Evancy

Calais Toerisme: Bezienswaardigheden & De Eurotunnel

Calais is een stad en gemeente in het Franse departement Pas-de-Calais. Het is overigens de grootste stad van dit departement met zo’n 76.000 inwoners. Calais ligt aan het gelijknamige Nauw van Calais, de verbinding tussen Frankrijk en Engeland die tot op heden de belangrijkste vasteland haven voor passagierstransport tussen Frankrijk en Groot-Brittannië is.

Het plekje is onder andere bekend door de Eurotunnel, ook wel de Kanaaltunnel genoemd, die Frankrijk vanuit Coquelles tot Kent in Engeland door middel van een spoorweg verbindt. Meer recent nieuws is het vluchtelingenkamp in de stad die ook wel ‘de Jungle van Calais’ wordt genoemd.

Het stadje heeft een zeer rijke geschiedenis die valt te herleiden tot aan de 13e eeuw en volgens sommige bronnen zelfs eerder. De vele kerken, musea en andere bezienswaardigheden in de stad en omgeving maken het zeker een bezoek waard.

Zonsondergang op het strand van Calais aan de Opaalkust

Een toeristisch rondje door Calais

Calais is een toeristisch hoogstandje dat voor de vakantieganger weinig aan de verbeelding over laat. Zo zijn er voor de persoon die op bedevaart is 12 kerken om te bezichtigen. Daarnaast is er de Tour du Guet, een 13e-eeuwse wachttoren, het 16e-eeuwse citadel (verdedigingswerk) van Calais en het prachtige stadhuis Belfort (klokkentoren) van Calais met het beroemde beeldhouwwerk De Burgers van Calais van Rodin.

Calais Hotel de Ville Face vanaf de voorkant.

Daarnaast zijn er drie musea, de Museé des Beaux Arts de Calais waar verzamelingen beeldhouwwerken, schilderijen en aquarellen vanuit de 16e tot de 21e eeuw te bezichtigen zijn, en waar een zaal volledig toegewijd is aan de werken van bekende Franse beeldhouwer Auguste Rodin. Verder is er het Museé Mémoire, wat een oorlogsmuseum is dat de eerste en tweede wereldoorlog herdenkt. En nog het Cité internationale de la dentelle et de la mode de Calais, dit is een textielmuseum met o.a. mode exposities.

De stad heeft twee mooie parken, een gigantische haven met uitgestrekte pier, een mooi gerechtsgebouw en theater. Wilt u van dit prachtige uitzicht genieten? Waag dan een bezoek aan de vuurtoren van Calais, hier kunt u de stad en de zee in al zijn glorie bewonderen. Voor de toerist dus genoeg om te bezoeken en te bewonderen. Neem zelf een proefje van de rijke en mooie geschiedenis van Calais en boek vandaag nog een (vakantie)verblijf in de buurt via Evancy.

Geniet van het zeeklimaat aan de Noord-Franse Opaalkust

Het gematigde zeeklimaat maakt Calais ’s zomers een hele fijne verblijfsplek. In de zomer is de kans op warm weer erg hoog met een gemiddelde van 21 graden Celsius en tegelijkertijd is de kans op neerslag in deze periode erg laag. Dit maakt het een prima vakantie locatie voor de toerist en liefhebber van strandvakanties. U kunt meer informatie over o.a. het weer en uw vakantie aan de Noord-Franse Opaalkust vinden op Evancy!

Stap op de veerboot naar Dover

Wanneer men Calais hoort, denkt men al snel aan de mogelijkheid om met de veerboot over het Nauw van Calais naar Groot-Brittannië te reizen. Deze overtochten varen meer dan 20 keer per dag zodat u onbeperkte vrijheid heeft als het aankomt op kiezen van reistijd. De veerboot kan met de auto, caravan, camper of busje betreden worden en is uw trouwe viervoeter (mits u met een voertuig reist) ook welkom.

