Evancy

Op zoek naar het mooiste strand van Zuid-Frankrijk!

Anyone who has ever had the chance to visit the south of France agrees: it's a wonderful place! Between land and sea, from Nice to Béziers, the French Mediterranean coast stretches for hundreds of kilometres. But there's more to the South of France than just the Mediterranean! The Basque country also boasts some beautiful landscapes set against the backdrop of the immensity of the Atlantic Ocean. From turquoise waters and fine sand to surfing spots, we take you on a tour of the most beautiful beaches in the south of France.

THE SECRET MALA BEACH AT CAP D'AIL (ALPES-MARITIMES)

More than just a beach, Plage de la Mala is actually a small, secluded cove away from the hustle and bustle of the Mediterranean. It is very popular with holidaymakers and locals looking for tranquillity and natural beauty. An intimate atmosphere also means that this beach is a little more difficult to access, as it is situated between steep cliffs and is only accessible by footpath from the town of Cap d'Ail. It's a great way to discover the authentic Côte d'Azur when you're staying near Nice.

FIGUEROLLES BEACH IN LA CIOTAT (VAR)

If you'd like to see a pretty, typically Mediterranean beach, head to Figuerolles beach in the town of La Ciotat in the Var. Surrounded by steep cliffs, this cove is ideal for sunbathing and swimming.

Figuerolles La Ciotat
 

CORSICAANSE MAGIE BIJ SANTA GIULIA (ZUIDELIJK CORSICA)

Dit Corsicaanse strand wordt beschouwd als een van de mooiste van het eiland Schoonheid. Santa Giulia, genesteld in de holte van een baai, biedt een idyllische omgeving die niets afdoet aan de stranden van de Caraïben. Met zijn kristalheldere, ondiepe water is het ideaal voor een duik met het hele gezin of om watersporten te beoefenen, zoals paddleboarden.

Santa Giulia Corse

HENDAYE, HET LANGSTE STRAND VAN BASKENLAND (ATLANTISCHE PYRÉNÉES)

 In de badplaats Hendaye ligt het langste strand van Frans Baskenland. Het strekt zich uit over meer dan 3 kilometer langs de baai van Chingoudy. Het ligt aan de Spaanse grens en is erg populair bij gezinnen, omdat het een zachte helling heeft en daardoor ondieper water dan de rest van de Atlantische kust.

LA RENOMMÉE, PLAGE DE PAMPELONNE IN RAMATUELLE (VAR)

Het strand van Pampelonne, een vakantiebestemming voor beroemdheden en reizigers van over de hele wereld, is een waar icoon aan de Middellandse Zee. Naast de idyllische locatie aan de rand van Saint Tropez staat het ook bekend om de vele clubs, waarvan sommige, zoals Nikki Beach, een bestemming op zich zijn geworden. Het strand is een levendige plek, dag en nacht, want zodra de zon ondergaat, veranderen de strandclubs in nachtclubs. Maar maak je geen zorgen, ondanks alle glitter en glamour heeft het strand van Pampelonne zijn natuurlijke omgeving weten te behouden en blijft het een van de mooiste stranden aan de Côte d'Azur.

Plage de Pampelonne St Tropez

EEN WILDE ONTSNAPPING OP HET STRAND VAN L'ESPIGUETTE IN GRAU DU ROI (GARD)

Het strand van Espiguette, genesteld in het hart van de Camargue, is een zeldzaam juweeltje aan de Middellandse Zeekust. Het ligt in een beschermd natuurgebied en trekt elk jaar natuurliefhebbers aan die op zoek zijn naar authenticiteit en vrijheid. De duinen, zoutmoerassen en plaatselijke fauna dragen allemaal bij aan de zachte, ontspannen sfeer van dit strand, dat uniek is in Frankrijk. Of je nu op zoek bent naar natuurwandelingen, ontdekkingen op het gebied van flora en fauna, watersport of ontspanning, het strand van Espiguette is een klein toevluchtsoord dat je zeker goed zal doen!

HOOGTE WINNEN OP HET STRAND VAN DE DUNE DU PILAT (GIRONDE)

Deze keer gaan we naar het zuidwesten, naar het hart van het Bassin van Arcachon. Het strand van de Dune du Pilat staat bekend om de hoogste duin van Europa. Het duin is ongetwijfeld het centrale kenmerk van dit strand en biedt een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan, het dennenbos en het Bassin. Aan de voet van het duin vind je een gouden zandstrand dat zich over meerdere kilometers uitstrekt en het speelterrein is van veel liefhebbers van buitenactiviteiten. Pas echter op voor de getijden als je besluit te gaan zwemmen op het strand van Dune du Pilat of op de omliggende stranden. Veel van de baïnes ontstaan bij opkomend tij, waardoor de oceaan een potentieel gevaar vormt.

Dune du Pilat bassin d'Arcachon
 

Wat je eindbestemming ook is, je bent altijd in de buurt van een van de mooiste stranden van Zuid-Frankrijk! Vind de beste aanbieding voor je volgende vakantie in het zuiden