Evancy

Kerstmarkt Hauts de France - De magie van markten

Steden gloeien, kerstmannen flaneren door de gangen en bezoekers genieten van een wafel of een glas glühwein.... Mis je de sfeer? Wij hebben het ook gemist!

Nu het jaar 2023 ten einde loopt, is het tijd om terug te keren naar de speciale sfeer van de kerstmarkten. We zijn dan wel niet in de Elzas met de prachtige kerstmarkten in bijvoorbeeld Straatsburg of Colmar, maar we hebben nog steeds genoeg om ze te evenaren! Elk jaar zijn er in de regio Hauts de France een aantal beroemde kerstmarkten en vele andere evenementen die verband houden met de feestdagen. Ontdek tussen Lille, Arras en de Côte d'Opale onze selectie van de mooiste kerstmarkten in 2023 in het noorden van Frankrijk.

ARRAS, KERSTSTAD BIJ UITSTEK 

Dit jaar wordt de traditionele kerstmarkt van Arras gehouden van 24 november tot 30 december 2023. En voor haar comeback heeft de stad Arras besloten alles uit de kast te halen. De kerstmarkt wordt elk jaar beschouwd als een van de mooiste van Frankrijk en trekt duizenden bezoekers. Dit jaar heeft de gemeenteraad van Arras besloten om de kerstmarkt, die normaal gesproken op de kasseien van de Place des Heroes staat, opnieuw uit te vinden en bezoekers mee te nemen naar verschillende hoeken van de stad. Je kunt de verschillende evenementen die voor de gelegenheid worden georganiseerd ontdekken terwijl je door de mooie straten van Arras loopt. Gemiddeld telt de kerstmarkt tot 70 chalets om te winkelen en culinaire ontdekkingen te doen! 

Arras is meer dan alleen maar een traditionele kerstmarkt, het verheugt zich erop om uw ogen te strelen en zich te profileren als 'dé' kerststad.

HET KERSTDORP VAN LILLE

Met de feestdagen voor de deur is de hele stad gehuld in haar mooiste lichtjes en betoverd door haar kerstmuziek en kerstversieringen. Van 22 november tot 31 december kun je het kerstdorp van Lille ontdekken op de Place Rihour en zelfs een ritje maken in het traditionele reuzenrad op de legendarische Grand Place! Het Lille Christmas Village is zeker een lust voor het oog, met ambachtelijke, lokale en buitenlandse producten.

Op zoek naar het perfecte kerstcadeau? Je hebt ook de kans om door de straten van Vieux Lille te slenteren en een beetje te winkelen.

CALAIS, DE KERSTMARKT EN DE LEVENDIGE STAD

 Met Kerstmis in aantocht wordt de stad Calais van 25 november tot 7 januari 2024 ondergedompeld in een magisch winterlandschap. Straten, gevels, kruispunten en winkels zullen schitteren met duizend lichtjes dankzij de talloze versieringen en verlichtingen. In de hal van het stadhuis kun je de geautomatiseerde versieringen bekijken, rondlopen op het voorplein, een echt magische ruimte, en de reusachtige kerstboom, de versieringen en natuurlijk de traditionele kerststal bewonderen. 

Je kunt ook naar de Place d'Armes gaan om het kerstdorp te ontdekken, met 5 traditionele chalets waar zoete lekkernijen worden verkocht. De carrousel uit 1900 brengt je in de magie van Kerstmis. Als u een fervent schaatser bent, kunt u zich uitleven op de ijsbaan in de betoverende omgeving van de Place d'Armaes onder de Halle (neem uw handschoenen mee!) of op de rodelbaan van 3 tot 24 december op het Place du Théâtre voor de kinderen.

Na al deze activiteiten is het tijd voor de kerstmarkt, waar je van 9 tot 17 december kunt rondslenteren, cadeautjes kunt inslaan en op de foto kunt gaan bij het chalet van de kerstman. 40 kerstchalets toveren de Place du Théâtre om tot een echte kerstmarkt. Geniet van een gastronomische pauze en van de draaimolen voor kinderen. Vereeuwig je ontmoeting met de kerstman in het chalet van de kerstman, elke dag geopend tijdens de kerstmarkt.

En om je Calais-ervaring af te ronden, raden we je een bezoek aan de Compagnie du Dragon aan: Le Dragon de Calais neemt je mee in de warmte van de winter en het hele gezelschap komt in de feeststemming. Drakentochten tot en met 7 januari, een wintermenu in het restaurant, gezinsanimatie...  Het volledige programma is beschikbaar op compagniedudragon.com

KERSTMARKT IN BOULOGNE SUR MER

Dit jaar worden kerstmarkt gehouden in Boulogne sur Mer! Een unieke gelegenheid om uit te waaien aan zee en te genieten van de magie van de feestdagen. Op 10, 11 en 12 december vindt er in de ommuurde stad een kerstmarkt plaats die jong en oud in verrukking brengt. 

