Evancy

Boulogne-Sur-Mer Côte D'Opale - Toerisme & vakantiegids

Waar ligt Boulogne-Sur-Mer?

De stad Boulogne-Sur-Mer ligt aan de kust van het Kanaal en maakt deel uit van het departement Pas-de-Calais, in de regio Hauts-de-France. Deze stad staat bekend als de eerste vissershaven van Frankrijk! Deze badplaats heeft de bijnaam "hoofdstad van de Opaalkust" omdat het een van de belangrijkste toeristische bestemmingen aan de kust is!

Als u echt niet ziet waar Boulogne sur Mer ligt, zullen we u wat verder helpen... Tussen de 2 Caps site en Le Touquet, spreekt het u meer aan?

Wat is er te doen in Boulogne-Sur-Mer?

Zoals u al gehoord heeft, is Boulogne-sur-Mer de belangrijkste Franse vissershaven, het belangrijkste Europese platform voor de verwerking van vis-, schaal- en schelpdierproducten, maar ook een stad van Kunst en Geschiedenis en de thuishaven van het grootste aquarium van Europa. Boulogne-sur-Mer biedt bezoekers vele bezienswaardigheden.

Wat is er te doen in de omgeving van Boulogne-Sur-Mer?

De streek van Boulogne-sur-Mer is een ongelooflijke plek vol kleine schatten. Hoewel de stad levendig en fantastisch is, mogen de omliggende dorpen en charmante badplaatsen niet over het hoofd worden gezien.

Of u nu van wandelen, winkelen of cultuur houdt, u zult zeker vinden wat u zoekt en een geweldige tijd hebben! Tussen de winkelcentra, de UNESCO geklasseerde sites, de vissersdorpjes en de sportieve activiteiten... is er voor elk wat wils in de streek van Boulogne-sur-Mer!

Welke kleren moet ik inpakken? Weersvoorspelling

De kuststad heeft een uitgesproken oceaanklimaat. Het temperatuurbereik is klein, de winters zijn zacht en de zomers zijn koel, behalve tijdens hittegolven. Er zijn weinig dagen met vorst en sneeuw, dus u hoeft uw ski's niet in te pakken!

De overheersende winden uit het zuidwesten en westen brengen relatief schone lucht en duwen de wolken naar de kust, waardoor Boulogne een van de zonnigste steden in het noorden van Frankrijk is met meer dan 1.650 uren zon per jaar, dus het is sterk aanbevolen om uw zonnebril mee te nemen!

BOULOGNE SUR MER METEO

Wat neem je mee terug in je koffer?

Je hoeft geen speciale gebeurtenis te hebben om cadeaus te geven! Je hoeft ook geen cadeaus aan anderen te geven, niemand dwingt je daartoe! Je hebt ook het recht om jezelf een paar pleziertjes te gunnen, op een totaal egoïstische manier!

Hier zijn enkele van onze ideeën:

Koekjes van Hardelot: we zijn allemaal hetzelfde, we kunnen het niet laten om een paar lekkernijen mee terug te nemen in onze koffer, zodat we ons ons verblijf kunnen herinneren als we weer thuis op uw bank zitten! Oh, het was een goede reis, was het niet, schat? Je wilt een taart 
Een goed biertje: want wat de gelegenheid ook is, bier verwarmt het hart! Verjaardag, aperitief met vrienden, na een zware dag of integendeel gewoon om de goede dingen te blijven waarderen, stelt de bestemming lokale en rijk smakende bieren voor! Op jou!
Geniet van uw glas Wimereumoise, La Condettoise of La Kipper (te drinken met vis) Verkrijgbaar bij het Office du Tourisme!
Een gigantische pluche vis? De Nausicaa winkel is gevuld met allerlei souvenirs die te maken hebben met de wereld van de oceaan, van het eenvoudige kwallenpotlood tot de reusachtige pluchen octopus, en niet te vergeten de educatieve boeken, jong en oud zullen zeker iets vinden dat bij hen past! En wat meer is, je kunt zelfs old-school gaan met een haaientand - ja, we zweren het!
Visspecialiteiten? Maak je geen zorgen, we stellen niet voor dat je naar huis gaat met een haring in je koffer .... Maar niets belet u om ingeblikte producten mee te brengen uit de vestigingen van Bourgain en JC David... Het gaat om rillettes van zalm en makreel, enz... Wij denken aan alles voor een geslaagd aperitief! Hier kunt u terecht voor uw aankopen: https://www.bourgain-et-fils.com/ & https://www.jcdavid.fr/ of rechtstreeks in de winkel van het Office du Tourisme.

