opaalkust, Frankrijk
621NeeSommige
Vanaf
€ 300
2 nachten
1 persoon

Villa voor 6 personen zeezicht

Opaalkust, Frankrijk
621NeeSommige
Vanaf
€ 325
2 nachten
1 persoon

Villa Prestige von 4 people

Opaalkust, Frankrijk
421NeeSommige