Evancy

Ontdek de beste plekken om zeehonden te spotten in de Baie de Somme

Welkom in de Baie de Somme! De Baie de Somme, genesteld tussen de Côte d'Opale en Normandië, ligt in de regio Hauts de France. Het is een immens natuurgebied dat een fascinerende verscheidenheid aan flora en fauna herbergt, allemaal op minder dan 200 km van Parijs. Een van de leuke dingen aan deze regio en deze baai is dat je er zeehonden in hun natuurlijke habitat kunt zien. In de Baie de Somme bewegen zeehonden met de getijden mee en leven ze samen tussen land en zee. Het is dus mogelijk om ze te komen observeren met respect voor hun natuurlijke omgeving. Het doel van je bezoek zal dus zijn om discreet te zijn, om een zekere afstand tot de zeehonden te bewaren en ze gewoon van een afstandje te bewonderen. Als je je afvraagt waar je zeehonden kunt zien in de Baie de Somme, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij gidsen je langs de beste plaatsen om van deze unieke zeehondenervaring te genieten.

DE ZEEHONDEN VAN DE BAIE DE SOMME: BEWONERS ALS GEEN ANDER

De Baie de Somme is wereldberoemd om haar flora en de honderden, zo niet duizenden vogelsoorten die haar omringen, maar er zijn ook veel zeehonden! Er zijn 2 soorten zeehonden in deze regio: de grijze zeehond en de gewone zeehond.

 

Zeehonden behoren tot de familie Phocidae en hebben het vermogen om heel diep te duiken en vrij lang onder water te blijven. Volgens sommige schattingen leven er tussen de 1.500 en 2.000 zeehonden in de Baie de Somme. Dit aantal kan variëren afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden.

Om optimaal van deze tijd van het jaar te genieten, zijn hier een paar tips om in gedachten te houden: 

Vermijd het maken van lawaai
Probeer de zeehonden niet te benaderen 
Houd minstens 100 meter afstand om de zeehonden te respecteren
Laat geen sporen achter: het is cruciaal om de baai zo schoon mogelijk te houden. 
Geef de voorkeur aan eb om er zeker van te zijn dat je ze kunt zien.
Gebruik een verrekijker om ze beter te observeren 


DE POINTE DU HOURDEL

Dit ligt net buiten Cayeux sur Mer en is een van de beroemdste zeehondenobservatieplaatsen van de Baie de Somme. Je kunt ze zien bij eb wanneer de zeehonden tevoorschijn komen om zich te koesteren in de zon op de zandbanken.  

SAINT VALERY SUR SOMME

De stad Saint-Valery-sur-Somme ligt in het hart van de Baie de Somme en is een ideaal vertrekpunt voor boottochten om de zeehonden te zien. Als je geluk hebt, kun je ze ook vanaf de dijken zien. Voor de avonturiers onder jullie kan het ook een goed startpunt zijn voor een tochtje op zee in een kajak of pirogue.

PARC DU MARQUENTERRE

Het Parc du Marquenterre is een favoriete plek voor vogelaars, maar het is ook een plek waar je misschien het geluk hebt om zeehonden te zien in de Baie de Somme. De dijken van het park geven je een panoramisch uitzicht over de hele baai, dus je zou wel eens zeehonden kunnen zien. 

LE CROTOY

Hier is nog een geweldige plek om zeehonden te zien: Le Crotoy! Het is een charmant stadje met een adembenemend uitzicht over de baai. Je kunt genieten van een wandeling langs het strand terwijl je in de verte naar zeehonden kijkt. 

DE BAAI VAN AUTHIE

De Baie d'Authie, iets noordelijker gelegen dan de Baie de Somme, is een andere geweldige plek om zeehonden te spotten tussen Berck sur Mer en Fort Mahon. 

DE BAAI VAN CANCHE

Tot slot, als je nog iets noordelijker zit, is de Baie de Canche nog zo'n geweldige plek om zeehonden te spotten, op een steenworp afstand van Le Touquet en onze Camiers Sainte Cécile residentie.

Waar je ook besluit heen te gaan om de zeehonden in de Baie de Somme te bekijken, het wordt zeker een echte trip! Naast de zeehonden geeft de baai je een heel nieuw inzicht in de onderwaterwereld, waar je het gevoel hebt dat je leeft en dicht bij de natuur staat. We raden je ook aan om te kiezen voor een bezoek met een gids die je alles kan uitleggen over een van de meest ongelooflijke baaien ter wereld en je kan laten kennismaken met het spotten van zeehonden.