De geschiedenis van Boulogne-Sur-Mer

Mensen praten over Boulogne als een maritieme ervaring met zijn haven, vismarkten, Nausicaa enz. maar het is waarschijnlijk dat u deze bestemming niet zo goed kent als u beweert!

2000 jaar geschiedenis hebben Boulogne gemaakt tot de stad die we vandaag kennen. Hier volgt een kleine samenvatting van de geschiedenis van Boulogne (het is altijd goed om je cultuur op te snuiven als je terugkomt van een buitenlandse reis)! Ben je klaar? Daar gaan we.

De beroemde Julius Caesar kwam langs met het doel het eiland Bretagne (het huidige Engeland) binnen te vallen, hij legde zijn vloot aan in de monding van de Liane (de rivier die langs onze residentie in Boulogne stroomt) en zijn opvolgers bouwden het militaire kamp waarvan de oude stad Boulogne nog steeds de voorzieningen bewaart.

Napoleon kwam hier ook langs! Ambitieus om Engeland te veroveren, verzamelde hij een leger van 120.000 man aan beide zijden van de Liane. Veel sporen van zijn doortocht zijn nog zichtbaar. Je zult versteld staan, nietwaar?

In het tijdperk van de Entente Cordiale en het zwemmen in zee was er geen sprake meer van invasies en de badplaatsen van Wimereux ontwikkelden zich dankzij de komst van de spoorweg en Hardelot, rond zijn kasteel (gelegen in Condette) en onder impuls van Sir John Whitley. Deze "Gouden Eeuw" werd slechts onderbroken door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog.

De Boulonnais-regio speelde tijdens de Grote Oorlog een belangrijke rol als achterbasis. De haven van Boulogne-sur-Mer werd gebruikt voor het vervoer van de geallieerde troepen, en er werden veldhospitalen ingericht in Dannes, Saint-Léonard, Saint-Martin-Boulogne en Wimereux, vandaar de aanwezigheid van verschillende militaire begraafplaatsen.

De tweede wereldoorlog was veel pijnlijker, het economisch instrument werd vernietigd maar ook de mooiste hotels, de mooiste villa's aan zee, het casino van Wimereux... De volgende decennia waren gewijd aan de wederopbouw. Het is vanuit deze rijke geschiedenis dat de Boulonnais en côte d'Opale haar toeristische roeping heeft gegrondvest op een uitzonderlijk maritiem, historisch en architecturaal erfgoed. Wil je meer weten? Volg ons dan!

Where to sleep in Boulogne-sur-Mer ?

Als u op zoek bent naar een hotel of vakantiewoning raden wij u aan te verblijven in onze residentie La Marina! Gelegen in de haven van Boulogne sur Mer biedt onze residentie u uitzonderlijke hoteldiensten tegen betaalbare prijzen.  U vindt er mooie en ruime appartementen, variërend van studio's voor 2 personen tot appartementen die ideaal zijn voor een heel gezin. De kamers zijn schoon en de accommodatie is modern. Wij zorgen voor bedlinnen, dus u hoeft niets mee te nemen. De schoonmaak wordt na uw vertrek gedaan en is bij de prijs inbegrepen. Tot slot kunt u zelfs genieten van een ontbijt voor een extra €10 voor volwassenen en €6 voor kinderen. Een geweldige manier om van uw reis in het noorden van Frankrijk te genieten en de Franse gastvrijheid te ontdekken. 

U bevindt zich vlak naast de vismarkt en kunt op slechts een paar honderd meter door de oude binnenstad van Boulogne sur Mer slenteren. U zult ongelooflijke restaurants kunnen ontdekken en goede visgerechten kunnen proeven... of andere typisch Franse dingen als vis niet uw ding is. Wij beloven u een onvergetelijk verblijf tussen de Basiliek, de zee, de haven en zelfs het strand van Boulogne dat erg schattig is met zijn typische kleine strandcabines. En niet te vergeten dat u zich ook op slechts enkele meters van Nausicaa bevindt, vlak naast de haven van Boulogne: een sprookjesachtige reis in de onderwaterwereld. 

Boulogne sur Mer is een ongelooflijke stad waar u zich thuis zult voelen en een paar dagen aan zee zult doorbrengen !