Het wordt aangeraden de reis aanvankelijk te boeken maar een last-minute deal zit ook zeker in het pakket. Er zijn ook allerlei mogelijkheden om uw reis naar eigen behoeven aan te vullen met extra’s zoals een lunch en dergelijke. De oversteek duurt zo’n anderhalf uur en wanneer u aan wal bent is het een kleine drie uur naar de Engelse hoofdstad London.

Het tarief voor een enkeltje naar Dover bedraagt voor een standaard reis zo’n €75,- en voor een standaard retour is dat het dubbele bedrag van €150,-. Dus wanneer u op doorsteek bent naar uw vakantie in Engeland boek dan een tussentijds verblijf via Evancy en maak uw vakantie onvergetelijk.

Vakantiehuizen dichtbij Calais(5)

Vanaf
€ 162
€ 114
2 nachten
2 personen

Vakantieverblijf voor 2 personen

Opaalkust, Frankrijk
211Nee2
  • Annulering Gratis
Vanaf
€ 180
€ 127
2 nachten
2 personen

Vakantieverblijf voor 4 personen

Opaalkust, Frankrijk
411Nee2
  • Annulering Gratis
Vanaf
€ 214
€ 151
2 nachten
2 personen

Vakantieverblijf Premium voor 4 personen

Opaalkust, Frankrijk
411Nee2
  • Annulering Gratis
Vanaf
€ 232
€ 163
2 nachten
2 personen

Vakantieverblijf voor 6 personen

Opaalkust, Frankrijk
621Nee2
  • Annulering Gratis

Vakantieverblijf premium voor 6 personen

Opaalkust, Frankrijk
621Nee2
  • Annulering Gratis

Plan een roadtrip door de Nord-Pas-de-Calais regio heen

Er zijn veel vakantiegangers die vanuit Calais een roadtrip door de regio plannen. Op de site van Evancy kunt u nabijgelegen plaatsen en de activiteiten terugvinden. Overweeg bijvoorbeeld een bezoek aan Boulogne-sur-Mer, Les Deux Caps, Wissant, Wimereux, Bray-Dunes, Hardelot-Equihen en nog vele andere plaatsen of bekijk de vakantiegids over de Franse opaalkust voor een totaal overzicht. 

Evancy biedt voor de roadtripper de ideale gelegenheid met een groot aanbod aan verblijven in de omgeving. Wacht daarom niet, pak uw koffers en ga op pad! Laat Evancy u helpen en boek vandaag nog snel, veilig en goedkoop. 

Andere bezienswaardigheden in de Nord-Pas-de-Calais omgeving

Wanneer u zich in de regio Nord-Pas-de-Calais bevindt zijn er een aantal plekken naast Calais die zeker een kijkje waard zijn. Neem bijvoorbeeld het Parc Naturel Régional des Caps et Marais d’Opale een prachtig natuurreservaat waaraan u gegarandeerd een geweldige herinnering overhoud met het nabij gelegen stadje Saint Omer en Arras. 

Voor de liefhebbers van de zee en haar inwoners is er Nausicaá: Boulogne-sur-Mer het grootste aquarium van Europa. Hier kunt u alles te weten te komen over de zeeën en kijkt u uw ogen uit naar de duizenden soorten diersoorten die dit Aquarium hun huis noemen.

Fan van de zee? Bezoek Le Touquet-Paris-Plage of Hardelot-Equihen-Plage schattige badplaatsen met pittoreske huisjes en mooie natuur. Wanneer u de bovenstaande links bezoekt kunt u een inzicht krijgen van alle bezienswaardigheden, activiteiten en accommodaties die in de omgeving te bezoeken, te ondernemen en te huren zijn.

Boek Vandaag nog uw Vakantieappartement dichtbij Calais via Evancy

Interesse gewekt en zin in vakantie? Wacht dan niet en boek vandaag nog voordelig en veilig een verblijf via Evancy! Wij hebben een groot aanbod aan mooie en betaalbare verblijven die ervoor zullen zorgen dat uw vakantie onvergetelijk zal zijn. 

Voor een uitstapje of voor de grote vakantie, u zult met een glimlach terugdenken aan uw tijd bij Evancy.