Evancy

Droomt u ervan om de Middellandse Zee te bevaren?

De Middellandse Zee doet ons allemaal dromen. Zacht, soms een beetje stormachtig, konden we onvermoeibaar naar zijn horizon en zijn azuurblauw kijken. Zo vaak, tijdens een vakantie aan de Côte d'Azur, wanen we ons op een van die boten die we langzaam zien varen. Vaak besluiten we om met familie of vrienden een georganiseerde boottocht te maken. Deze uitstappen op zee zijn soms een beetje frustrerend: je betaalt een bepaalde kostprijs per persoon zonder enige vrijheid te hebben. Wat als je dit jaar nee zegt tegen vooraf geplande boottochtjes? Stop met minicruises te maken met tientallen andere mensen? Wij geven u alle goede tips en oplossingen, zodat u dit jaar de enige aan boord kunt zijn (of bijna!).

KIES VOOR EEN BOOTVERHUUR VOOR UW VOLGENDE VAKANTIE! 

Naar zee gaan is geweldig! Maar uw eigen zeiltocht organiseren is nog beter. Het huren van uw eigen boot, met of zonder schipper, geeft u veel meer vrijheid dan een georganiseerde tocht. U bent de enige die beslist wat er tijdens uw reis zal gebeuren: wilt u naar een bepaalde baai gaan? Wil je een zwempauze nemen? Of wil je een rustig plekje vinden om aan boord iets te drinken met je vrienden? Dit alles is mogelijk als u besluit een boot te huren tijdens uw volgende verblijf in de Middellandse Zee.

EEN BOOT HUREN, EEN GEMAKKELIJKE MANIER OM DE OMGEVING TE ONTDEKKEN

Via de SamBoat website kunt u met een gerust hart een boot huren. Met een paar klikken, kunt u uw boot huren. U kunt zelf bepalen waar u naartoe wilt varen en hoe lang u een boot wilt huren. Het kan een halve dag zijn, een dag of zelfs een week!

Pas op dat u uw vertrekhaven niet verwaarloost! Om te gaan zeilen in de Middellandse Zee, raden wij u aan een boot te huren in Cannes. Cannes is niet alleen een festivalstad, het is ook het ideale vertrekpunt om de wonderen van de Franse Rivièra te ontdekken. Als u besluit een boot te huren voor een enkele dag, zult u keuze te over hebben, want de omgeving van Cannes is zo mooi. U hebt de mogelijkheid om de archipel van Lérins te ontdekken (die voornamelijk bestaat uit het eiland Honorat en het eiland Sainte Marguerite), om te varen in de golf van La Napoule of om de Cap d'Antibes te bereiken. Het is ook belangrijk te weten dat de haven van Cannes ideaal is voor zeilers, of het nu amateurs zijn of niet, omdat ze gemakkelijk toegankelijk is en op een menselijke schaal blijft. 

SAMBOAT MAAKT DE ACTIVITEIT TOEGANKELIJK VOOR IEDEREEN

Mensen vragen zich vaak af of het huren van een boot in de Middellandse Zee misschien te duur is. Het is echter een activiteit die voor iedereen toegankelijk is. Als u met meerdere personen van deze activiteit geniet, kunt u zelfs de totale prijs splitsen, waardoor het huren van een boot nog voordeliger wordt. Om ten volle van uw boottocht te kunnen genieten, raden wij u aan zich vooraf te vergewissen van de aangeboden service: is er een schipper? is voor de boot een specifiek vaarbewijs vereist? is de brandstof in de prijs inbegrepen? Controleer van tevoren voordat u de huur van uw boot bevestigt, alle benodigde informatie staat op de site vermeld! Alles wordt in het werk gesteld zodat u ten volle van deze ervaring kunt genieten, zonder onaangename verrassingen. 

HOE KIES IK DE JUISTE BOOT VOOR MIJ?

Natuurlijk zult u, afhankelijk van uw profiel, uw behoeften en uw gewoonten, niet hetzelfde type boot huren. Tot de huurmogelijkheden behoren catamarans, zeilboten, jachten en zelfs eenvoudige motorboten. Het is duidelijk dat je als schipper niet zelf kunt improviseren! Daarom raden wij u sterk aan om, als u geen ervaring hebt, een boot te huren onder begeleiding van een professional. Deze laatsten zullen u in alle veiligheid op weg helpen en zullen u zelfs adviseren over de mooiste plekjes in de buurt. Maar als je al een goede vaarervaring hebt en over de nodige vergunningen beschikt, is het aan jou!

Klaar om te beginnen met het charteren van een boot in deze uitzonderlijke regio? Dit is zeker een van de leukste activiteiten om te doen tijdens een verblijf in onze residentie Les Jardins d'Azur in Vence.