Evancy

De mooiste kerstmarkten in Noord-Frankrijk

Steden die schijnen, Kerstmannen die door de gangpaden slenteren en bezoekers die genieten van een wafel of een glas glühwein.... Heb je deze sfeer gemist? Wij ook!

Na een onderbreking van een jaar wegens de gezondheidscrisis zullen de kerstmarkten eind 2021 eindelijk hun comeback maken. In de Hauts de France worden elk jaar verschillende bekende kerstmarkten en talrijke evenementen in verband met de eindejaarsfeesten georganiseerd. Ontdek tussen Lille, Arras en de Opaalkust onze selectie van de mooiste kerstmarkten in 2021 in het noorden van Frankrijk.

ARRAS, DE KERSTSTAD BIJ UITSTEK

 Dit jaar wordt de traditionele kerstmarkt van Arras gehouden van 3 december tot 2 januari 2022. En voor haar grote terugkeer heeft de stad Arras besloten om iets groots te doen. De kerstmarkt wordt elk jaar als een van de mooiste van Frankrijk beschouwd en trekt duizenden bezoekers. Dit jaar heeft het stadhuis van Arras besloten zijn kerstmarkt, die normaal gesproken op de kasseien van de Place des Heroes plaatsvindt, opnieuw uit te vinden en de bezoekers naar verschillende hoeken van de stad te brengen. U zult de verschillende animaties kunnen ontdekken die voor de gelegenheid worden georganiseerd terwijl u door de mooie straten van de stad Arras wandelt. Gemiddeld telt de kerstmarkt tot 70 chalets om te winkelen en enkele culinaire ontdekkingen te doen! 

Arras is meer dan een traditionele kerstmarkt, het is de bedoeling om u de ogen uit te steken en zich op te dringen als "de" kerststad. 

HET KERSTDORP VAN LILLE

Nu de feestdagen naderen, wordt de hele stad versierd met de mooiste lichtjes en betoverd door de muziek en kerstversieringen. Van 19 november tot 30 december kunt u op de Place Rihour het kerstdorp van Lille ontdekken en zelfs een ritje maken in het traditionele reuzenrad op de mythische Grote Markt! Tussen ambachten, lokale en buitenlandse producten, zal het kerstdorp van Lille waarschijnlijk uw ogen vullen. 

Op zoek naar het perfecte kerstcadeau? U zult ook de gelegenheid hebben om door de straten van het oude Lille te slenteren en wat te winkelen.

2 KERSTMARKTEN IN BOULOGNE SUR MER

Dit jaar worden er 2 kerstmarkten gehouden in de stad Boulogne sur Mer! Een unieke gelegenheid om een frisse neus te halen aan zee en tegelijkertijd te genieten van de magie van het kerstseizoen. Op 10, 11 en 12 december wordt in de ommuurde stad een kerstmarkt gehouden en van 14 december tot 2 januari zal een tweede kerstmarkt jong en oud verbazen in het centrum van Boulogne.

Als u op zoek bent naar een hotel om optimaal te profiteren van de festiviteiten die in Boulogne sur Mer worden georganiseerd, heet onze residentie Evancy La Marina u vanaf 1 nacht welkom in het hart van Boulogne.

GRAVELINES: DE MOOISTE KERSTMARKT VAN DE OPAALKUST

De kerstmarkt van Gravelines die elk jaar in december plaatsvindt, wordt beschouwd als de mooiste van de Opaalkust. Gelegen op slechts enkele kilometers van onze residenties in Bray-Dunes, is het de ideale plaats om een idyllisch verblijf door te brengen tussen de zee en de magie van Kerstmis. Elk jaar worden een honderdtal chalets ingericht om u kennis te laten maken met diverse streekproducten en ambachten. 

Dit jaar zal de kerstmarkt van Gravelines plaatsvinden van 4 tot 24 december. Een uitstapje dat zeker de moeite waard is als u aan het eind van het jaar de streek van Duinkerken bezoekt.  

DUNKIRK, EEN KERSTMARKT OP MENSENMAAT

De kerstmarkt van Duinkerke, die kleiner is dan die van Gravelines, is gespreid over 5 weken en telt 35 exposanten op de Place Jean Bart. De algemene sfeer van de stad en de georganiseerde activiteiten zullen kinderen (en volwassenen!) zeker bevallen.

DE GROOTSTE KERSTMARKT VAN NOORD FRANKRIJK IN AMIENS

Elk jaar vindt in Amiens de grootste kerstmarkt van Noord-Frankrijk plaats. Er zijn ongeveer 130 chalets in het hart van de stad. U vindt er zeker iets om te kopen voor de feestdagen of om te eten! 

Het kan ook een gelegenheid zijn om de mooie stad Amiens te ontdekken met zijn kathedraal en zijn Picardische tradities. 

BÉTHUNE: EEN KERSTMARKT IN HET HART VAN DE ARTOIS

Op de Grote Markt betovert de kerstmarkt van Béthune elk jaar jong en oud met zijn chalets, zijn heerlijke geuren en zijn ijsbaan: dit alles in een hartelijke omgeving aan de voet van het belfort. Een ideale locatie om de stad in haar mooiste licht te ontdekken tijdens dit feestelijke seizoen.