Evancy
Welkom bij Evancy hotelresidenties

Vakantiewoningen aan de Opaalkust huren

De Opaalkust: Topbestemming voor gezonde buitenlucht

Ontsnappen, ademen, loslaten, zichzelf of elkaar terugvinden… Met ruimte in overvloed en badsteden vol leven belooft de Opaalkust de meest eenvoudige dingen van het leven die toch zo belangrijk zijn. Haar 120 km lange kustlijn omvat goudgele stranden, hoge duinen en steile kliffen die elk op hun beurt adembenemende panorama’s bieden.

Van Duinkerke aan de Belgische grens tot Berck-sur-Mer aan de rand van de baai van de Somme, verbaast de Opaalkust ook door haar ongelofelijke diversiteit. Authentieke vissersdorpen, historische sites en badsteden uit de Belle Epoque wisselen elkaar af. Van openluchtactiviteiten op het water of in de bossen, tot culturele museabezoeken of gastronomische wandelingen… er is altijd iets te doen voor iedereen, ongeacht het seizoen.

Bray Dunes

Bray-Dunes heeft iets atypisch dat moeilijk te definiëren is, misschien omdat het grensgebied is. Omgeven door duinen laat het toe prachtige wandelingen te maken, terwijl het zelf haar dorpskarakter wist te behouden. De ambiance in de badstad is warm en gemoedelijk. Op het strand flankeren garnaalvissers zandkasteelbouwers, surfers en anderen die zich laten meeslepen door het ‘dolce far niente’.

BOULOGNE-SUR-MER

Als kunststad en als belangrijkste vissershaven van Frankrijk ademt Boulogne-sur-Mer ten volle haar dubbele identiteit. Vanuit de hoogte, genesteld binnen haar stadswallen, belooft de versterkte stad een reis doorheen 2000 jaar geschiedenis. Sinds de Romeinse tijd trekt Boulogne de aandacht van de grootsten op aarde. Julius Caesar maakte er een pronkstuk van tijdens de verovering van het toenmalige eiland Bretagne - nu Engeland!

Door haar strategische ligging werkte ze ook als een magneet voor heel wat tijdsgenoten van de keizer. De fascinerende geschiedenis toont zich als een  openluchtmuseum in de oude stad. De benedenstad toont een heel ander gezicht: dat van een typische vissershaven. Viskraampjes, het uitvaren van de boten…

U zal ongetwijfeld kennis maken met de mannen en vrouwen die sinds eeuwen tot op de dag van vandaag de visserstraditie verderzetten. De stad heeft heel wat activiteiten in petto, niet op z’n minst het strand, waar jong en oud elkaar ontmoeten.

Bezienswaardigheden : Het museum van Boulogne-sur-Mer (in het gravensteen, één van de laatste versterkte burchten van de streek), de basiliek van de Notre-Dame en haar crypte (de grootste van Frankrijk), het belfort, de stadswallen, en het Centre

WIMEREUX & HARDELOT

Beide werden gebouwd in de glorietijd van de badsteden. Elegante villa’s etaleren prachtige details in Wimereux, zowel in het stadscentrum als op de dijk (één van de mooiste van de kust). In Hardelot zitten ze genesteld in een verbazingwekkend pijnbomenbos.

Bezienswaardigheden : In Wimereux: de golf, het Centre Nautique, en de duinen van het Slack.
In Hardelot: het Centre Nautique, de twee golven (Golf des Pins en Golf des Dunes), het bos, het kasteel van Hardelot (Cultureel Centrum van het verdrag van de Entente Cordiale in Condette), de duinen en het strand van Ecault, en de Mont Saint-Frieux.

LE PORTEL & EQUIHEN-PLAGE

Daar waar Boulogne-sur-Mer het vlaggenschip van de Boulonnais is met de grootste vissershaven van Frankrijk, maken twee oude, karaktervolle vissersdorpen met een stoer karakter een toeristische dag compleet. Met kilometerslange zandstranden
veroveren Le Portel en Equihen-Plage de harten van alle natuurliefhebbers.

Bezienswaardigheden : Le Portel: het Parc de la Falaise, het Fort van Alprech en het wandelpad Sentier des douaniers. Equihen-Plage: de Sentier des douaniers.

SAINTE-CÉCILE

Dit is een plek waar zoet en zout water elkaar  ontmoeten, en waar zand en kalk met elkaar fuseren tot een landschap met een verrassende diversiteit. Binnen de perimeter van de gemeenten Dannes, Camiers-Sainte-Cécile en Etaples kan U binnen de natuurreservaten van de Mont Saint-Frieux en de baai van de Canche alle mogelijke biotopen gelinkt aan estuaria zien. Vanaf Sainte-Cécile zijn er verschillende maritieme en bosachtige parcours. Bij laagtij biedt het immense strand van Sainte-Cécile ruim plaats aan strandzeilers en andere sportievelingen.

LE TOUQUET-PARIS-PLAGE

Hier vindt U één van de meest geanimeerde stadscentra van de Opaalkust. Le Touquet is een must met haar fijn zandstrand en meer dan 2000 adembenemende villa’s die een prachtig decor vormen voor deze badstad. Er is van alles te beleven: shopping,
watersporten, wandelingen in de natuur, golf, paardrijden, of gezellig nietsdoen op het strand, in de bars of restaurants. Le Touquet-Paris-Plage ligt slechts op 15 minuten van Sainte-Cécile en biedt activiteiten voor elke leeftijd en elke interesse.

Bezienswaardigheden: Het museum van Le Touquet, de vuurtoren, de golf, en de rue Saint-Jean met haar  boetiekjes en restaurants.