Als u op zoek bent naar een hotel om optimaal te genieten van de festiviteiten in Boulogne sur Mer, heet onze residentie Evancy La Marina u welkom in het hart van Boulogne voor slechts 1 nacht.

GRAVELINES: DE MOOISTE KERSTMARKT VAN DE OPAALKUST

De kerstmarkt van Gravelines, die elk jaar in december plaatsvindt, wordt beschouwd als de mooiste van de Côte d'Opale. Op slechts een paar kilometer van onze Bray-Dunes residenties en op slechts 10 minuten met de auto van onze Oye Plage residentie, is het de ideale plek om een idyllische vakantie door te brengen tussen de zee en de magie van Kerstmis. Elk jaar staan er een honderdtal kraampjes waar je een waaier aan lokale producten en ambachten kan ontdekken. 

Dit jaar vindt de kerstmarkt van Gravelines plaats van 9 tot 30 december. Zeker de moeite waard als je aan het eind van het jaar een bezoek brengt aan de omgeving van Duinkerken.

ALS IK HET VERHAAL VAN LE TOUQUET VERHAALD WAS...

Wil je kinderen (en volwassenen) sterretjes in de ogen steken? Van 24 november tot 7 januari zijn er in Le Touquet allerlei activiteiten!
De verlichtingen gaan op vrijdag 24 november om 17.30 uur van start in de tuinen van het Palais des Congrès, daarna wacht u tot het einde van de kerstvakantie elke dag een verrassing in Le Touquet: een optocht van verlichte steltenlopers door het stadscentrum, vuurwerk op de boulevard, het kerstdorp en de kerstmarkt op Place Quentovic, een ontmoeting met Sinterklaas en pater Fouettard.... Mis de grote kerstparade niet op 16 december (vertrek vanaf de Avenue de l'Hermitage om 18.00 uur).
Van 23 december tot 7 januari komt Le Touquet tot leven om van elke dag een droom te maken, met een kerstmarkt, ijsbaan, rodelbaan en opblaasbare kerstbal, schattenjachten in de winkels, de Touquet Resort Kids in de Salle Bascoulergue, muzikale animatie in het stadscentrum, kerstconcerten in het stadhuis, het nieuwjaarsbad...

Kortom, u zult wel begrepen hebben dat Le Touquet zich tijdens de kerstfestiviteiten van zijn beste kant laat zien, en niet te vergeten: het Huis van de Kerstman in het Parc des Pins en zijn lekkernijenkraampjes, de draaimolens : de draaimolen, de vliegende stoelen en de Jules Verne draaimolen, de aanwezigheid van de Kerstman in het stadscentrum, de adventskalender voor winkeliers georganiseerd door het Office de Commerce, nachtelijke rondleidingen door de afdeling Erfgoed en Natuur, cursussen in sportfaciliteiten, creatieve workshops in het Musée du Touquet-Paris-Plage Edouard Champion, lezingen en culturele workshops in de Médiathèque Jean de la Fontaine en de Pedal Car Race!

DUNKIRK, EEN KERSTMARKT OP MENSELIJKE SCHAAL

De kerstmarkt van Duinkerken, die kleiner is dan die in Gravelines, strekt zich uit over 5 weken en brengt 35 exposanten samen op het Jean Bartplein. De algemene sfeer van de stad en het georganiseerde entertainment zullen kinderen (en volwassenen!) zeker bevallen. De festiviteiten lopen dit jaar van zaterdag 2 december tot en met zondag 5 januari 2024.

DE GROOTSTE KERSTMARKT VAN NOORD-FRANKRIJK IN AMIENS

Elk jaar wordt in Amiens de grootste kerstmarkt van Noord-Frankrijk gehouden. Ongeveer 130 chalets staan opgesteld in het hart van de stad. Je vindt zeker iets om te kopen voor de feestdagen, of iets om te eten in een van de vele winkels! Waarom probeer je geen streekproduct? 

Het is ook een mooie gelegenheid om de mooie stad Amiens te ontdekken, met zijn kathedraal en Picardische tradities. In 2023 zal de kerstmarkt van Amiens bezoekers verwelkomen van 25 november tot 31 december. 

BÉTHUNE: EEN KERSTMARKT IN HET HART VAN DE ARTOIS

De kerstmarkt van Béthune, gelegen op de Grand Place, betovert elk jaar jong en oud met zijn chalets, heerlijke geuren en ijsbaan, dit alles in een warme sfeer aan de voet van het belfort. Het is een ideale locatie om de stad op haar best te ontdekken tijdens de feestdagen. Een evenement dat de stad tot leven zal brengen van 24 november tot 31 december 2023.