Evancy

De internationale vliegerbijeenkomsten in Berck sur Mer 

INTERNATIONALE VLIEGERBIJEENKOMST IN BERCK-SUR-MER

Elk jaar in het voorjaar is het dezelfde levendigheid die zich vestigt in Berck-sur-Mer. Berck-sur-Mer, een kleine badplaats op de grens tussen de Baai van de Somme en de Opaalkust, ontvangt elk jaar in april honderdduizenden bezoekers die een kleurrijk spektakel komen bijwonen. In 2019 en 2020 ging het evenement helaas niet door vanwege de gezondheidscontext en de geldende beperkingen. Maar dit is slechts een tijdelijke tegenslag voor een internationaal evenement dat al meer dan 30 jaar bestaat. 

In 2023 vindt van 15 tot en met 23 april de 36e editie van de internationale vliegerbijeenkomsten plaats. 

EEN NIET TE MISSEN EVENEMENT AAN DE OPAALKUST 

Elk jaar geeft het festival aanleiding tot internationale bijeenkomsten van vliegers die gedurende bijna twee weken in het voorjaar plaatsvinden. Enorme octopussen, draken en walvissen overspoelen de hemel van Berck-sur-Mer voor het plezier van jong en oud. U kunt ook gebruik maken van de kraampjes en de vele activiteiten die voor de gelegenheid worden georganiseerd, met name op de esplanade Parmentier, het toneel van de festiviteiten. U kunt bijvoorbeeld enkele luchtchoreografische voorstellingen bekijken of deelnemen aan een workshop machinebouw. Een wiel van 50 meter lang brengt u ook dicht bij de vliegers voor 6€ per persoon: een kans om wat hoogte te krijgen om het spektakel van bovenaf te zien. 

Elk jaar worden de organisatie en de animaties vernieuwd: om het programma van de volgende lente te ontdekken, raden wij u aan rechtstreeks naar de officiële site van het evenement te gaan, waar u tarieven, planning, sterke tijd zult kunnen vinden. Voor de gelegenheid verwelkomt Berck sur Mer een groot publiek: gezinnen met kinderen, vliegerverenigingen, vrienden en zelfs teams van professionals uit de hele wereld. Het is een feestelijke en familiale sfeer die over de stad heerst en die ervoor zorgt dat u een mooi moment doorbrengt !

Our tips for enjoying the kite festival

- Aangezien het evenement zeer populair is, is het aan te bevelen vroeg in de ochtend (vóór 10 uur) aan te komen om niet al te veel moeilijkheden te ondervinden bij het circuleren en het vinden van een parkeerplaats. Dit is de enige manier om het grote aantal bezoekers aan te kunnen! 

- Als u met het openbaar vervoer wilt komen, moet u weten dat er dagelijks verbindingen zijn van Lille en Parijs naar Rang-du-Fliers. Bussen brengen u naar Berck-Plage, op 6 km afstand. 

- Want er zijn niet alleen professionals... Breng gerust uw eigen vlieger mee voor familieplezier! Dit is de perfecte gelegenheid om je eigen vlieger te leren vliegen terwijl je geniet van de magie van de show op het ritme van de wind. 

- In het tweede en laatste weekend wordt een vuurwerkshow georganiseerd om de festiviteiten af te sluiten. Niet te missen, als je op die dag aanwezig bent! 

- Profiteer van uw bezoek aan Berck-sur-Mer om van de stad en de omgeving te genieten. Tussen het stadscentrum en de Authie baai is veel te doen. 

VAKANTIEWONING IN DE BUURT VAN DE INTERNATIONALE VLIEGERBIJEENKOMSTEN

Waarom trakteert u zichzelf niet op een paar dagen aan de Opaalkust om volop van het evenement te genieten? Verblijf in onze residentie in Camiers-Sainte-Cécile, op slechts 30 minuten rijden van Berck-sur-Mer. De ideale gelegenheid om na een drukke dag wat rust te vinden en te ontspannen in het comfort van onze volledig uitgeruste accommodatie. In onze residentie Trésors d'Opale kunt u optimaal genieten van uw verblijf dankzij de nabijheid van het strand (250m) en het buitenzwembad. 

Vanaf
€ 218
2 nachten
1 persoon

[Standaard] Studio slaapbank

Opaalkust, Frankrijk
211JaSommige
Vanaf
€ 244
2 nachten
1 persoon

[Standaard] Studio slaapbank & stapelbed

Opaalkust, Frankrijk
411JaSommige
Vanaf
€ 256
2 nachten
1 persoon

[Premium] Apartment met 1 slaapkamer tweepersoonsbed flat

Opaalkust, Frankrijk
211JaSommige
Vanaf
€ 306
2 nachten
1 persoon

[Premium] Apartment met 1 slaapkamer, tweepersoonsbed & stapelbed flat

Opaalkust, Frankrijk
411JaSommige
Vanaf
€ 354
2 nachten
1 persoon

[Standaard] Apartment met 1 slaapkamer tweepersoonsbed flat met 2 stapelbedden

Opaalkust, Frankrijk
611Ja2
Vanaf
€ 364
2 nachten
1 persoon

[Premium] Appartement met 1 slaapkamer dubbel bed, 2 enkele bedden & stapelbed

Opaalkust, Frankrijk
611JaSommige
Vanaf
€ 414
2 nachten
1 persoon

[Premium] flat met 2 slaapkamers, 2 tweepersoonsbedden & stapelbed

Opaalkust, Frankrijk
621JaSommige
Vanaf
€ 472
2 nachten
1 persoon

[Premium] flat met 3 slaapkamers, 2 tweepersoonsbedden en een stapelbed

Opaalkust, Frankrijk
631JaSommige
Vanaf
€ 530
2 nachten
1 persoon

[Luxe] flat met 3 slaapkamers, 2 tweepersoonsbedden en een stapelbed

Opaalkust, Frankrijk
632JaSommige