Evancy
Grevelingen

Grevelingen / Gravelines (Frankrijk): Vakantieverblijven & Gids

In het hart van de Opaalkust, tussen Calais en Duinkerken, ligt Gravelines, een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Dit Franse dorp is volledig versterkt en omgeven door grachten. Slenter door de smalle straatjes, ontdek de prachtige historische gebouwen en maak prachtige foto's vanaf een van de vele panoramische uitzichtpunten op de rivier de Aa. Tussen de zee en de rivier, wacht u een bezoek aan het ritme van het water! 

WIJ GEVEN U 3 GOEDE REDENEN OM GRAVELINES TE ONTDEKKEN! 

Want nee, Gravelines is niet alleen om zijn kerncentrale en het is zeker een bezoek waard. En de 11.000 inwoners van de stad (bekend als de Gravelinois) zullen u niet anders vertellen. 

HET IS EEN VERSTERKTE STAD 

Gravelines heeft een zeer rijk historisch erfgoed. De huidige vorm van de stad werd in de 17e eeuw gebouwd door Vauban, die de stad versterkte met een typisch sterpatroon, net als de Nederlandse stad L'Écluse. Jaren later heeft de stad haar oude charme en sommige van haar vestingwerken behouden. Gravelines bestaat uit 4 delen: het historische centrum, Petit-Fort-Philippe, Grand-Fort-Philippe en Les Huttes. Gravelines, op de grens tussen Vlaanderen en Calais, heeft de charme van beide gebieden behouden. 

Gravelines heeft ook de derde grootste jachthaven aan de Opaalkust. Oorspronkelijk was het dorp gespecialiseerd in de kabeljauwvisserij. 

Tip van Evancy: Maak een wandeling over de stadswallen van Gravelines, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht op het stadscentrum en de omgeving. U kunt zelfs een rondvaart maken met een boot of waterfiets over de Citadel. 

HET HEEFT ZIJN EIGEN BADPLAATS 

Het dichtstbijzijnde strand is Petit-Fort-Philippe. Op een mooie zomerdag zou u zelfs in de verleiding kunnen komen om een duik in de Noordzee te nemen! Het is ook mogelijk om het 360 graden uitzicht over de zee en de stad te bewonderen door naar de top van de vuurtoren van de kleine badplaats te klimmen voor 2€. 

NOOIT EEN SAAI MOMENT! 

Gravelines is een stad waar je gemakkelijk een dag kunt doorbrengen zonder je te vervelen! Inderdaad, er zijn veel activiteiten te doen. Wij raden u bijvoorbeeld aan om naar het Parc des rives de l'Aa te gaan, waar u van alles kunt doen, van peddelen tot roeien tot kanoën! Een geweldige plek om wat tijd met het gezin door te brengen. De stad is bijzonder in trek bij gezinnen die zich aan de kust willen vestigen, vanwege de aangename woonomgeving: buurthuis, nabijheid van Duinkerken, multisporthallen enz. 

Als u de voorkeur geeft aan musea boven openluchtactiviteiten, kunt u altijd een bezoek brengen aan het museum van tekenen en drukken in Gravelines.

Als u een sportliefhebber bent, kunt u zelfs een basketbalwedstrijd bijwonen: de BCM Gravelines Dunkerque is beroemd over de hele wereld. 

In de buurt van Gravelines kunt u ook Duinkerken, het kleine dorpje Bourbourg of het nationale reservaat van Platier d'Oye ontdekken. 

VAKANTIEWONINGEN IN Grevelingen 

Bent u op zoek naar een hotel of een vakantiewoning in Gravelines? De stad maakt deel uit van de stedelijke gemeenschap van Duinkerken, dus we raden u aan om naar onze residenties in Bray-Dunes te gaan. Deze mooie badplaats ligt op slechts enkele kilometers van Gravelines en Duinkerken en zal u bekoren met zijn aangename, familiale sfeer. 

Als u meer een natuurliefhebber bent, kies dan voor een verblijf in onze residentie in Oye-Plage. Het ligt op slechts 10 minuten met de auto van Gravelines, zodat u kunt genieten van een aangenaam verblijf in de omgeving van Duinkerken! 

Vanaf
€ 262
2 nachten
1 persoon

Vakantieverblijf premium voor 6 personen

Opaalkust, Frankrijk
621JaNee
Vanaf
€ 240
2 nachten
1 persoon

Vakantieverblijf voor 6 personen

Opaalkust, Frankrijk
621Ja2
Vanaf
€ 216
2 nachten
1 persoon

Vakantieverblijf Premium voor 4 personen

Opaalkust, Frankrijk
411Ja2
Vanaf
€ 188
2 nachten
1 persoon

Vakantieverblijf voor 2 personen

Opaalkust, Frankrijk
211Ja2
Vanaf
€ 188
2 nachten
1 persoon

Vakantieverblijf voor 4 personen

Opaalkust, Frankrijk
411Ja2
In de omgeving: 6km

Bekijk vergelijkbare faciliteiten