Evancy

De Côte d'Opale is een prachtige regio om te ontdekken, en er liggen prachtige wandelingen op je te wachten. Als je op zoek bent naar informatie over wandelingen in de regio, dan ben je hier aan het juiste adres. Hier vind je uitgebreide informatie over wandelingen, hun toegankelijkheid en praktisch advies om je te helpen bij het plannen van je volgende avontuur! 

WAAROM WANDELEN LANGS DE OPAALKUST?

 De Opaalkust is een must voor wandelliefhebbers. Het biedt een indrukwekkende verscheidenheid aan landschappen en de rijkdom van de flora en fauna zal wandelaars die op zoek zijn naar avontuur en verandering van omgeving blijven verbazen. Brede, lange witte zandstranden, steile kliffen en zelfs wilde duinen... Wat je ook kiest, het gebied zal je versteld doen staan, dus dompel jezelf onder in deze regio met onze gratis wandelideeën. 

ONZE BESTE IDEEËN VOOR WANDELTOCHTEN AAN DE OPAALKUST

ROUTE 1: DE BAAI VAN CANCHE, TUSSEN LE TOUQUET EN CAMIERS SAINTE CÉCILE

 De Baie de Canche is een natuurreservaat net buiten Le Touquet. Wij raden u aan om rond deze baai te wandelen en de lus te nemen vanaf de kleine badplaats Camiers Sainte Cécile. Het pad voert je door de baai, moerassen en bossen. Vogelaars zullen verrukt zijn over de verscheidenheid aan vogels die dit gebied bewonen, waaronder meeuwen, aalscholvers en reigers. Een niet te missen tussenstop tijdens uw ontdekkingstocht door de regio Nord Pas de Calais! 

CIRCUIT 3: DE SLAPPE DUINEN

Dit is een wandeling van 6 km door de prachtige duinen van Slack. Je kunt vertrekken vanuit Ambleteuse of de parkeerplaats van Pointe aux Oies en de hele lus lopen, waarbij je het strand, het dennenbos en de duinen doorkruist. Het is een prachtige plek en een toevluchtsoord voor de plaatselijke flora en fauna. Het duurt ongeveer 1 uur om deze wandeling te voltooien die je, ondanks zijn toegankelijkheid, in het hart van de natuur dompelt. 

ROUTE 4: DE PLATIER D'OYE

De Platier d'Oye is een natuurreservaat met verschillende bewegwijzerde paden voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden. De paden bieden een panoramisch uitzicht op de zee en de zandduinen, maar ook op de omliggende weilanden en moerassen. De natuur hier is absoluut magisch en je kunt hier een grote verscheidenheid aan trekvogels spotten. Vergeet je verrekijker niet als je alles om je heen wilt zien! 

TOUR 5: IN HET HART VAN DE BAAI VAN AUTHIE

De Baie d'Authie ligt tussen Berck sur Mer en St Valery sur Somme en is de ideale plek om zeehonden te zien! Wees wel voorzichtig als je een wandeling maakt in de baai van Authie: ga alleen bij eb.

PRAKTISCHE TIPS VOOR WANDELEN AAN DE OPAALKUST

Om het meeste uit je ervaring te halen, is het essentieel om goed uitgerust te zijn. Kies schoeisel dat geschikt is voor kustpaden en een rugzak met water en snacks. Zorg ervoor dat je het weerbericht controleert voordat je op pad gaat en neem waterdichte kleding mee, want het weer kan in deze regio erg veranderlijk zijn. Aan de kust kan het ook erg hard waaien.

Als je excursies je naar het strand brengen, pas dan op voor de getijden, die verrassend en gevaarlijk kunnen zijn. Als algemene regel raden we je aan om perioden met hoog water te vermijden. Vergeet nooit dat de zee even kalm als onvoorspelbaar kan zijn. 

Als je ervoor kiest om in de bovengenoemde gebieden te wandelen, vergeet dan niet om dit kwetsbare ecosysteem te beschermen. Het is essentieel om de regels en beschermde gebieden te respecteren om de lokale flora en fauna zo min mogelijk te verstoren. 

ACCOMMODATIE TIJDENS JE TREKTOCHT

Als je de Opaalkust te voet verkent, ontdek je weelderige landschappen en beleef je onvergetelijke momenten. Wacht niet langer om op avontuur te gaan en geniet ten volle van deze veelzijdige regio! Voor accommodatie tijdens uw verblijf kunt u terecht in onze Evancy hotelresidences, gelegen langs de hele kust: van de Baai van Canche tot aan de Belgische grens!